• 瀏覽: 1,004,058
  • 回覆: 80
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-2 08:16 PM 發表
《在一起》,共十個單元故事,頭二集講金銀潭醫院,看完後,祗說一句:謝謝!

https://youtu.be/8bWxRp4XGFY

https://youtu.be/a9CvIQDZNvk
感謝國家,感謝黨,感謝人民英雄
人民萬歲

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-3 12:38 PM 發表

先係哪吒、再來姜子牙。。。
好快,華人再成為世界最頂尖的種族。。。
封神宇宙... 👍

其實封神世界好大發展空間的
無論係日漫封神演義或者港漫天子傳奇1我以前都好鐘意睇😁

引用:
原帖由 diverstranger 於 2020-10-2 10:16 PM 發表

今日新聞已經有講,有兩個香港年青人成為政治難民,以家已經去咗美國,開展新生。
一個人陳彥林嘅同學,一個就係佢家姐。
大家連想到啲咩?! ...
乜原來仲有個家姐咩
佢阿媽比班YC賤畜屈唔出黎澄清?
正一畜生

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-10-5 12:21 PM 發表

嚟個講法先似天主教徒應該支持嘅原則, 不過都係得個講字, 到佢真係做野肯明言大陸嗰套係最接近嘅制度再講
教廷咁講係想天主教爭返西方世界個上帝a準總代理者
當年30年戰爭天主教輸比新教,1648年既西伐利亞條約訂立左教廷不得干涉國家內政,被視為近代主權國家之起點。
而資本主義亦被連繫成新教輪理精神,同時近代英美霸權亦為新教國家。
所以教廷批判資本主義實際係對住新教黎講的,唔代表就係認同社會主義的。社會主義/共產主義係無神論,兩者本身係衝突的。

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-10-5 02:56 PM 發表

果然只係政治也...

但係話共產即無神論咁講有啲奇怪, 資本主義同共產主義/社會主義同信唔信神有咩關係? 共產黨行無神論但係政策上共產唔會抵觸一神論吧? 聖經又無話過啲人類除咗信神唔使自己行義行正路, 亦無講過政府應該點運作. ...
馬克思主義係唯物主義
經濟基礎決定上層建築
生產關係,階級鬥爭(有產者&無產者)推動人類歷史發展進程,教會只係封建時代裡面其中既一個統治階級,現代資本主義生產關係則為資本家&工人。
宗教在馬克思理論裡係沒有角色的

引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-10-7 10:22 PM 發表

月亮城個老闆搞賭業起家,見到佢請左c背拍黃金交易廣告聲材有原材料交易。睇黎月亮城想搵小柑柑做後盾。
宜家日日廣告狂播
小柑柑大勢所追

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-8 04:47 PM 發表
澳門都咁,漁村人還望甚麽!

十一長假首7天內地旅客急跌86% 新馬路等景點人流稀疏

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201008/bkn-20201008144725074-1008_00822_001.html

更多勁爆猛料,請下載《東網》APP:
http://bit.ly/2w9ebqD ...
仲有美資賭場係到阿爺都唔會開大個水喉放人落去

引用:
原帖由 wsp 於 2020-10-8 06:41 PM 發表

我又覺得思達喺宜家班網紅臉賣波姐仔當中幾有辨識度
最低限度一眼望落去似番個人而唔係則卷小雲
千雪bb最正
可惜唔拍劇了

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-11 08:36 AM 發表
三胖閱兵,有三個點要注意:1. 夜晚進行;2. 解放軍野戰服;3. 12000 公里洲際飛彈?
個人解讀夜間閱兵係代表非常時期;解放軍野戰服係代表中朝一體;12000 公里火箭唔使我解釋了。
阿爺征台,三胖待命! ...
尋日大台新聞仲話專家分析凌晨閱兵係唔想刺激美國....都唔知乜分析黎
美國時間個陣係日頭黎喎
三胖幾貼心都費時要你班老尾病壞捱夜睇

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-11 09:19 AM 發表

香港所謂妓者,不就是祗要服務所謂的大嫖客老美吧!
大台新聞愈黎愈離譜
每曰3分2時間唔係侵侵就係蓬豬
早排有單新聞仲離譜
內容話「蓬豬批評中共對港對新彊乜乜乜」,開頭以為聽錯,雖然入面蓬豬英文係講ccp, 但你大台用埋呢d呆毒法L功term照譯出街,太唔專業啦呱

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-11 07:48 PM 發表
人民日報公佈一批主播入了黑名單,而新聞報導國國家安全機關組織實施“迅雷-2020”專項行動,依法打擊台灣間諜情報機關滲透破壞活動,破獲數百起間諜竊密案件,抓獲一批台灣間諜及運用人員,打掉台灣間諜情報機關針對祖國大陸布建的間諜情報網絡,有效維護了國家安全和利益。
阿爺收網了!
十月驚奇啊! ...
央視1台重點介紹
仲有專題報道
快d解放軍呆灣

附件

img-1602417250969b36c1fefccca081844528eb8711d0462.jpg(133.07 KB)

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-10-12 01:20 PM 發表

最騎呢係明明好唔理性果d衝出來話感謝大家理性討論同越辨越明😏😏bs到...宜家辯論比賽嗎
成日攞某位師傅一家之言然後話自己係真理,都唔知真傻定扮曚

其實大叔同馬兄作為時政版最高人氣既兩個帖同時又咁支持林鄭(其實嚴格黎講都唔係支持林太個人而係支持佢既角色),有人特登黎帶節奏搞破壞唔出奇,輕則屈你成班友圍威喂打壓不同聲音 重則引發大罵戰迫版主封帖。

引用:
原帖由 muihin 於 2020-10-12 04:33 PM 發表

呆蛙個副總統去左邊? 已經離境?
神隱防斬首

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-14 08:57 PM 發表

係唔係軍事用途,我無意見,不過如過打仗時,誰有敢係軍法前嘈到拆天?
仲有基本法18條
最好一舖清晒毒瘤

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-15 05:06 PM 發表

皇室祗係一個形象,就代表泰國幾百年的既得利益層,香港一個黃瓜都要黨頭痛,真係幾個 NGO 收人工的靚佬加 D 所謂大學生就搞掂嗎?好似大叔話齋,泰國次次都係俾你班友玩一陣,玩夠,軍隊就出動,之後就無之後了! ...
泰國皇室係全世界最有米皇室
估計有300億美金資產

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]