• 瀏覽: 1,003,722
  • 回覆: 114
  • 追帖: 226
+1019
一稿兩投:

今晚睇江蘇衛視的「一站到底」視頻,有以下這位中國人民解放軍火箭軍軍官參賽:

陳淑杰

https://kuaibao.qq.com/s/20200320A03G9W00?refer=spider

引用:
原帖由 ice0625 於 2020-10-17 08:22 PM 發表

除非軍隊內部有高層或者有高層皇室成員被收買,否則所謂既學生運動根本不可能動搖到現在既泰國政府
有版友說現任泰皇不得民心,所以今次泰暴發生,就算泰皇出咗聲,都未必好快平息。其實咁理解係有偏差。

在泰國整體而言,泰國皇室係一個傳承,甚至係一個心理支柱,老泰皇在位咁多年太德高望重,傳位至現任泰皇,要比較就好難,現在嘅泰皇只要無大錯,我相信普遍泰國人仍然會支持皇室。

另外一件事就係,現時發生暴亂只在曼谷,而且暴亂主力係年輕學生為主,呢班人佔泰國人口比例有幾多呢?相對於泰國整體,曼谷及幾個大城市以外嘅就多係鄉郊地方,農民更係佔咗多數(有說佔咗60-70%係農民),呢班人先係支持泰國皇室嘅主力。再加上巴育/軍隊嘅支持,現時曼谷果班泰暴爭取嘅主張,究竟有幾多其他泰國人支持,真係好大疑問。

引用:
原帖由 nldw 於 2020-10-17 11:39 PM 發表
悶都要post 多一次,尾角編劇可唔可以有d新意

有傳前總理有份

https://pbs.twimg.com/media/EkihWxCXgAE5nLy.jpg ...
所以軍政府唔會比他信及英乃返泰國。

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2020-10-17 11:01 PM 發表

阿三好多笨7野
有一單係為左唔買中國龍門吊
結果貴價同幫英國買二手
但原來都係中國制,仲要貴過一手
所以正如師兄咁話,老尾會供應廿萬件波司登羽絨褸比阿三㗎。

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2020-10-18 03:03 AM 發表
最近多咗嘢講,有啲睇法具有爭議性,討論幾個回合,亂講嘢,收幾隻豬仔,平常心。

不過「直覺係對應水災」都收幾隻豬就莫名其妙。其實對於一件事,大家覺得係應對戰爭可能受到嘅大規模攻擊,而我覺得係應對未來可能發生嘅天氣極端化惡化而造成嘅水災。
難道真係咁具爭議性?借用內地用語「至於嗎?」
天災大家都唔希望發生,可能覺得我係詛咒緊祖國?但同時,我又渴望緊一場戰爭發生?
哎 我又亂講嘢 ...
我正正經經講泰暴,都收兩隻🐷🐷
😂😂😂

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-18 03:54 PM 發表
大家以後唔准再同大叔講靚女,跟番本版宗旨!
收到,我以後遵守版規。

話時話,我都剛剛被執行操作,扣咗20分,但又立即加番20分。

我覺得係有人投訴囉。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-10-18 05:57 PM 發表

係咪即係話
以後遵守版規
就有得加20分?
🤩
我好蠢...唔明啊
你真係(扮)蠢啊!

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-10-18 06:41 PM 發表
放幾張壩上草原,北京香山,景山公園等地的照片比大家羨慕下,今晚飛阿勒泰,準備去喀納斯等地玩
壩上金秋

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-10-18 05:54 PM 發表

講完靚女之餘
再加句: 支持中央!

可以嗎?😏
要咁講:
支持中央,支持靚女!

引用:
原帖由 一手濃 於 2020-10-18 06:58 PM 發表
大台剛剛六點半新聞最後一則新聞講解放軍高原操練,兩個重點:1. 高射炮可打距離遠+快打快撤; 2. 高原補給可以有半年新鮮蔬果

阿三,你班大媽喺山腳d飛餅到未呀,佢地餓左幾日啦 ...
上到山,飛餅變雪餅啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]