• 瀏覽: 26,649
  • 回覆: 394
  • 追帖: 3
+8
12名港人上月涉嫌潛逃台灣時被廣東省海警截獲,現被扣押在深圳鹽田區看守所。多名家屬前日(12日)在民主派立法會議員朱凱廸、涂謹申陪同下召開記者會,要求港府提供援助。深圳市公安局鹽田分局昨天(13日)表示,12人因涉嫌偷越國家邊境犯罪。外交部發言人華春瑩同日指出,12人因非法越境被捕,而且企圖把香港從中國分裂出去。朱凱廸今日(14日)在港台節目中表示,華春瑩的說法是「扣政治帽子」,將12人打為「港獨分子」,配合未來內地官方可能的政治宣傳行動。他又指,現時所知有關12人的資訊,是內地官方一面之辭,沒有第三方核實,家屬委託律師要求與當事人見面亦被拒,認為港府應多做一步,了解相關人士情況。

家屬們驗咗DNA未呀? 呢堆包頭口罩怪如果真係家屬就唔好跟住豬西敵同綠帽狗!

中國政府唔同香港政府, 你越寸越高調結果就一定越慘, 犯民同黃狗只係想消費12人蛇, 佢地越慘佢地越開心, 繼續咁玩就一定會家屬謝禮

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/523212/12港人潛逃-朱凱廸指華春瑩-扣政治帽子-家屬稱港府無協助

呢首歌送俾人蛇家屬

https://www.youtube.com/watch?v=-er8OXSwc5A

我唔講政治。政治唔到我理。但我會要求佢地先把政府告上庭。等法院驗曬班友身份先。再告政府唔幫手。後面既事以後再講。。。咁做應該無錯吧,死個學生都要驗六親啦

逃犯條例都擱置了,其實政府都做唔到咩野。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-14 03:23 PM 發表
我唔講政治。政治唔到我理。但我會要求佢地先把政府告上庭。等法院驗曬班友身份先。再告政府唔幫手。後面既事以後再講。。。咁做應該無錯吧,死個學生都要驗六親啦 ...
內地要證實家屬身份至可以為被告請律師, 無就內地安排一批律師俾被告選擇
宜家家屬唔上內地驗明正身香港政府都幫唔到佢地

朱生咁緊張做乜,人哋都係講下喎,口係生喺人哋度,咁都唔畀人講得?乜唔係話有言論自由咩?

一早就講左你越硬,阿爺比你更硬
要救人既話就出少句聲當幫忙

香港無修例幫到你地....講完

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-9-14 03:26 PM 發表
逃犯條例都擱置了,其實政府都做唔到咩野。
咪就係攞,明明自己推倒個逃犯條例,做乜而家又提起?自相矛盾?

講到扣政治帽子🧢犯狗認第二冇人夠膽認第一

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-14 03:27 PM 發表
綠帽狗同豬西連內地法律規則都唔撚識, 只係想繼續消費12人蛇

反送中的後果!😂

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-9-14 03:30 PM 發表

綠帽狗同豬西連內地法律規則都唔撚識, 只係想繼續消費12人蛇
喺重有利用價值嗰陣就不斷消費,等到收夠晒錢為止

政棍暴民  沆瀣一氣  無法無天  法治精神  齋講唔做, 龍門亂搬  老作老屈 又要追究  又要特赦   著數攞盡  所為光復  實則打劫  渲洩私慾   排斥異見  自宮攬炒,  打砸掠奪  火燒店舖  百業結束  人人失業  港人埋單  暴民法治  原來係咁  以怨報德   以戈為武   一鑊熟透  叫人去衝  然後鬆人    天網恢恢  天公開眼  善惡到頭  終有一報  時辰到已  殺人填命  欠債還錢  天公地道  斗轉星移  以彼之道  還施彼身 種瓜得瓜 青山依舊  綠水長流  暴民自首  唯一出路,

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-14 03:27 PM 發表
佢死佢事。
他們繼續抽水

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]