• 瀏覽: 19,428
  • 回覆: 145
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 alipaopao 於 2020-9-16 12:25 AM 發表

師兄博學多材,小弟有一事不明,點解老共唔踢爆佢?
中國早就被全世界妖魔化
老共踢爆冇人會信
現今除左英國倫敦政經學院校方正式說明或美國官方證實
其他人講,蔡嬸有一招就夠"大家要陷害佢,一切都是老共陰謀"就可以甩身
我懷疑就算倫敦政經學院出黎證明,蔡嬸一樣可以講學校俾中國收買左
最後又變成羅生門,信者恆信不信者恆不信
所以美國官方講出黎,台灣絕對唔敢否認

陳水扁當年貪污案點解會衰?
國際防洗錢組織查到扁家有人洗錢情資
將資料SEND去台灣,當時陳水扁仲未落台,任期最後一年
調查局長收到料去通風報信,陳水扁將單野隱瞞左
大家都知呢類國際犯罪組織,美國佬主導
嘩? 陳水扁你條仆街咁大膽?
等佢落左台後,馬英九上台,洗錢情資再SEND一次
呢次陳水扁知道美國人玩真,只有低頭認有洗錢
如果唔係美國,馬英九邊有本事搵到陳水扁犯罪證據?
據講美國時任總統小布殊,發生九一一後要反恐
需要中國幫忙,陳水扁條粉腸為左自己選情不斷玩野
布殊WARN左佢都唔聽,直接鬧陳水扁係麻煩製造者
得罪美國人,仲敢洗黑錢洗到美國,唔教訓條契弟
美國以後點做大佬

引用:
原帖由 michaelsh 於 2020-9-15 09:27 PM 發表

👍

在中華民族的復興路上, 台灣會缺席, 至於會否消失, 要看台灣政府會否靠向美國太近, 或中國政府是否為面子而一戰。
個人認為台灣一個小小島, 根本不值得用戰爭去收回那片土地。 ...
台灣一直被美國稱為係佢哋不沉嘅航空母艦 喺中華民族立場 冇理由門口一直有外國嘅航空母艦 而統一台灣亦係歷史遺留落嚟嘅一個要求

有講到維持ECFA其中一個最主要的目的就係要入口台積電的晶片, 但依家全國封殺底下, ECFA已經變得無作用, 另外就係ECFA有助台灣農產品出口至大陸, 而台灣人口多的西南部係最綠, 而且農民都唔少, 被人評為最需要出口大陸, 但最反中。 而高科技個批靠大陸無咁勁, 但無咁反中。 
  另一個講法就係消滅國民黨, 無左國民黨, 民進黨就一黨獨大, 唔需要再搞選舉工程, 尊搞小動作激大陸, 反而有助關係改善。 另外, 民進黨失去一個轉移視線的目標, 令民進黨受壓同民望減低。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-9-15 04:10 PM 發表
此事應該有陰謀論
民進黨去年選前強行通過反滲透法
國民黨人要去對岸做任何事,都有機會入罪或被起訴
所以黨主席不適親自參加,以免賣台之名又被扣上
派個王金平去是政治考量,他並非黨高層,也沒有公職只是前院長
問題係,呢個人藍皮綠骨,早就吃裡扒外
出發前去見蔡嬸,見面消息被公開,私下傾什麼?
中方認為佢變成蔡英文傳話人,並非國民黨代表
當然唔會有好面色,既然代表蔡英文就直接話佢黎"求和" ...
割民黨依家變左"泛綠"了,中新代連黨名都要"去中國化..."
王金平都係大臥底黎架啦...當年空心蔡同佢咁熟.......
唔好對割民黨有期望啦,割民黨無得救......

