• 瀏覽: 8,463
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-16 04:57 PM 發表

多謝狂兄提供說法 , 我睇到都有少少滿足 ...

因為我其實無親戚/朋友係美國果邊 , 無辦法直接問果邊既情況 ,
甚至無咩查呢方面既資料(其實係E+政治正確氛圍下 , 我都唔覺得會查到咩資料)
#1既結論係我純直覺+少少迷之自信下取得既 ...

狂兄提出既說法 , 算係大體符合我既猜測 ; 不過反過來講 , 美國越來越納粹化
始終唔會係好事 ... ...
我想法比較悲觀,美國必然會走向納粹!
因為美國本身嘅貧富懸殊嚴重,導致社會撕裂。
人民嘅競爭力比唔上中國人,又或者根本唔想同中國人競爭,唔用軍事實力,冇咩可以做到。

中國已經證明到中國人嘅做生意能力,生產能力,已經優越過西方,西方為咗保持佢嘅領導地位,必然會走向軍事化!!

好似英國佬同滿清,正常貿易搵唔到錢咪買啲鴉片俾你囉,鴉片買唔到咪船堅炮利囉!

而家正常貿易唔夠你嚟,咪輸出精神毒品,民主自由囉,民主自由冇反應嘅,咪航空母艦同你講道理囉。

美國佬點做,中國根本控制唔到,問題係應該如何去應付。我希望可以建立一個比較鬆散嘅非英語聯盟,去抗衡英美!

不過要做到呢一點,必須要證明自己有軍事實力,正如當年日本,證明自己有軍事實力,成為列強之一!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-18 12:51 PM 發表

事實上班猶太人越來越過份,想將中國變成佢地既提款機,所以才捧個無才能易受控既人做腫桶,目的係要由佢做爛頭卒......
係咁㗎啦,大家又唔係同一個民族,淨係想係你身上攞利益,你越嚟越成長,發展,影響到佢嘅利益或者領導地位,正常途徑冇辦法搵到着數,飛機大炮就嚟㗎啦!

其實猶太人不嬲都乞人憎㗎啦,莎士比亞 作品 威尼斯商人 都睇得出,有幾多人鍾意猶太人啦!
德國佬咁憎啲猶太人,絕對唔會係無緣無故啦!

引用:
原帖由 財閥政治 於 2020-9-15 10:32 AM 發表
而且坦白講句丫 , 國際媒體鐘意塑造黑人係受壓迫一群 ,
但係咪黑人本身完全無問題呢 ...

要知道 , 黑人佔美國人口既13% , 卻貢獻左50%既犯罪率
有一半黑人無法係高中畢業 ... 係 , 可以話同環境有關 ,
但話係直接因為歧視造成 , 就唔係咁合理 ;
而且問心 , 以呢個犯罪率計 , 唔通警察對黑人比較防犯 ,
都算唔合理咩???
(唔係講開鎗事件 , 係白左所講 ...
無証無據!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]