• 瀏覽: 10,184
  • 回覆: 193
引用:
原帖由 postman1618 於 2020-9-15 10:20 PM 發表
起碼佢值得尊重,好過民主派其他議員,
大聲話唔延任,但轉身又話跟大隊,真小人也

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-9-15 03:29 PM 發表
尊重你有骨氣, 好過其他犯民連民調都玩拉布, 想詐詐帝繼續出糧

佢有提政府會照出糧俾佢, 佢會收錢但唔做野。佢仆街來

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 10:41 PM 發表

搞清楚先,佢嘅任期只係到今個月尾,10月1開始佢已經唔係議員,所以並不存在延任不延任的問題,至於你話佢收多3個月糧,佢都控制唔到,啲錢佢又唔係偷又唔係搶,咁樣叫呃咩 ...
依家緊係議員,但十月唔做議員,但又收人工,有良知嗎?

如果有人入咗筆唔係你嘅錢入戶囗,明知而不作聲,小心犯法

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 10:58 PM 發表

筆錢要唔要,係陳議員自己決定,可能佢唔要呢

議員人工係政府出嘅!呢個問題你應該問政府
“可能”
講到尾,話咗唔延任,但又袋糧支,真小人,面皮要夠厚

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-15 11:07 PM 發表

最多袋三個月
祥仔話,畀人呃,一蚊都嫌多

我唔信

唔做可以去賣士彿

搬去D自置物業,揾津貼代供樓

引用:
原帖由 fiottiottio 於 2020-9-15 22:54 發表

佢有提政府會照出糧俾佢, 佢會收錢但唔做野。佢仆街來
因為立左國安法,基本上已經冇得再用以前d招數搗亂議會,因為隨時可以DQ,但係你唔搗亂,咁選你d人又覺得你冇做過野,因為佢哋就係要睇呢啲嘛!
所以結論係:
1)如果跟泛民口吻,繼續做,收人工,失人心,下次一係因為搗亂比人DQ,一係因為失左民心所以d黃人唔再選佢!
2)反泛民意見,話唔接受所以唔做嘢,糧又照出,又可以霸埋道德高地,下次又未必會比人DQ,班黃人仲隨時以為佢有義氣而繼續選佢!
比你會揀1定2???

比白鴿黨有骨氣

欣賞慢議員

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]