• 瀏覽: 3,868
  • 回覆: 30
30歲男侍應去年9月初不滿港鐵拒絕公開完整8.31太子站閉路電視片段,聯同其他示威者無視法庭禁制令,到旺角站內大肆破壞。他承認當晚拔出消防喉令大堂水浸和破壞光管,導致港鐵損失逾26萬。他警誡下承認因貪玩而犯案,今在西九龍裁判法院承認一項刑事毀壞罪。裁判官指案件涉及有規模,有組織性的破壞行為,案情嚴重,判被告入獄8個月。
案發去年9月6日晚上10點左右,逾百名示威者進入旺角港鐵站,破壞入閘機,圍欄,玻璃門等設施,當時港鐵已獲高院禁制令禁止任何人在站內作破壞行為。其中30歲被告容志強被閉路電視拍下,他拔出兩條消防喉導致E出口大堂水浸,一共有6部入閘機,8部售票機,一個電視屏幕和一部八達通查閱機因此浸在水裏。然後被告再用行山桿破壞一道光管和一部閉路電視...

當晚逾百名示威者進入旺角港鐵站大肆破壞。
https://std.stheadline.com/realtime/article/1270547/即時-港聞-修例風波-男侍應旺角站拔消防喉大肆破壞-認貪玩判監8月

又多隻壞腦曱甴暴徒落鑊....
慢慢享受下8個月精彩的人生啦。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-14 11:16 PM 發表
30歲男侍應去年9月初不滿港鐵拒絕公開完整8.31太子站閉路電視片段,聯同其他示威者無視法庭禁制令,到旺角站內大肆破壞。他承認當晚拔出消防喉令大堂水浸和破壞光管,導致港鐵損失逾26萬。他警誡下承認因貪玩而犯案,今在西九龍裁判法院承認一項刑事毀壞罪。裁判官指案件涉及有規模,有組織性的破壞行為,案情嚴重,判被告入獄8個月。
案發去年9月6日晚上10點左右,逾百名示威者進入旺角港鐵站,破壞入閘機,圍欄 ...
威得一陣,坐監8隻

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-15 06:39 AM 發表

威得一陣,坐監8隻
曱甴你好撚威呀但係衰收尾

以為用貪玩可做藉口

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-15 08:32 AM 發表

曱甴你好撚威呀但係衰收尾
哈哈崩潰的收場

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-15 08:52 AM 發表

哈哈崩潰的收場
貪玩嘅曱甴 玩到 崩潰嘅收場真係大快人心

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-15 08:54 AM 發表

貪玩嘅曱甴 玩到 崩潰嘅收場真係大快人心
依家冇得玩啦冇咗黑金 肥佬泥又被拉

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-15 09:05 AM 發表

依家冇得玩啦冇咗黑金 肥佬泥又被拉
e家冇人玩,要坐監

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-15 09:19 AM 發表

e家冇人玩,要坐監
而家先知道泛民狗搵曱甴笨 遲咗喇
好多已經坐咗監

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-15 09:42 AM 發表

而家先知道泛民狗搵曱甴笨 遲咗喇
好多已經坐咗監
坐完先知

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-15 09:52 AM 發表

坐完先知
蠢過乜 坐完監先至到畀人搵笨

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-15 10:02 AM 發表

蠢過乜 坐完監先至到畀人搵笨
人哋話好玩佢就去玩正曱甴

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-15 10:48 AM 發表

人哋話好玩佢就去玩正曱甴
比人洗腦中邪

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-15 11:00 AM 發表

比人洗腦中邪
曱甴如果有腦就唔會去玩嘢啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-15 11:13 AM 發表

曱甴如果有腦就唔會去玩嘢啦
玩水喉也要受

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]