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-9-16 12:48 AM 發表

中國早就被全世界妖魔化
老共踢爆冇人會信
其他人講,蔡嬸有一招就夠"大家要陷害佢,一切都是老共陰謀"就可以甩身
我懷疑就算倫敦政經學院出黎證明,蔡嬸一樣可以講學校俾中國收買左

將資 ...
美國在台協會之前都警告過呆灣唔好搞獨...嚇到空心蔡出黎話"無無無.....無咁既事..."
美國佬本身都唔想呆獨到,因為一獨就等同將呆灣奉送俾大陸......
佢地寧願呆灣選個無能既人去搞亂呆灣,呆灣繼續大打意識形勢去宣傳"維持現狀"都唔想連呢個"半殖地"失去埋....
所以美國寧願賣爛銅爛鐵都唔會軍事助呆......

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-9-15 09:59 PM 發表

民進黨也是需要國民黨當剎車皮的
不然很多事做了找不到台階下
綠營依家統一了當地媒體,就算做衰野都當無事發生(專機走私香煙案,跟本就係貪腐行為,如果發生響內地,個領導一早被雙規),仲需要割民黨?

國民黨如果全力協助洪秀柱同韓國瑜同民進黨硬幹或耆仲有得救, 但依家係吳敦義同王金平呢類李登輝二世持旗, 可以話係死硬。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-9-16 12:48 AM 發表

中國早就被全世界妖魔化
老共踢爆冇人會信

將資 ...
師兄利害,又知多D!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-16 07:38 AM 發表

美國在台協會之前都警告過呆灣唔好搞獨...嚇到空心蔡出黎話"無無無.....無咁既事..."
美國佬本身都唔想呆獨到,因為一獨就等同將呆灣奉送俾大陸......
佢地寧願呆灣選個無能既人去搞亂呆灣,呆灣繼續大打意識形勢去宣傳"維持現狀"都唔想連呢個"半殖地"失去埋....
所以美國寧願賣爛銅爛鐵都唔會軍事助呆...... ...
睇見香港班黃絲對菜腫桶嘅崇拜,真係笑咗出嚟。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-9-16 09:06 AM 發表

不僅僅是航空母艦,關鍵是出海口
所以一定要收回

引用:
原帖由 alipaopao 於 2020-9-16 08:20 AM 發表

睇見香港班黃絲對菜腫桶嘅崇拜,真係笑咗出嚟。
下面呢段片可以流芳百世
留美碩士,留英博士
連中學生都唔應該犯既簡單英文文法錯誤
睇佢講到亂七八糟
再睇下坐姿,個美國佬只不過係前商務官員,好低級
去總統府見到蔡嬸,邊個似主人?
見到主人嚇到口齒不清?

https://www.youtube.com/watch?v=ip3fX8TQkk4

引用:
原帖由 michaelsh 於 2020-9-15 02:39 PM 發表
大陸李紅的節目中的求和之說, 引起了台灣的一陣風, 看來台灣人要面對首戰即終戰的結局。

不過作為國民黨人明知對手在打恐中反中牌, 有點智慧的話, 應該順水推舟, 在求和之聲下真的表達求和, 和中!同時靠美, 不是台灣人需要面對的現實?!
只有這樣才可以取回政權, 維持中華民國政府。

但是從國民黨處理求和事件, 下界可以勝出的機會很微。 ...
下屆?台灣還有下次選總機會嗎?

割民黨就係一陀屎, 一劈難泥; 氓峻黨更係人渣垃圾雜種持政嘅賣國組識, 一班呆蛙冇腦受其擺佈, 成個島只有認自己係中國人嘅台胞才可以救, 其他送走, 去佢哋嚮往嘅地獄氓主鬼國, 或AV國, 一個都不能留......菜ENGLISH同氓峻黨好快灰飛煙滅, 不能再遺禍人間.......

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-9-16 10:45 AM 發表

下屆?台灣還有下次選總機會嗎?
下屆相信有,但一定係蘇貞昌贏了...
柯P黨响高雄市長選舉慘敗,證明了呆灣南部無咁受歡迎甚至零人氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]