• 瀏覽: 1,004,327
  • 回覆: 58
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 goodfriend01 於 2020-9-30 10:19 AM 發表

臭港冇工開,返民主印度養牛啦,起碼可以有牛尿飲。
呢個黑記唔係印度呀,係巴基斯坦

引用:
原帖由 Loving11 於 2020-9-30 12:37 PM 發表

呢個系中西文化之不同,侵略與和平。香港夾在中西方中間,華洋雜處,以洋為尊,經過三四代受西方思維影響,好聽啲叫自由主義,實際是自私利己主義,以自我為中心,中國傳統節慶日漸式微不被重視,反之西方節目隆重其事。

中國近年鼓勵振興中華傳統文化,漢服流行,古風興起,中華復興在在是把中華文化承傳下去,朋友剛回上海旅居,每每在地鐵見到穿漢服少女。

11660621 11660622 ...
正確,中東人著自己傳統服行街,印度人也如是。
日韓在節日也穿傳統服飾,無理由到中國就唔興,復興漢服,正道也!

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-9-30 01:40 PM 發表

我公司個司機,六十歲,
日日買份毒果。
上個月同我講,深圳福田疫情爆L到七彩。
我話無咁嘅事,我琴日才跟住在福田的舊同事微信吹水。
佢就無聲出。 ...
秒殺,哈哈哈

引用:
原帖由 billyyam 於 2020-9-30 04:52 PM 發表
CY要搞黑教師喇11661222
好波

引用:
原帖由 放假喇 於 2020-9-30 07:57 PM 發表

因為’糧支’ 呢個原因
呢啲咪窮得只剩下錢囉

對抗蘋果谷歌30%抽成 軟件巨頭成立造反聯盟

https://mp.weixin.qq.com/s/ZPigVOVmAoc0YCM-3l3w-A

華為HMS能否借力打力,藉此打破蘋果及谷歌壟斷?期待

引用:
原帖由 dustin 於 2020-10-1 11:21 PM 發表
大台新聞部真係可以摺埋,剛剛講駱主任落區探訪,去"深水埗", 字幕無錯,但讀稿嘅講咗"深圳", 正常panel有人聽實,講錯或咬字唔清,會即刻提佢"更正"返,今晚居然咁錯法,"深水埗"講咗"深圳",完全無更正,就咁繼續報其他新聞,真係垃圾到。。。前人努力下嘅"金漆招牌", 俾呢班垃圾打爛晒。 ...
以前講錯即刻有更正,近呢幾年無左呢個動作,唔知係咪改左政策,索性錯都唔理,定還是水平真係跌到咁低..

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-7 03:36 PM 發表

依條廢柴鳩官今次明擺著係被逼揮淚斬馬謖,舊年9月已經接到投訴,諗住拖拖拉拉丟淡件事,最多出兩封警告信做下樣,點知橫空出世一條國安法,畀 CY 等人咬住唔放,焗住要殺狗交代一下。今次佢話國安法冇追溯期,所以唔會將條釘牌條黃教屍交由執法部門跟進喎。
佢都正白痴,佢點知國安法生效後條黃教屍有無繼續向學生洗腦?涉及國安法執法調查幾時輪到佢一條狗肉局局長下結論?如果將單 case 交畀國安警察調查,條 ...
咁ge工作效率,羊焗掌早晚都要換

https://youtu.be/awmTgVqPqTs

後美國時代,陳平教授預測世界將會進入戰國時代,中美歐俄以外的國家被逼選邊站隊,中國將會成為新的海權國家!

https://youtu.be/gBUUs1HFQd8
Barrert family channel, 個仔話好慶幸1月份無由內地返英國,而係一直留喺內地。

而家油管有非常多老外愛上中國,節目亦都做得非常出色,佢哋好多普通話亦都好過香港人。
在內地生活的外國人,好多都成為中國的鐵粉,疫情關係,佢哋好多暫時都未能返回內地,滯留外國。

引用:
原帖由 海霖 於 2020-10-9 03:28 PM 發表

大橋兄,講真話,亞洲區來講,阿三&台蛙嘅實力我個人系睇低嘅,而且系睇佢哋唔起!但又不得不服佢哋超強的自信!唔知道果份超強的自信邊度來嘅?真系謎一般的自信!
亞洲區我只系唔敢睇低小本,但現代戰爭跟二戰時已經完全系兩回事,以我哋國家的實力撼低打殘小本都唔系難事。 ...
早兩日見到日落帝國有個主要官員,唔記得咩職位,係印度裔。
呢個可能係印度人自信爆棚其中一個原因,他們可能會話: 嗱,西方社會都有印度人擔任要職,證明乜乜乜乜(下省千字)。

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2020-10-10 10:38 PM 發表

絕對可行!
每星期炒十個
炒到冇人出聲未止!
炒到班人出嚟表態支持國家再考慮!
E管局會唔會因為罷工炒人,好大疑問...

引用:
原帖由 太大星 於 2020-10-10 11:14 PM 發表

財相
就係佢,夠印度人吹一世

引用:
原帖由 frmrom 於 2020-10-11 12:32 PM 發表

台灣只是個孤島,點樣亂都唔會影響倒大陸,打散完之後要行一國一制或是港澳的一國兩制,我覺得中央早有預案了,謹記真理在大炮射程之內,台蛙根本玩唔出乜野花樣 ...
台灣司法腐敗,台灣人一直都垢病呢樣野。行一國一制由中央派法官審案比較好,幫台灣糾正歪風,讓台灣司法重回正軌,久而久之,自然就有當地人知道中國政治制度優越之處。
當然,台灣不應該作為一個特別行政區或者省,而係由福建省直接進行管理。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]