• 瀏覽: 10,201
  • 回覆: 15
咪講一套,做又另一套,記得遞信辭職

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-9-15 03:22 PM 發表

扭緊屎忽花!想主席出手挽留他?
總之口講不延任,但又唔會主動辭職,厚面皮人工照袋:lol

引用:
原帖由 poorsa2 於 2020-9-15 04:25 PM 發表

佢講左唔會辭,但唔會做,即淨係要糧支
面皮果然夠厚

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 05:44 PM 發表

佢嘅任期只係去到今個月30號,10月1號開始佢已經唔係議員,咁點解要遞辭職信?你解比我聽
主席講咗唔使宣誓,係直接做,除非遞信辭職,否則翹埋雙手唔出席立法會,都會最少出三個月議員薪金,如果基佬全真係係講良知,而唔係為糧支,就緊係遞信,無謂比人誤會啦

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-9-15 06:44 PM 發表

佢無講唔收人工
你想多了
唔遞辭職信,就係保留最後一着

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 07:23 PM 發表

遞信?咁咪即係承認臨立會係合法
咁唔遞信丶唔出聲,到時繼續糧支,又係乜嘢玩法?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 07:58 PM 發表

你一定係冇睇立法會條例喇

如議員未得到立法會主席同意,連續三個月不出席會議而無合理解釋,根據基本法第79(2)條,他將喪失議員資格。

陳志全做左八年立法會議員,冇可能唔知 ...
咪即係三個月糧支袋住先

引用:
原帖由 ijustice 於 2020-9-15 08:00 PM 發表

想唔返工但照袋人工,好賤!
怕大隊照去,賴低自己:lol

引用:
原帖由 ballking13 於 2020-9-15 08:07 PM 發表

但是好似會私下通知主席

或到時候通知左,有解釋,咁主席在知情下,會不會又有喪失呢?

佢就是做左8年,可能會知個漏洞係邊
依家大大聲唔延任,但又話跟大隊,即係依家自己講乜L都假,最後結果都係跟大隊

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 09:17 PM 發表

係佢應得嘅
咁呃納稅人啲錢,仲有冇良知?

我都係納稅人,即係呃我錢

引用:
原帖由 hoofk 於 2020-9-15 09:25 PM 發表

搶定道德高地啫,記唔記得佢哋口號係咩?
嗱,我就完全唔想做嘅,連辦事處都一早摺咗啦,但係其他人都選擇留任,咁我都冇辦法…絕不割𥱊!齊上齊落!嗱,我被迫架咋… ...
基佬全明知泛民想延任,所以上定船,一定冇錯:lol

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 10:26 PM 發表

呃?人地的確係立法會議員喎!依家疫情好轉,應該立即啟動選舉
佢話十月唔延任做議員,但到時又收議員糧支,唔係呃,咁係咩?

啟動選舉?明年啦!

引用:
原帖由 postman1618 於 2020-9-15 10:20 PM 發表
起碼佢值得尊重,好過民主派其他議員,
大聲話唔延任,但轉身又話跟大隊,真小人也

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 10:41 PM 發表

搞清楚先,佢嘅任期只係到今個月尾,10月1開始佢已經唔係議員,所以並不存在延任不延任的問題,至於你話佢收多3個月糧,佢都控制唔到,啲錢佢又唔係偷又唔係搶,咁樣叫呃咩 ...
依家緊係議員,但十月唔做議員,但又收人工,有良知嗎?

如果有人入咗筆唔係你嘅錢入戶囗,明知而不作聲,小心犯法

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 10:58 PM 發表

筆錢要唔要,係陳議員自己決定,可能佢唔要呢

議員人工係政府出嘅!呢個問題你應該問政府
“可能”
講到尾,話咗唔延任,但又袋糧支,真小人,面皮要夠厚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]