• 瀏覽: 28,602
  • 回覆: 145
  • 追帖: 3
+4
哈哈……

引用:
原帖由 央走 於 2020-9-15 09:44 AM 發表
冚家有排坐
有黃官,唔駛怕。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-15 10:51 AM 發表
好慘哦⋯藍豬家族被用完即棄 中港錢有幾多直正落到袋?你估成哥丫會國外交收途徑
你又抽錯水嘞🤭一睇找換店條靚仔得三十歲就肯定係黃絲曱甴啦😂

海關源頭入去創科局挖葉家潤呢個仆街出黎~再去公司註冊局起哂佢千多個有限公司出黎!!!!

幫特9英個仆街棟正苦庫房洗黑$拿??

海捉埋公司註冊局發牌班大狀L!!!

引用:
原帖由 kitcckitcc 於 2020-9-15 12:12 PM 發表
呢單野係匯錢返大陸㗎喎,都關「黃」嘅問題???難道....有人想話「黨」有人會收錢.....抹黑中央嘅思維啊.......

唔講政治,不過呢單案何解會被海關截餬,而唔係有天羅地網陣嘅國安警方破㗎呢???
耐人尋味......或許....只是......海關叻咗、國安警方太忙、唔方便....... ...
12瞞徒偷渡返中,肯定係藍,因為黃係反中唔會自動送中的。😎👍

引用:
原帖由 yuen3333 於 2020-9-15 11:50 AM 發表
好多找換店都係洗黑錢嫁
應該系全部  睇錢返大陸的做法就知

正正式式既抄家
戶口錢又冇晒, 樓都冇埋

真係恭喜曬

肥水不流別人田

引用:
原帖由 chargeurs 於 2020-9-15 09:14 AM 發表
how much they can earn
聽說3 -10%不等!5%就有就有1.5億!

5人開成百多個 個人戶口,咁容易開嘅?
依家開戶口都問長問短

引用:
原帖由 chargeurs 於 2020-9-15 09:14 AM 發表
how much they can earn
Up to 10%  of total amount

引用:
原帖由 石子宏 於 15-9-2020 09:13 AM 發表
......
海關偵破本港歷來最大宗涉及找換店的洗黑錢案,上周四(10日)採取代號「獵影」行動,成功瓦解一個大型清洗黑錢集團,拘捕六名本地人士,除一名找換店持牌人,餘下五人均來自同一家庭,他們自二○一八年至今疑清洗的黑錢超過三十億元,海關並向法庭申請凍結該家庭持有的一千五百萬元存款及兩個價值一千五百萬元的物業。海關表示,該案涉款金額是同類洗黑錢案件中歷來最高,大部分款項均匯至內地;至於資金來源和流向、幕後主腦,以及戶口持有者等,仍需調查,不排除有更多人被捕。......
有冇查清楚該家庭各成員是否持美國護照?
亂咁凍結美國公民的資產,因住蓬偑奧以為林鄭報復,加碼制裁
依家罪犯的家屬好惡的,會開記招譴責政府

引用:
原帖由 石子宏 於 2020-9-15 09:13 發表
//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200915/photo/0915-00174-001b1.jpg

海關偵破本港歷來最大宗涉及找換店的洗黑錢案,上周四(10日)採取代號「獵影」行動,成功瓦解一個大型清洗黑錢集團,拘捕六名本地人士,除一名找換店持牌人,餘下五人均來自同一家庭,他們自二○一八年至今疑清洗的黑錢超過三十億元,海關並向法庭申請凍結該家庭持有的一千 ...
海關加油。

一家五口齊齊坐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]