• 瀏覽: 6,034
  • 回覆: 98
+3
引用:
原帖由 yooyoo 於 2020-9-23 12:42 AM 發表
果4個由武漢送番去美國既軍運會軍人 咪就係播毒者囉,想請佢地出黎睇下仲健唔健在
放心,呢D咁重要嘅證人,老美一定會好好保護.........深埋地底7尺,唔俾人傷害到佢地

公開的秘密

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 15-9-2020 08:10 發表
美國加州大學洛杉磯分校(UCLA)醫院和診所醫療記錄的一項最新分析表明,新冠病毒可能早在2019年12月,也就是世衞組織獲悉中國武漢出現病毒性肺炎病例前,就已存在於洛杉磯。

我就睇你美國佬點解釋

新聞 ...
美國肺炎,名不虛傳

附件

FB_IMG_1587698607797.jpg(62.01 KB)

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-15 08:10 AM 發表
美國加州大學洛杉磯分校(UCLA)醫院和診所醫療記錄的一項最新分析表明,新冠病毒可能早在2019年12月,也就是世衞組織獲悉中國武漢出現病毒性肺炎病例前,就已存在於洛杉磯。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202009/15/5f5fac35e4b0241a38654daa.png

我就睇你美國佬點解釋

新聞 ...
侵侵死口唔認

侵侵學足戈培爾,大話講一百次就有人相信

引用:
原帖由 fb5663467 於 2020-9-15 08:42 AM 發表
好明顯是某國把病毒傳播給武漢,病毒在武漢爆發做了代罪羔羊。
跟著侵侵心虛,甩鑊中國,現在終於真相大白。
要調查美國有否故意傳病毒給中國

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-15 10:28 AM 發表

美國先有A型,傳到中國武漢變B型,再傳至歐洲變C型,歐洲又回傳俾紐約..
殺傷力C>B>A...
最初美國電子煙白肺病和上年尾美國流感大爆發,可能已係A型橫行,
但死亡率只係高過流感兩三倍,所以掩藏左不被人揭露..
去到武漢變B型,死亡率高五倍..
再傳去歐洲變C型,死亡率再高多數倍.之後再傳去紐約..
所以歐洲和紐約在3-6月,死亡率極高...
後期C型應該被其他再變種病毒取締 ...
你嘅分析推論都幾合理,但始終美國唔肯正面面對新冠疫情,係唔會檢驗白肺病患者是否新冠肺炎的,所以好難證實這個推論。

有人會話 fake news

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-9-23 09:02 AM 發表

你嘅分析推論都幾合理,但始終美國唔肯正面面對新冠疫情,係唔會檢驗白肺病患者是否新冠肺炎的,所以好難證實這個推論。
你睇班病理學家,如刺針總編,世衛專家,個個都否定美國講法..支持今次中國對抗病毒既努力..

其實佢地心目中和我估計應該差不多,放出來既科學資料亦有呢個傾向...

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-15 10:31 AM 發表

其實點早過呢?
大陸發現的案例可以推到去12月1日。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hant/2019冠状病毒病疫情

.......目前公認的數據統計認為,首宗感染個案發病時間是2019年12月1日[14][註 3]。首位前往醫院就診的患者可能出現於1 ...
咁點解又唔可以早過呢?大學只係根據因咳嗽而尋求治療的患者數量明顯上升的情況,那麼就代表了只有該時段才開始出現新冠肺炎病毒嗎?如果已經開始出現好多人有此感染徵狀,即是說明病毒已經開始人傳人了,只是首宗感染個案還沒有找到而已。簡單啲講,即係該大學嘅研究所得,已經係社區開始爆發,感染人數開始多的時間,並唔係剛剛開始出現的時間。
如果以最初這種病毒的傳染性而言,有咁多人出現病徵,即說明病毒應該存在社區有一段時間,所以你嘅想法實在太簡單了。為何那些大學的研究人員會認為早在去年12月就已存在於洛杉磯,就係因為統計出的異常增幅代表了社區已經開始爆發,並不是代表剛剛開始出現這個病毒。就係因為人地大學研究人員純粹以科學角度去分析可能的源頭,根本就唔會俾政治偏見去左右,這就是理性的科學思維。

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-23 09:07 AM 發表

你睇班病理學家,如刺針總編,世衛專家,個個都否定美國講法..支持今次中國對抗病毒既努力..

其實佢地心目中和我估計應該差不多,放出來既科學資料亦有呢個傾向... ...
咁樣講,啲病理學家,科學家都否定美國講法,係因為美國嗰啲講法完全欠缺科學論證的基本原則,完全擺明只係想甩鍋俾中國。本著科學精神嘅人,根本就唔會俾政治所左右,純粹根據科學證據,事實去作出合理推論。
佢地都支持中國對抗病毒嘅努力,完全係根據事實來作出客觀嘅評論,而這些事實都有眼可以睇得到,無得呃人。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-9-23 09:19 AM 發表

咁點解又唔可以早過呢?大學只係根據因咳嗽而尋求治療的患者數量明顯上升的情況,那麼就代表了只有該時段才開始出現新冠肺炎病毒嗎?如果已經開始出現好多人有此感染徵狀,即是說明病毒已經開始人傳人了,只是首宗感染個案還沒有找到而已。簡單啲講,即係該大學嘅研究所得,已經係社區開始爆發,感染人數開始多的時間,並唔係剛剛開始出現的時間。
如果以最初這種病毒的傳染性而言,有咁多人出現病徵,即說明病毒應該存在社 ...
同意講法,以統計學來講,要明顯出現數量上升,在洛城既人口數量和流感人數既比例下,
新肺炎必需經4-5代傳染,先至出現夠數目去在統計數字看出.以新冠肺炎潛伏期5-14天計,平均大約十天..

即係在12月初倒數40-50天前,已經可能在洛杉磯開始傳播...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]