• 瀏覽: 1,036
  • 回覆: 15
【明報專訊】政府保就業計劃第二期收到18.4萬份申請,包括15.8萬名僱主及2.6萬名自僱者,其中僱主申請較第一期少約1萬名,且約7000名曾獲發第一期工資補貼的僱主放棄申請。中小企業界表示,部分企業看不到前景而不再申請,工聯會擔心出現裁員及結業潮;有學者亦預料年底失業率會升至近7%。政府表示計劃反應良好,繼續達到保留職位目的,有信心可避免大規模裁員。

無野做既攬住死黑暴結果真係同香港"攬住死"......

不過班高中產黃友(如腦屍,法棍,黑醫等)無影響之下,仍然會反共反政府......

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20200915/s00001/1600107281300/7000僱主棄申保就業-結業潮恐至-學者料失業率回升-政府-計劃反應良好

樓主你講少左。 共墓員都會是泉下出來反共。 有特9保護吓會惡D。

連登仔話明要用暴動攬炒香港,成功咗啦,失業潮開始,香港人先會識得「感謝」呢班黃絲。

香港人永遠都係要粥水都冇得食個一步先知道玩死香港經濟死嘅只係廣大市民而唔係政府。

雨傘係咁,佔中又係咁,係要無得撈先會人民反人民做到真正光復。

無話可說⋯

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

結業潮可以睇成汰弱留強,以往香港人特性係生命力強,希望今次可以大步檻過,生生不息

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-9-15 07:08 AM 發表
連登仔話明要用暴動攬炒香港,成功咗啦,失業潮開始,香港人先會識得「感謝」呢班黃絲。

香港人永遠都係要粥水都冇得食個一步先知道玩死香港經濟死嘅只係廣大市民而唔係政府。

雨傘係咁,佔中又係咁,係要無得撈先會人民反人民做到真正光復。

無話可說⋯

...
職公盟吳敏兒成功爭取到國泰曱甴員工得到獎賞

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-15 07:24 AM 發表

廟街又多D新血,造福廣大市民,功德無量

攬炒又怕乜失業呢?!

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-15 07:24 AM 發表

罷工果班要優先炒魷

引用:
原帖由 出入夜婆仔 於 2020-9-15 07:07 AM 發表
樓主你講少左。 共墓員都會是泉下出來反共。 有特9保護吓會惡D。
係....國安法後....有不少公墓員都爭住開星洲離岸戶口.....

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-15 07:19 AM 發表
毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。 ...
無錯....你鬥我我鬥你...社會爛了.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-15 07:29 AM 發表

係....國安法後....有不少公墓員都爭住開星洲離岸戶口.....
呢班能得利漲皮糖。 厚顏無恥仲要出高糧。 興是呢度!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-15 07:29 AM 發表

無錯....你鬥我我鬥你...社會爛了.....
曱甴以為政治上腦就會有飯食。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-9-15 06:43 AM 發表
【明報專訊】政府保就業計劃第二期收到18.4萬份申請,包括15.8萬名僱主及2.6萬名自僱者,其中僱主申請較第一期少約1萬名,且約7000名曾獲發第一期工資補貼的僱主放棄申請。中小企業界表示,部分企業看不到前景而不再申請,工聯會擔心出現裁員及結業潮;有學者亦預料年底失業率會升至近7%。政府表示計劃反應良好,繼續達到保留職位目的,有信心可避免大規模裁員。

無野做既攬住死黑暴結果真係同香港"攬住 ...
香港人好矛盾,一反面想經濟好,唔想結業裁員,咁首要係解決病毒,有源頭不明係無可能斷尾,政府未做全民檢就個個死要,到政府做又個個唱反調唔合作。咁結果自然係永不斷尾等執笠食屎。

曱甴攬炒成功啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]