• 瀏覽: 6,037
  • 回覆: 98
+3
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-15 08:10 AM 發表
美國加州大學洛杉磯分校(UCLA)醫院和診所醫療記錄的一項最新分析表明,新冠病毒可能早在2019年12月,也就是世衞組織獲悉中國武漢出現病毒性肺炎病例前,就已存在於洛杉磯。

我就睇你美國佬點解釋

新聞 ...
美國先有A型,傳到中國武漢變B型,再傳至歐洲變C型,歐洲又回傳俾紐約..
殺傷力C>B>A...
最初美國電子煙白肺病和上年尾美國流感大爆發,可能已係A型橫行,
但死亡率只係高過流感兩三倍,所以掩藏左不被人揭露..
去到武漢變B型,死亡率高五倍..
再傳去歐洲變C型,死亡率再高多數倍.之後再傳去紐約..
所以歐洲和紐約在3-6月,死亡率極高...
後期C型應該被其他再變種病毒取締,傳染力更高,但死亡率轉低...

呢個解釋左點解美國最初"發現"新冠病毒時掉以輕心,唔知紐約傳播和之前在洛杉磯傳播兩亞類病毒殺傷力既分別...

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-15 08:10 AM 發表
美國加州大學洛杉磯分校(UCLA)醫院和診所醫療記錄的一項最新分析表明,新冠病毒可能早在2019年12月,也就是世衞組織獲悉中國武漢出現病毒性肺炎病例前,就已存在於洛杉磯。

https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202009/15/5f5fac35e4b0241a38654daa.png

我就睇你美國佬點解釋

新聞 ...
其實點早過呢?
大陸發現的案例可以推到去12月1日。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hant/2019冠状病毒病疫情

.......目前公認的數據統計認為,首宗感染個案發病時間是2019年12月1日[14][註 3]。首位前往醫院就診的患者可能出現於12月12日[17]。12月26日,武漢市呼吸與重症醫學科醫生張繼先最早發現和上報此不明原因肺炎,並懷疑該病屬傳染病[18][19][20]。........

我睇連登果邊而家佢地興高彩烈咁,個逃亡既中國病毒學家剛寫左份報告,話病毒係中國實驗室人做合成出黎!而家佢地信中國人,唔信美國人講!

美國研究員小心FBI

七百萬人感染點敢認呀 認咗即時總統都冇得做

美最新研究指新冠病毒
早在武漢爆發前就存在於洛杉磯!

引用:
原帖由 berserkdennis 於 2020-9-15 08:14 AM 發表
其實明眼人就知D所謂美國流感十居其九就係新冠啦,美國政府仲扮吾知以為過一排就散,點知最後捉蟲,依家仲要內鬦派爆出黎指証翻自己
其實一早喺上年6月美國就爆發過一種不明肺炎,病徵同新冠肺炎十分相似,佢地叫做白肺病。但美國就話係電子煙引起,所以最後就不了了之,嗰時台灣都有個流行病學專家質疑過呢個病唔係由電子煙引起,因為其他地方都有人食電子煙,但就無出現呢種病。可惜嘅係,美國嘅醫療專家都無對這個病深入研究,所以究竟白肺病係咪就係新冠肺炎就無人能夠證實。
到今天全球爆到七彩,相信美國亦唔會自找麻煩,會去驗番當時呢啲白肺病患者是否有新冠病毒抗體了。如果白肺病真係新冠肺炎,咁就代表美國錯過了最早發現並防治嘅時機,咁今日爆到咁厲害就係自作孽了。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-22 08:35 PM 發表

「新冠病毒可能早在2019年12月就已經開始在洛杉磯傳播,甚至在世界衛生組織知道中國武漢的最初疫情之前。」留意末句,可知美國大學研究,只表示疫症在美國傳播,早於中國向世衛通報,並非表示「美國是疫症源頭,需要向西門梓及其腦殘粉絲賠償」。這種卑鄙無恥的誤導手段,跟三月底官媒抹黑意大利的方法,一模一樣! ...
"卑鄙無恥的誤導手段" 係英美同d反中白痴一直用緊來抺黑中國啦...屌...

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-22 08:35 PM 發表

「新冠病毒可能早在2019年12月就已經開始在洛杉磯傳播,甚至在世界衛生組織知道中國武漢的最初疫情之前。」留意末句,可知美國大學研究,只表示疫症在美國傳播,早於中國向世衛通報,並非表示「美國是疫症源頭,需要向西門梓及其腦殘粉絲賠償」。這種卑鄙無恥的誤導手段,跟三月底官媒抹黑意大利的方法,一模一樣! ...
你呢啲咪就以小人之心度君子之福囉,人地只係講源頭係邊度,幾時有話要求人賠償呀。成日話中國係源頭,又話中國隱瞞疫情嘅,咪就係美國同佢班跟班囉,要搵人賠償嘅就係呢啲國家,原來你都知佢地咁做係卑鄙無恥呀。
大家想找出源頭,根本就唔係想搵人孭鑊,而係想了解呢隻病毒係如何傳染俾人。你就同美國政府一樣,搵源頭嘅目的就係想人賠償,想將自己抗疫不力隻鑊甩俾中國。所以,你就美國嘅思維完全一樣,只係想源頭係中國而已,目的咪就係你話嘅卑鄙無恥誤導手段囉。請問你,中國首先發現有這隻病毒,又如何證明中國就係源頭?你要人注意嗰句,疫症在美國傳播,早於中國向世衛通報,並非表示美國是疫症源頭。但你自己又點呀,中國最早發現這隻病毒,你又當中國就係源頭嗎?
唔該你講嘢之前,先去了解自己過往講過乜先啦,現在你講嘅嘢,就真正係自打嘴巴,自己咪用咗卑鄙無恥的誤導手段去抹黑中國囉。

引左成班曱甴入嚟
點兜都好,個研究係美國佬自己出嘅

引用:

眼熟? 毒果報導手法,都是學老美。。。 老美肺炎。。。。。

果4個由武漢送番去美國既軍運會軍人 咪就係播毒者囉,想請佢地出黎睇下仲健唔健在

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]