• 瀏覽: 1,004,040
  • 回覆: 54
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-10-10 01:41 PM 發表

估唔到江蘇省南京市出生的張翔校長係如此姑息 包庇黑暴
佢黃唔黃我唔知,我但知香港教畜界有好多海歸都好黃

引用:
原帖由 神..六 於 2020-10-11 02:42 PM 發表

禽日
落左鎚
肇慶華僑城第十座
望水街
21年1231收樓

睇左大半年沈永年
最中意都係果個盤........

https://www.youtube.com/watch?v=umU7s3EpZww

https://www.youtube.com/watch?v=99aa5avk2AI ...
請問近唔近"香港城"? 有親人係退休警員,打算跟大隊買肇慶樓,所以我都想買間係附近,將來有個照應。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-10-12 12:42 PM 發表

好想知林鄭帶會邊個上去見大人。

如果繼續無光頭張既話,我諗光頭張個PP應該感到好涼
咁都有得解釋嘅,特首離港,留光頭張係度"署任"嘛

引用:
原帖由 boco2002 於 2020-10-13 11:42 AM 發表

到現在香港還是有活力,有人才,轉數快的地方,只是沒有國家觀念,個個只想搵夠錢就走,不會想著建設國家,還比外國入侵教育界,搞到年青一代個個反共仇中。 ...
你真係咁諗?咁你太睇少教畜嘅禍害。呢家除非家境不錯,自少已搵好多補習老師幫佢補語文,否則大部份都係兩文三語都唔多得,大學自己讀果科知皮毛,其他就唔多識。

近5至8年請人,見佢DSE語文考得唔錯,甚至大學讀語文,請佢返嚟見佢寫啲嘢,真係連以前預科畢業都不如。最大問題係"不自知,自我感覺良好", 以為自己寫得好好。果種自以為是嘅"傲氣", 真係以為自己係天之驕子。

有好叻嘅,因為家境好栽培好,但以前果代就算家境唔好,肯努力配合老師教導,依然可以學有所成,問題係呢家啲教畜,自己都係半桶水,教英文嘅英文唔得,教中文嘅中文唔得。

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-10-13 09:06 PM 發表

但佢8x歲都未死,個天玩緊愚港人!
修哥80幾歲人,腰板挺直開心活潑,又多後生錫。反觀隻瓜,企都企唔直,碌柒同佢關係又好似麻麻。中國人有啲咒人說話好惡毒,"因住收尾果幾年","不得好死"等等。所以,"蓋棺才定論", 有時長命未必係祝福。

引用:
原帖由 ho618 於 2020-10-14 07:05 PM 發表

侵侵係機上面會換定解放軍軍服...
唔會有事
然後落機扮叫菜菜子投降,成功阻止戰爭,成功爭取下屆諾貝爾和平獎

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2020-10-14 09:06 PM 發表

大師有講過光頭命格好,
將D惡頂野俾佢去頂,
班犯民都會鬧少D.
咁實際上對住個老油條,點罵都唔會辣到佢慶講錯嘢,又唔會影到佢咀妙妙嘅樣,不如慳返啖氣。

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-10-15 09:29 AM 發表

以前有睇過高考的考卷,
語文和數學都深,
與四十年前的A level差不多。
語文見到有離騷,左傳的考題。
有無諗過一樣嘢,公開試level不斷降低,唔單止就學生,仲係要就埋教畜。識得有個黃屍教中文,笑長輩未讀過大學,無學識,無知婦孺,但佢去旅行簡單寫張名信片,偶然俾呢啲無讀過大學,有啲小學畢業嘅長輩睇到,竟然發現一堆錯別字,而佢正正就係大埔果間主修教中文。又有得中學學歷,佢睇唔起嘅長輩同佢傾中史及詩詞,佢又唔識答,長輩問"如果你啲學生問你點算?", 佢答"咪答佢地唔係課程範圍,唔答囉".

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-10-15 09:36 PM 發表

唔係以spot價回收, 係spot價嘅80%, 賣出價就spot加少少。

所以我得到嘅結論係, 雖然利記買銀唔係特別平, 但係佢嘅回收價比較高, 所以都買得過。正如我上面果舊Scottsdale, LPM有賣價冇回收價, 將來急住想賣出套現的話, 可能都係要低價賣俾鎔金店。如果唔想去利記買銀, 就應該揀D係LPM有回收嘅銀條, 將來可以大約spot賣返比佢, 但係要假設間野未執同埋冇更改 ...
借問聲周xx係咪之前話係油蔴地果間?

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-10-16 08:16 AM 發表

材記
師兄,請教一下,我見佢fb有post啲金銀出嚟,有啲人會留言叫佢留貨。你果啲係walk in買,定之前留咗貨?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]