• 瀏覽: 7,733
  • 回覆: 279
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 nigel212 於 2020-9-14 12:19 PM 發表

郭文貴、老蕭、大紀元、新唐人、升旗二,美國之音、三立、自由時報等等,再加香討幾條打手。
習總張床應該super king size++也不夠它們躲在床底。
還要留個位置給袁爸爸啊。 ...
諗起星爺嗰套九品芝麻官

熱賣及精選
引用:
原帖由 nigel212 於 2020-9-14 11:23 AM 發表

你都昂99!

全部直播,邊度有得瞞。
ummm.......,上月球漫步再回地球,是直播嗎?

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小
引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-9-14 07:47 PM 發表

北京時間9月12日11:19,當地阿拉斯加時間9月11日19:19,位於美國阿拉斯加州科迪亞克島太平洋航天發射場,一枚箭高38英尺(11.6米)的阿斯特拉3.1版火箭(Astra Rocket 3.1),經過1個半月努力之后終於發射升空。起初升空階段,有點短粗胖的火箭看起來還不錯,飛行軌跡和火箭尾焰都很正常。但不幸的是,幾分鐘后發射商便在推特上披露:一級發動機在發射升空30秒左右熄火,導致火箭過早 ...
有可疑,中國官方好像還沒公布哪環節出問題呢。

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
引用:
原帖由 vvoy 於 2020-9-14 06:26 PM 發表

中國對口罩及藥物的壟斷力量 (雷鼎鳴)
http://www.etnet.com.hk/www/tc/l ... rs/francislui/64974
在藥物及醫療用品方面,美國有多倚賴中國?我查了些資料,倒也大吃一驚。美國人對此問題並非全無憂慮,美國國會設有一個「美中經濟與安全檢討委員會」,去年7月31日便邀請了位名喚Rosemary Gib ...
如果無記錯,仲有必理痛

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-9-14 08:00 PM 發表

有可疑,中國官方好像還沒公布哪環節出問題呢。
快舟一號係航天科工集團嘅出品,唔係國家隊。該項目係民間商業活動。衛星亦係商業化的。快舟系列成本低,希望同spacex爭發射市場。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-14 02:04 PM 發表

身為中國人我們當然應該注意國家大事。
而不是滔滔不絕說美國的事情,除非你想入籍美國。
一日當中國人,你就一日首先搞好中國的事情。
明不明白?
你就算指出全世界100個國家是怎麼樣不濟,也幫不了中國改進的。 ...
你會唔會覺得好攰 自己唔夠膽認係中國人 又喺度九唔搭八 唔該有啲羞恥心

唔好意思,我 EQ 好差, 得罪哂.....
滂沱大雨中, 像千針穿我心, 何妨人盡濕, 盼沖洗去烙印, 前行夜更深, 任街燈作狀地憐憫, 今天所失, 就是我畢生所要覓尋, 看, 四周都漆黑如死寂, 窗中透光, 一絲希望, 但願妳開窗發現時, 能明瞭我心,...
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-9-14 02:31 PM 發表

要做到咁, 只能先解封, 回完帖再拉黑
在香討多年, 可以做到咁下作, 唔要面既, 真係只有佢一個.......輪子, 毒果, 獵腸..等打手都唔會咁做
師兄 仲有個姓王的

滂沱大雨中, 像千針穿我心, 何妨人盡濕, 盼沖洗去烙印, 前行夜更深, 任街燈作狀地憐憫, 今天所失, 就是我畢生所要覓尋, 看, 四周都漆黑如死寂, 窗中透光, 一絲希望, 但願妳開窗發現時, 能明瞭我心,...
引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2020-9-14 02:32 PM 發表

拉黑咗好多人,但又見無人幫襯,沉咗落大西洋,炸炸帝又鼠入嚟拉客囉
拉佢條命 三句唔埋兩句就拉黑

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-9-14 11:55 AM 發表

因為中國民族劣根性,所以美國不出口芯片引致發射失敗。那麼美國用自家芯片也發射失敗便代表美國人劣根性了?

學識少可以多見多聞,智商低邏輯混亂可就救不了 ...
芯片有分軍事級.
軍用.

條白痴,見有 noise.
所以,用民族性繼續話題.

白痴只識一句:孫子兵法.

根本同埋分析.
佢要noise.
要存在感的垃圾.

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-9-14 02:31 PM 發表

要做到咁, 只能先解封, 回完帖再拉黑
在香討多年, 可以做到咁下作, 唔要面既, 真係只有佢一個.......輪子, 毒果, 獵腸..等打手都唔會咁做
當年我都好似國王咁 開一個 差唔多嘅帖

再次謝國王

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-9-14 07:39 PM 發表

這是重點,裝在火箭、坦克等大體積器具的芯片需要的是穩定而不是體積小,經常是一百奈米以上的芯片,全部都是國産。俄國甚至還在用真空管呢。
說美國不供芯片,中國的武器、衛星便完蛋,只顯示連最基本的芯片應用知識都沒有,完全是無知。
真是虧他敢自曝其醜。 ...
軍用芯片肯定係國產
條友乜都唔識
但又成日扮高手出醜....

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-14 02:38 PM 發表

Newpopcorn
政治討論是嚴肅的。
政治討論的起點是愛國。
本帖子牽涉的是深層次的國家大事。
因此,你的第一個利益申報:
你是否愛國者。
邊條柒頭講話政治係嚴肅㗎

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2020-9-14 04:36 PM 發表

死啦
他無封鎖我
系米代表他認為我是他的同路人
你好人 啲威脅性唔大 我只係講咗三句說話 就畀佢封咗

引用:
原帖由 maldini1967 於 2020-9-14 08:12 PM 發表

如果無記錯,仲有必理痛
沒記錯

直線國國王雖然見識有限不知何謂平面立體, 但只要在自己的國度開心過活每一天, 此生足矣.
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]