• 瀏覽: 32,478
  • 回覆: 521
  • 追帖: 2
+35
引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-9-15 02:13 PM 發表
涂謹申, 你既係律師又係立法會議員, 相信法律你最熟, 你講下特區政府憑那條法律或協議去要求內地遣返呢? 莫非要特區政府攞立法不成的逃犯條例修訂去要求 ? ...
路邊社消息,有傳聞話,林鄭聽日宣佈重新推出逃犯修訂條例,希望立法會盡快開會通過同立法,可以有法例要求12個港人鹽田回港。

涂謹申呢條L樣成日廢UP刷存在感

香港暴徒,  抵L死,  應有此報,   無法無天  法治精神  齋講唔做, 龍門亂搬  老作老屈 又要追究  又要特赦   著數攞盡  所為光復  實則打劫  渲洩私慾   排斥異見  自宮攬炒,  打砸掠奪  火燒店舖  百業結束  人人失業  港人埋單  暴民法治  原來係咁  以怨報德   以戈為武   一鑊熟透  叫人去衝  然後鬆人    天網恢恢  天公開眼  善惡到頭  終有一報  時辰到已  殺人填命  欠債還錢  天公地道  斗轉星移  以彼之道  還施彼身 種瓜得瓜 青山依舊  綠水長流  暴民自首  唯一出路,

返深圳講先有用㗎!
(不過香港鳩up仲有用,呃到曱甴!)

仲嚟呀?果然好想佢地死

應該送逃緊入青山

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-15 01:27 PM 發表
12名涉嫌偷越國(邊)境犯罪的港人,被刑事拘留於深圳鹽田公安分局20多天。民主黨立法會議員涂謹申說,回歸以來,很多觸犯嚴重香港法律的港人潛逃內地被捕後,內地於返涉事者到本港前,均沒有以非法越境罪控告涉事者。 有份協助12名港人家屬的涂謹申又說,即使內地有權調查案件,特區政府亦應有合理關注,包括被捕者...

12名涉嫌偷越國(邊)境犯罪的港人,被刑事拘留於深圳鹽田公安分局20多天。民主黨立法會議 ...
現在直接調查
分裂國家罪
偷渡慢慢計先

要求中台兩地同時遣返逃犯!😎😎

佢個牌究竟點呃返來架? 乜香港同大陸有簽引導協議咩? 逃熙生你都係算吧啦. 正一弱智佬.  

叫塗狗自己上去公安局投訴啦
🤭

扠謹申妳系咪得老年癡呆,如果系嘅話,妳千祈唔好閘住食完,因為咁樣會加重病情嘅!

引用:
原帖由 o12345o 於 2020-9-15 01:32 PM 發表
講真,呢12件已經玩完架啦,大家心照啦!

不如落力加多幾咀,快D打把,快D可以拎出來拜,就快D再暴動,係咪?

引用:
原帖由 aded 於 2020-9-15 02:00 PM 發表
在水路邊境抓個正着也不能控告非法越境?
事發地點可能係公海, 人民政府現正查證, 可能要查三五七年.

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2020-9-15 02:13 PM 發表

講多無謂!叫逃生唔好推個波畀人,直接同阿爺講!
公淫高佬話搞緊,唔知搞成點呢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]