• 瀏覽: 8,491
  • 回覆: 6
冇所謂 一路都講緊侵侵係中國嘅朋友 佢將中國存在嘅問題 都講曬出嚟同攻擊 令到我哋發現好多存在嘅問題
所以結論係無所謂

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-15 08:10 AM 發表
小弟係一個藍絲 , 不過我想同各位講 , 美國 "黑人運動" 恐怕唔係利好消息 ,
相反我覺得佢也既越演越烈 , 好可能仲幫左侵侵手 ...
(事實上 , 拜登由民調曾經領先10% , 到E+幾乎己經無領先勒)

以下內容可政治非常不正確 , 我小弟都係要講出黎 :
近期美國警察殺害黑人案 , 一共兩單 ...
第一單 , 係近月一切社會運動源頭 , 警察單膝跪係黑人頸上至死案 ;
...
畀啲Source出嚟睇下 有圖有片有真相

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-15 10:32 AM 發表
而且坦白講句丫 , 國際媒體鐘意塑造黑人係受壓迫一群 ,
但係咪黑人本身完全無問題呢 ...

要知道 , 黑人佔美國人口既13% , 卻貢獻左50%既犯罪率
有一半黑人無法係高中畢業 ... 係 , 可以話同環境有關 ,
但話係直接因為歧視造成 , 就唔係咁合理 ;
而且問心 , 以呢個犯罪率計 , 唔通警察對黑人比較防犯 ,
都算唔合理咩???
(唔係講開鎗事件 , 係白左所講 ...
唔反對 但己啲數據出嚟睇下 唔該連埋source

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-15 05:11 PM 發表

好難講 ... 其實係二戰前既德國 , 都唔係極右獨大 ,
極左既社會黨一樣好多人支持 , 問題係佢地奪取唔到政權
(我估計分佈大概係40%極右  40%極左  20%中間)
結果咪發動左二戰 , 邊個都無好處 ...  所以唔好慶幸呢D野

至於點解當年係德國 , 係極右上台唔係 ...
呢啲似係長短棍 反正向左走向右走 我兩邊都在支持 然後兩邊賺錢

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-15 09:43 PM 發表

好的
https://www.youtube.com/watch?v=F_RiE6TTrsU
睇咗 同新冠一樣 黑暴出口轉內銷 可憐人必有可恨之處

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-16 07:30 PM 發表

嚴肅既資料就無 , 但我睇到一個美國研討會(應該係掛)既片段 ...
7:57-9:32
https://www.youtube.com/watch?v=bkQBrlQcam4
我睇咗四分鐘 已經冇心機睇 全部都講白人男女平權關係 有冇機會貼錯link?

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-17 08:11 AM 發表

... 我回你果個留言 , 你係回緊我既#2 , #2講既就係黑人問題
而當中提到既數據 , 就係係影片7:57-9:32中節錄出來 ...

你係咪撈亂左我#1同#2既內容呀??? ...
我喺覆緊你#19嘅回覆 真係有啲誤會 係話嗰個研討會嘅回覆嚟㗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]