• 瀏覽: 19,390
  • 回覆: 145
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-16 10:44 PM 發表

江山靠人材,看各文黨沒有能人,沒有財力,只能苟延殘喘等統一🤔🤔
刮民黨本身班貴公司個個都貪錢貪位,完全唔會為個黨去打敗民賤黨......
蔣萬安呢D富四代人,擺明係淺綠架啦...佢既行為相信激到佢太爺彈番起身......
高層都係垃圾一堆,畏首畏尾,連媒體都拎唔到話語權,民賤黨永遠長期執政架啦.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-17 06:19 AM 發表

刮民黨本身班貴公司個個都貪錢貪位,完全唔會為個黨去打敗民賤黨......
蔣萬安呢D富四代人,擺明係淺綠架啦...佢既行為相信激到佢太爺彈番起身......
高層都係垃圾一堆,畏首畏尾,連媒體都拎唔到話語權,民賤黨永遠長期執政架啦..... ...
所以呆灣只會爛落去🤔🤔

今日看了10月4日bit king 的一個年青人訪問, 真正認同民進黨主張的只有不到百分之二十, 其他其實國民黨應該可以爭取到支持, 雖然不一定會爭取到絕大多數, 但是超過一半不是太難。

當然國民黨人不知是各自為自己利益, 還是呆灣人(有中華民族的血統不應該是呆嘅)?!往往在分寸之間拿掐之間有偏差, 最終令件有利的事件失焦,反而成為‘罪人’。 有點可惜。
以美豬事件, 暫時好像得到多數人的認同, 可惜的是為了討好美國, 國民黨主張嚴格標示, 這是策略錯誤, 現今民進黨是美國支持的, 唯一令美國放棄支持民進黨, 就係令美豬不入口, 強者才會得到美國認同和支持。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-17 06:19 AM 發表

高層都係垃圾一堆,畏首畏尾,連媒體都拎唔到話語權,民賤黨永遠長期執政架啦..... ...
蔣萬安開始熱身為兩年後台北市長做準備
仲早民進黨未出手去對付佢
佢最大危險係蔣家第四代身分
蔣經國日記今年初公開
日記清楚講,蔣萬安老豆唔係佢親生仔
係蔣經國一個下屬兼好友生兩個仔(雙胞胎)
因為好友病死,佢身為上司兼朋友,幫忙照顧,至被誤會
國民黨人要出黎解釋
話蔣經國要維護自己愛妻愛家型象,所以講大話
日記講大話? 有冇搞錯? 明知自己日記留俾子孫
講咁大既大話,要兩個親生骨肉同佢地後代,以後被質疑都好難做人?
等同蔣萬安亂認阿爺,由佢本人日記證實,你唔係姓蔣
蔣萬安仲要唔要掛蔣家招牌從政?
佢到而家都低調唔回應日記
時間差唔多,對手一定係拎黎攻擊
係就係,唔係就唔係,始終都有個交代
唯一方法係驗DNA,兩蔣都未落葬
驗左唔係,反正自己係第四代,唔係就趁機擺脫蔣家包袱
到時扭扭捏捏,一定俾對手玩死

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-5 01:51 AM 發表

🐷國民黨鬼打牆,演演戲騙選票啊
米國爸爸得罪不起啦
但係如果國民黨人顯示不到力量, 米國爸爸亦不會看得起他們, 只會越來越支持民進黨。
這亦是為何有民進黨長期執政之說 - 本身民進黨力量 + 美國媒體力量。

引用:

其實李登輝早就察覺班KMT二代已經喪失了「反攻復國」的理想,只靠著執政黨地位刮錢

可惜李登輝上位時,KMT第一代+1.5代(例如郝柏村)仍在,李仍然要扮忠心;但李深知過多二三十年,綠營就可以控制台灣政壇;只要再控制軍隊,就可能實現台獨(李真正願望是台灣回歸日本)

現在KMT已到第四代,我相信大部份淺綠(或綠心)

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-10-5 02:03 AM 發表

蔣家蔣友柏其實蠻不錯
說話很直接
唔知師兄看過《我的時代和我》其中一集關于蔣友柏的嗎
蔣經國都有遺言要蔣家后人不要從政
政治現實,因為佢冇興趣從政
講野比較直,甚至批評祖先蔣介石
所以連民進黨人都唔係咁討厭佢
但係,只要佢發神經要出黎參選,一定死得好慘
包括之前婚外情.....通通會被人挖晒出黎攻擊

蔣經國並唔係未卜先知,要蔣家後人不要從政
而係佢既下一代幾個仔都唔爭氣
成不了大器,國家交俾啲敗家仔,不如交俾其他人好過

引用:
原帖由 michaelsh 於 2020-9-15 02:39 PM 發表
大陸李紅的節目中的求和之說, 引起了台灣的一陣風, 看來台灣人要面對首戰即終戰的結局。

不過作為國民黨人明知對手在打恐中反中牌, 有點智慧的話, 應該順水推舟, 在求和之聲下真的表達求和, 和中!同時靠美, 不是台灣人需要面對的現實?!
只有這樣才可以取回政權, 維持中華民國政府。

但是從國民黨處理求和事件, 下界可以勝出的機會很微。 ...
KMT在大陸輸畀中共, 在台灣輸畀民進, 被人牽住鼻行. 只識黨內山頭主義, 世上最廢的政黨, 冇乜好討論.

引用:
原帖由 cathayan 於 2020-10-5 03:38 PM 發表

KMT在大陸輸畀中共, 在台灣輸畀民進, 被人牽住鼻行. 只識黨內山頭主義, 世上最廢的政黨, 冇乜好討論.
照看, 你對。

台灣只剩下暗獨和明獨的政黨,不要有幻想。總之搞掂美國就會連日本都爭住做中國殖民地,要認清鬥爭大方向

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]