• 瀏覽: 574
  • 回覆: 13
消費者委員會(消委會)接獲豐胸服務投訴增加,消委會以神秘顧客身分,到訪10間提供非手術豐胸服務的美容公司查詢有關服務,發現收費準則及療程內容欠透明度,當查詢有關宣傳廣告上免費或優惠價的服務時,部分美容公司職員以各種理由推搪,游說消費者額外付款購買其他聲稱「更適合」的療程,涉及金額動輒數以萬元計。有投訴人花逾百萬購買豐胸療程及產品,但一年的療程過後,沒有明顯豐胸效果。另有投訴人赤裸上身接受免費豐胸療程期間,遭多名職員推銷其他更大額的療程,終抵擋不住高壓銷售「就範」。

另有投訴人在赤裸上身接受免費豐胸療程期間,女職員突然入房稱投訴人胸部下垂問題嚴重,推銷1.8萬元改善療程,但投訴人以只是大學生未能負擔婉拒,對方不罷休,投訴人終無法抵擋高壓銷售,付款結束該次「免費」療程。

赤裸上身... 女職員咪算好囉, 走個男職員入黎就仲慘

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200915/s00001/1600144158303/消委會-豐胸投訴-女士花逾百萬豐胸療程零效果-女生半裸接受免費豐胸被疲勞轟炸推銷【附短片】

使成百萬豐胸不如塞兩舊嘢入去

千術層出不窮.

HK人無訂駛錢當然要比人呃緊D去啦,比如眾囚

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-15 04:53 PM 發表
千術層出不窮.
HK人咁努力賺錢無非都係想比人呃

女人錢易允。我倒比一皮也你。每日按你一個鐘。按足一年。都應該效果好過一百萬

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-15 04:52 PM 發表
值接買男人仲爽

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-15 04:56 PM 發表
女人錢易允。我倒比一皮也你。每日按你一個鐘。按足一年。都應該效果好過一百萬
俾錢人揸波不如收錢俾人揸?

沒法子,香港太多機場了,十九區,區區都可比飛機升降

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-15 04:52 PM 發表
HK人勤力打份牛工儲蓄,總要有人呃緊D,唔係邊有動力返工

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-15 04:56 PM 發表
唔好咁口响,平胸黑提毛婆樣,五分鐘都頂唔住喇。。

引用:
原帖由 josonlai 於 2020-9-15 05:05 PM 發表

唔好咁口响,平胸黑提毛婆樣,五分鐘都頂唔住喇。。
哩類收五十萬。。都平一半。所以話人既樣好值錢

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-15 05:06 PM 發表

哩類收五十萬。。都平一半。所以話人既樣好值錢
塵熟髒都有人偷吻啦

女士花逾百萬豐胸療程
田中瞳整到咁大都未必咁貴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]