• 瀏覽: 13,796
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
+29
咁樣只令印軍撤退,但唔係投降認輸,明年春温花開,咪又黎玩過!咁樣無限輪迴,小心終有一次俾印度偷到鷄!

留意,冬天年年有,但真正令印度停戰多年的,係62年中國真係打鑊佢!

中國唔再下定決心,只會年年復年年的被印度侵犯!

引用:
原帖由 今生何求 於 2020-9-14 10:48 PM 發表
   老解係韓戰時零下四十幾度長津湖之戰都打到美軍全軍覆歿,𠵱家老解啲軍服有晒電池發熱同埋所有軍營都有暖氣過冬都冇乜所謂噃。  
都唔係,高海拔的低氧環境亦對上面長期留守的解放軍不利,始終5千米的高度是不適合人居住

就是雪巴人也生活慣在3千至低於4千公尺

山上天氣凍了, 大家都快要退兵,

建議中國下年要下定決心,抱住 白嶺百戰穿金甲, 不斬咖哩誓不還的決心, 打柒咖喱國吧!

引用:
原帖由 大林林 於 2020-9-15 01:14 AM 發表

淘寶100蚊人仔一件發熱背心,無人機送熱食
反而有興趣那隻氣溶膠保温衫, 零下173度都頂得順, 反而發熱背心, 冇電又要差過, 好麻煩

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-9-15 11:39 AM 發表

韓戰時居説有整個志願軍連凍死
相信韓戰時的凍風惡劣環境不及現時中印邊境海拔5千公尺的,在這高度或以上,會是地獄級,手腳可以即被凍死變黑!

所以封山了,兩邊都要撤退,下年5月又會再重現!

雖然令人失望,但中國都應算暫時可少了西面之憂,專心對付台海,除非真係又好似傳聞的,放棄武統的,就另計!

引用:
原帖由 呢個靚師兄 於 2020-9-16 12:57 PM 發表

你是台灣人嗎?
係台灣人就想斬柒菜菜子先啦,台灣都唔知幾多人想打鑊佢

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-9-16 01:01 PM 發表
雙方依然對峙在海拔5千米的山頭上,  即使解放軍後勤很好, 但憂慮士兵的情況.
這個高度已是喜瑪拉雅山的base camp以上多幾百公尺的crampon point要轉冰爪鞋的海拔,根上在9月尾10月往後會刮出來的風暴可以極速將人凍死

所以解放軍保重!應係時候撤離了!

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2020-9-16 10:25 PM 發表

"白嶺百戰穿銀甲" 至真。
黃金戰士勁過白銀戰士

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-9-16 10:53 PM 發表

印度另一個問題
對印度不是問題啦,佢成13億幾人, 死一百幾十萬佢地唔覺的.

引用:
原帖由 大林林 於 2020-9-17 12:29 AM 發表

唔測就無500萬
其實, 印度今次死咁多人, 掉晒落恒河, 益晒班河怪開大餐

去到印度真係咪鬼下去浸恒河, 分分鐘俾河裡的食人魚做大餐 

https://youtu.be/KKM-VdrfqI0

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-17 02:14 AM 發表
印軍已經返唔到轉頭,做好過冬準備吧。
怎會返唔到轉頭,路又未封,行路落山20日左右嘟

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2020-9-16 10:24 PM 發表

小型核電站細到貨櫃車都載到,野戰帳篷都有暖氣供給。依家係個度起佐基地,電力應該冇問題。
但都不能派大隊人留守,在這惡劣天氣,低氣壓下住下,會骨軟,壯漢都會被天氣磨到內傷,白白讓英雄們在下次印軍上山侵犯時,腳軟!

在5千公呎的低氣壓 下,空氣的含氧量會被下降至百分之15,遠低於水平線,而血液的吸氣量只有平時的9成,長期在5千米的海拔生活不是一件易事,中國相信要運送大量壓力衣到上面

上到7千公尺這無人地帶,更要用氧氣筒來呼吸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]