• 瀏覽: 8,453
  • 回覆: 21
引用:
原帖由 chan198999 於 2020-9-17 11:28 AM 發表

特朗普其實核心重點是重整經濟和治國內貪腐問題,特朗普不是搞白人至上主義。。。。

特朗普講的類似反黑人內容,只是很坦白的說了大實話。

所以其實國內黑人都有一派說,一些黑人的行為害了他們被歧視。

所以其實有非主流調查發現,黑人支持率反而是上升41%.....

話說好多香港人可能不知道,其實在特朗普管治下,黑人就業率大的上升,犯罪率亦有大的下降。。。

特朗普亦有幫黑 ...
C兄 , 我有一點好奇 ...
特朗普係咩政策令到 "黑人就業率大的上升,犯罪率亦有大的下降" 呢???

引用:
原帖由 sherming 於 2020-9-17 09:39 PM 發表
同一樣的成績, 黑人/拉丁裔大學入學率最高, 白人次之, 最低係亞裔, 而且相差係以倍計, 早前先一單官司質疑大學收生不公!!!
美國好似部份地區有按人口比例入學既規定 ,
因為黑人多數唔讀書(呢個係事實) , 所以同一個成積 ,
係黑人配額中競爭 , 係容易過係白人  亞裔好多 !!!

最慘係亞裔 , 佢地讀書最多 , 但因為人口比例少 ,
配額都變好少 , 變相競爭超級激烈 ... 不過我唔知道 ,
係美國有幾多地區有行配額制

其實小弟心裡面有一個問題 , 睇下有無對美國比較了解既人 ,
可以解答一下 :

其實拉丁裔同白人有咩唔同??? 點解要平白分一個種族出來???
好坦白講句 , 我唸係好多人睇既拉丁裔 , 同白人無咩分別 ...

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-18 12:49 PM 發表

跟本上佢背後班猶太人完全控制晒D選票啦.....
淨係有鐸叔幫佢宣傳都已經事半功倍......
但係咁喎 , 傳統媒體唔係一面倒支持民主黨咩???

引用:
原帖由 naly 於 2020-9-18 04:15 PM 發表
一般美國傳媒, 例如cnn, 華爾街日報, 華盛頓郵報, 紐約時報, 時代都係反侵侵。
你意思係鐸叔就係反侵侵???
但如果如你所講 , 猶太人控制晒選票 , 咁侵侵又係會入主白宮???

小弟都仲係想問多一次 :

其實拉丁裔同白人有咩唔同??? 點解要平白分一個種族出來???
好坦白講句 , 我唸係好多人睇既拉丁裔 , 同白人無咩分別 ...

引用:
原帖由 bigmouthlady 於 2020-9-19 08:34 AM 發表
其實好多香港人根本唔知美國咩情況!!

都唔講拜登口誤同遲鈍D蝦椂野, 佩洛西係自己果個州去髮廊洗頭,
問題係佢果個州明明宣布左髮廊禁業......西姐仲要成程唔戴口罩!!
好多民主黨州長  議員正式場合吊9侵侵消極抗疫, 話民眾一定要戴口罩
結果呢.....個個比人發現私下係公眾場所都唔戴!! ...
無錯 , 雖然小弟係藍絲(唔信可以查返我之前D POST)
但我都覺得要有果樣  話果樣 , 我地既然唔鐘意假新聞 , 就唔好活係假新聞之中

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]