• 瀏覽: 1,004,052
  • 回覆: 20
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-26 05:13 PM 發表
今晚會有事嗎?我不知!

老實講,如果阿爺祗是為一統大中華,五年前已經搞掂左,全世界都認為老美玩灣灣牌,誰不知玩牌的人是阿爺。

前一排我講過灣灣係阿爺給老美的坑。坑是甚麽?坑就是大家都認為重要到不可失的,老美無左灣灣,基本上南海完了。不過,老美又認為灣灣係老美給阿爺的坑,因為無灣灣,南海根本就不是南海,所以這個坑的特式係阿爺掘老美又幫手掘,不過,老美有時掘掘下又有少少懷疑到底係唔係自己掘坑俾自己 ...
中國加油(ง •̀_•́)ง

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-27 10:47 AM 發表

從前可睇條友的歷史,宜家無用,因為可以買 Account,所以會有 D 從來同政治版無關的友仔忽然走入尼。佢地通常扮愛國,主軸永遠走唔開軟實力宜三個字。

我都決定學大叔咁揸住把菜刀睇樓! ...
支持馬兄菜刀政策

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-1 10:46 AM 發表

佢入咗制裁名單,證明佢唔係鬼,唔識應付都係正常嘅,試問邊個會諗到香港有呢一日呀,鄧一哥係萬中無一
現在看來肥仔聰越來越似係呀爺果邊D人,所以自己陣形的人做得點吾好,我在朋友間討論都盡量只是批評事件,一來我D小市民睇吾到阿爺的大局,有時真是阿爺是以退為進,二來西媒的反間傳媒又真是好厲害,好似大陸而家傳得好犀利的反平安保險,因為平保注資去救滙豐,如果比佢帶左風向,好易做左愛國賊,點知係吾係阿爺想吃左滙豐留為己用。

我都系,果一句,網上啲傳文真系唔好信咁多,好似容祖兒咁,剛剛有在大陸的電視台現身了,仲要同埋譚校長和鍾鎮濤,一齊演出。

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-10 06:08 PM 發表

可能對盲撐嘅理解唔同,據我理解,無理由而撐先係盲撐,但我一早解釋過,撐林太係因為支持中央在港施政及顧全大局,此大局唔只係香港大局,亦係全中國嘅大局。所以我唔覺得自己係盲撐林鄭,但如果有人話係盲撐,咁就當係啦。

只係想講一句:欲速則不達 ...
港人自己盲""小""就以為自己好有理話其他人盲撐。
所謂盲""小""就是有什么事他們自己不順心的,就執著一兩個表面的理由狂小,從來不會對事件的內涵作深入的分析。
這些人最容易被有心人用在媒體帶了風向。

引用:
原帖由 太大星 於 2020-10-12 09:43 PM 發表
想問聲國內人説「嗯」是想表達什麼?
嗯 在微信的表情包會出現好友善的點頭圖片

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]