• 瀏覽: 13,861
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
+29
引用:
原帖由 mflyer 於 2020-9-30 11:40 PM 發表
派 AG600 去淋水 得唔得? 
我先前都係咁提議, 但中國又唔做,
又怕同印軍開第一槍, 山上天氣就快唔係人能承受, 唔打就下年再玩過啦,

引用:
原帖由 wangqion 於 2020-10-1 10:46 AM 發表
毛主席:千裏冰封,萬裏雪飄
山舞銀蛇,原馳蠟象,欲與天公試比高。

引用:
原帖由 6674 於 2020-10-1 01:37 PM 發表

山舞銀蛇,原馳蠟象,欲與天公試比高。
無風無雪5700地面結冰,零下30°c坐石面天黑等天光,咁一定冇事。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-1 01:13 PM 發表

又怕同印軍開第一槍, 山上天氣就快唔係人能承受, 唔打就下年再玩過啦,
Thanks!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-1 01:13 PM 發表

傻仔,打消耗戰,印度更打不起。中印對峙對中國是利多于弊,肯定會消耗原本用來搞工廠的資源。在世界工廠上,唯一對中國有威脅的就是印度
還有中國現在已經不是62年,當時是內循環,什么馬六甲,波斯灣都不是問題。現在阿差很容易切斷馬六甲。如果是這樣,是不是要全面開打。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-14 11:44 PM 發表
咁樣只令印軍撤退,但唔係投降認輸,明年春温花開,咪又黎玩過!咁樣無限輪迴,小心終有一次俾印度偷到鷄!
20萬大軍困在邊界半年,肯定沒有士氣,春天來了,肯定要換防。這又要用好幾個月。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-14 11:51 PM 發表

都唔係,高海拔的低氧環境亦對上面長期留守的解放軍不利,始終5千米的高度是不適合人居住

就是雪巴人也生活慣在3千至低於4千公尺
解放軍人數少,而且大陸基建好,人數少 。可以換防。
開戰風險很大,阿差隨時擴大戰場,威脅波斯灣和馬六甲。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]