• 瀏覽: 15,731
  • 回覆: 234
  • 追帖: 1
+4
公司有個深黃同事
初頭就diu全民檢測話攞dna咩咩77

早排咪大圍交通城爆
佢自己話一個星期都去幾次 怕中招wo 私家又貴wo
跟手死死地走左去做全民檢測陰性wo

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-15 11:51 AM 發表
2019冠狀病毒病個案的最新情況(截至2020年9月14日)
https://www.chp.gov.hk/files/pdf/local_situation_covid19_tc.pdf

從9月1至9月14測試期間,本土個案共111宗,由全民檢測出23宗,即係唔在檢測數係88宗...
全民檢測就測試左180萬人測出23宗..每7.5萬出一宗,
其他測試當每天測2萬個, ...
大哥,有病徵驗出黎比例更係高過無病徵人仕好多啦

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-14 09:36 AM 發表

大陸啲試劑,算把啦

而且由啲大陸淘寶醫護做,又係算把啦

負責統籌嗰間中資驗車公司本身都無化驗牌

成件事明顯利益輸送俾中國
你唔要大陸噶試劑,咁你去美國驗羅,唔要一邊用住中國製造,一邊說大陸的壞話,不要臉的白眼狼🐺

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-14 09:36 AM 發表

大陸啲試劑,算把啦

而且由啲大陸淘寶醫護做,又係算把啦

負責統籌嗰間中資驗車公司本身都無化驗牌

成件事明顯利益輸送俾中國
有本事就去美國,禍害美國去吧,不要留在香港,抹黑大陸,果然是一種米養百種人

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-9-15 03:01 PM 發表
之前啲高官講話有1500個隱形患者架, 而家搬龍門喇, 仍有50個
我想問:揾到一千五佰個隱形患者係好事呀?還是揾唔到隱形患者是好事?

呢啲資料,根本就唔準確,黑暴而家就塞住匿住唔出嚟喇。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-9-15 07:48 PM 發表

我想問:揾到一千五佰個隱形患者係好事呀?還是揾唔到隱形患者是好事?
心裏嗰句, 當然最好是0, 若然是0的話, 小弟最多上香討9吹一下, 然後就出外消費.
問題是, 政府當時的估計, 為何如此離地?

引用:
原帖由 fstephen 於 2020-9-14 10:44 AM 發表

說這話的人就係宣揚失敗的失敗者,你有你做永遠失敗的香港喪屍吧!
一班縮頭烏龜

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-9-14 10:52 AM 發表

幾時有攪過信任政府嘅投票?點解咁大嘅新聞報紙唔會報導?
亦話你係九噏當秘笈?
選擇做鴕鳥真可悲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]