• 瀏覽: 1,184
  • 回覆: 19
繼深水埗萬發海鮮菜館曾有2名確診者光顧後,衞生防護中心公布屯門鄉事會路的都城餐廳亦有3名食客中招!中心今(14日)表示,

繼深水埗萬發海鮮菜館曾有2名確診者光顧後,衞生防護中心公布屯門鄉事會路的都城餐廳亦有3名食客中招!中心今(14日)表示,3名確診者中,2人是親屬關係,與另一食客則互不相識,擔心餐廳的職員中有潛在隱形患者,故會安排30多名職員進行檢測,並建議相關食肆應暫時停業,完成大清洗後重開。
東網記者今午到都城餐廳視察,該店今天仍照常營業,現場有小量食客在餐廳內用膳。餐廳負責人英姐表示,今午才得悉有光顧過的食客確診,故仍在營業,餐廳日常有例行清潔,職員均已作檢測,故不太擔心餐廳有播毒危機。該餐廳原定完成今日晚市才停業,惟其後突然決定提前於傍晚6時關門,有員工稱已參與全民檢測,明日會再交深喉唾液樣本再次檢測。
屯門區議員林健翔其後亦於社交網站發文,指都城餐廳將會在今晚及明天進行消毒,又稱清潔工友剛剛已清洗餐廳外的走廊。
有食客則表示,剛剛得悉曾有確診者光顧該餐廳,但表示不太擔心,因各區均會出現確診者,認為做好個人衞生便足夠。

食完就入去醫院小心d啦

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200914/bkn-20200914201518838-0914_00822_001.html

唔洗閂門十四日咩? ?

引用:
原帖由 冬眠小水管 於 2020-9-14 09:27 PM 發表
繼深水埗萬發海鮮菜館曾有2名確診者光顧後,衞生防護中心公布屯門鄉事會路的都城餐廳亦有3名食客中招!中心今(14日)表示,

?20200914204931

繼深水埗萬發海鮮菜館曾有2名確診者光顧後,衞生防護中心公布 ...
跟都城嘉慕有沒有關係?

咁大個名上報

開都冇生意啦

大鑊!

睇落又係啲廢中廢老好鍾意去嘅茶記

入面啲位迫迫夾夾

三唔識七搭枱

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-9-14 09:33 PM 發表
咁大個名上報

開都冇生意啦
問下$20 蚊張?
他是傳染控制專家
比張醫生更專業

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-14 09:51 PM 發表
睇落又係啲廢中廢老好鍾意去嘅茶記

入面啲位迫迫夾夾

三唔識七搭枱
業界話無生意
會餓死
大家唔怕死
咪又得佢

堂食,個個唔帶罩
是高風險
有常識都知
疫情好少少就放
一放又爆過
政府其實是甚麼策略?
定真係見步行步?

第3波疫情已經遠比第2波勁
政府想盡快搞出第4波?

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-9-14 10:08 PM 發表
堂食,個個唔帶罩
是高風險
有常識都知
疫情好少少就放
一放又爆過
政府其實是甚麼策略?
定真係見步行步?

政府想盡快搞出第4波? ...
是曱甴黃屍想有第4.5.6...波。
政府推全民檢驗,是防止疫情傳播,偏偏無腦黃屍曱甴攪對抗,如果再有疫情,100%黃屍傳播。

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-9-14 10:08 PM 發表
堂食,個個唔帶罩
是高風險
有常識都知
疫情好少少就放
一放又爆過
政府其實是甚麼策略?
定真係見步行步?

政府想盡快搞出第4波? ...
香港全面中國化: 一放就亂, 一亂就收, 一收就死...... 無限輪迴!!

6/9群組要爆了

講左好多次
食肆係高危點
政府已經出指引要食肆跟住做
但到今時今日 有幾多食肆係跟得足
人同人保持安全距離
枱與枱搵塊野隔住
我到今日都見到有食肆係無做到
照樣坐到人迫人 背貼背

咁快第4波?

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2020-9-14 11:21 PM 發表
6/9群組要爆了
中秋狂歡後, 又要抖一排!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]