• 瀏覽: 21,299
  • 回覆: 268
+6
緬甸偷渡入境

香港 政府 好垃圾!!

港人治港   真失敗!!

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-9-15 09:26 AM 發表
雲南省瑞麗市前日發現一名32歲緬甸籍女子楊佐X、其16歲女保姆依X確診新冠肺炎,查實楊佐X在9月3日就攜3個孩子及2個保姆自緬甸偷渡入境。當局昨宣布,瑞麗市民全體進行核酸檢測,昨晚...

直接封城 全民檢測

新聞來源連結:

https://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/258 ...
對付病毒和對付漢奸一樣, 手段必定要雷厲風行, 否則後患無窮

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-15 09:29 AM 發表

對付病毒和對付漢奸一樣, 手段必定要雷厲風行, 否則後患無窮
香港政府  還要觀望多久??

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-9-15 09:30 AM 發表

香港政府  還要觀望多久??
算把啦!
前朝裁培出來的係咁上下, 唔好寄予厚望

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-15 09:35 發表

算把啦!
前朝裁培出來的係咁上下, 唔好寄予厚望
前朝官員都是聽女皇命令, 一早已安排好路線行事, 掃地雷又是政治部處理, 根本冇需經歷大風浪, 依家要他們自行制定決策等於紙上談兵!!

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-9-15 10:10 AM 發表

前朝官員都是聽女皇命令, 一早已安排好路線行事, 掃地雷又是政治部處理, 根本冇需經歷大風浪, 依家要他們自行制定決策等於紙上談兵!!
從前都是港督聽命於英國上議院, 香港公僕只是依著做就行了, 如何能出到自行制定重大決策的人材呢?
林鄭那麼打得都要中央出手相助才能立了個國安法, 她連整頓那隻手遮天的那馬道長也不敢, 下屆都係俾返梁振英做好了。

疫情讓世界看到各地人民對政府信任度

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2020-9-15 09:29 AM 發表
香港 政府 好垃圾!!

港人治港   真失敗!!
係垃圾嘅你估新冠個案會有而家咁少?
政府做錯係要鬧,但至少都有改正,而唔係嗰班泛民,成日要打倒昨天的我,講過嘅嘢唔認數,咁係唔係更垃圾?

一定要嚴懲!!!殺一儆百!!!

引用:
原帖由 starr 於 2020-9-15 10:29 發表
疫情讓世界看到各地人民對政府信任度
也可以看到人民的智商...

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-15 10:21 AM 發表

從前都是港督聽命於英國上議院, 香港公僕只是依著做就行了, 如何能出到自行制定重大決策的人材呢?
林鄭那麼打得都要中央出手相助才能立了個國安法, 她連整頓那隻手遮天的那馬道長也不敢, 下屆都係俾返梁振英做好了。 ...
政府做嘢始終係放唔低“少做少錯,唔做唔錯”殖民時代嘅官僚心態,明明有咁大個後台照住,咁都唔去做好佢,加上政府內部太多yellow object,唔重新洗牌都唔得

內地之所以控制得到疫情,就係做嘢夠果斷,理鳩得有無人反對,人命大過天

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-9-15 09:26 AM 發表
雲南省瑞麗市前日發現一名32歲緬甸籍女子楊佐X、其16歲女保姆依X確診新冠肺炎,查實楊佐X在9月3日就攜3個孩子及2個保姆自緬甸偷渡入境。當局昨宣布,瑞麗市民全體進行核酸檢測,昨晚...

直接封城 全民檢測

新聞來源連結:

https://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/258 ...
其實亦只有唔講人權的國家先可以做到。

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]