• 瀏覽: 1,003,923
  • 回覆: 88
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-10-14 05:10 AM 發表
"【明報專訊】國家主席、中央軍委主席習近平昨到位於潮汕地區的海軍陸戰隊視察。他強調海軍陸戰隊在維護國家安全和領土完整、國家海洋權益及國家海外利益方面肩負重要職責,要全心備戰、從嚴訓練、鍛煉協同,理順指揮體系保障關係等,深度融入聯合作戰體系。近來兩岸局勢緊張,解放軍曾作多次針對性軍演,包括模擬對台兩棲登陸。

央視報道,習近平昨早到海軍陸戰隊機關,接見了海軍陸戰隊旅以上部隊主官和機關處長以上領導 ...
我覺得似係誓師大會多D,來緊的一戰,那地方那部隊有份,主打,後勤,巳經部署好晒了。

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2020-10-14 05:37 PM 發表

假設傻侵話下個月訪問台灣並建立外交關系,大陸應該點回應?即刻動手收復台灣,定要等傻侵訪問完米已成炊先出手,邊個代價大d?
做左好多次演練啦,空軍一號好有可能被護送到武漢架😂😂😂😂

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-16 02:13 PM 發表
個人認為,直接由深圳接管香港,可能是對大部份港人來說是最大的福份!
沒有人想拎隻爛鑊番屋企炒送既,堔圳都話知你,一家人既話,阿爺叫到幫兩下可以,多就吾係一國兩制喇,你港豬制我老堔吾制呀!

引用:
原帖由 Loving11 於 2020-10-16 10:47 PM 發表
泰國示威同香港一樣雨傘水炮,又Hunger Game上身

https://www.hk01.com/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AA%AA/511332/%E6%B3%B0%E5%9C%8B%E7%A4%BA%E5%A8%81%E8%83%8C%E5%BE%8C-%E7%A6%81%E4%B8%8D%E7%B5%95%E7%9A%84-%E9%A3%A2%E9 ...
腥架波將會係個大坑,去旅遊染腥洲肺炎,條數好襟計!

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-17 09:22 AM 發表
中國儘量防役,保護國民,香港就搞氣泡旅遊!二種做法,二種結果!

半月談 10/17
【#我駐德使館提醒防範第二波疫情#】#全球戰疫進行時# 16日,中國駐德國大使館發布提示,近期,德國新冠疫情加劇,單日新增確診病例大幅上升,日前新增感染人數已突破7000例。全德新冠熱點地區已增至60個,第二波疫情已經來臨,在德中國公民不慎感染案例在上升。為確保在德中國公民健康安全,中國駐德國大使館提醒全體在德同 ...
腥港人實在太吾爭氣,犯民漢奸吾抗疫想搞死腥港係預左,我E家都相信有建制係假建制了,疫情不明源頭的仲日日有,搞咩腥架波汽泡姐,激L死,好似無事發生咁,去小D旅遊吾會死架。又要俾$檢測,又話染到要幾$醫療,又話要有保險……,搞咁L多野去次腥架波?CLS😡😡😡

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-17 07:01 AM 發表
還是那句,對泰國我極有信心,幾百年的利益小群,這些小子推不倒的,這不代表我反人民,而是這些黃C風之流的小子根本就不是為人民!

11719269 11719270 ...
我想他信番去做番,不過英樂BB做都好🥰

引用:
原帖由 saichu38 於 2020-10-16 11:30 PM 發表

深圳都唔夠地用,又唔可以填海,剩番舊改小產權,提升容積2-5倍,邊會有地比香港。香港人,諗多咗啦。
原來不是只在琛圳找地,係在大灣區內找,咁大灣區邊邊,惠州,肇慶咁係有機既,可能真又給大師講中,港人大量閃呢!一個社區幾十萬人絕對可以,又不用建牆圍封的,只要設D辦事處方便居民聯絡腥港就可以了。

引用:
原帖由 ckn929 於 2020-10-17 12:37 PM 發表

師兄突破盲點
猿教授係濕秋磚家,吾係數學磚家,佢又話腥港第四波會萬萬聲確診架,到時要不要再wfh?我吾想塞車番工呀!有請猿教授指點一下,急急如律令……

引用:
原帖由 054D 於 2020-10-17 03:31 PM 發表

港獨係無可能的, 任何情況下都唔會發生
就係有愚人信係可行,腥港人就係咁L蠢,同阿爺鬥吾揾腥港開刀找誰開?低成本仲大把自動漢奸幇手,吾洗陪訓的,而家仲染埋泰仔添。

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-10-17 07:12 PM 發表

加埋呢張就fit曬
泰國12339?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-17 08:15 PM 發表
1962年 11月21日, 印度一個聯隊第一營(約 300人) 從喜馬拉雅山主脈南側邦迪拉撤退,到達多龍橋,當時橋對面只有解放軍一個小部隊駐守。小部隊只有 27人,其中 15人係迫擊炮排。
27人對住 300人, 己方其他部隊在 3公里外,冇通訊設備通知己方部隊, 你係指揮官會點做? 後退跟自己大部隊匯合再組織進攻? 當時解放軍小部隊指導員決定合圍印度軍 !
27人合圍 300人 ? 第一敵 ...
正!淨係此一役都夠拍一部閃電戰士啦!

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-18 02:47 PM 發表
又係一句,無腦人不會問,錢從可來!就算你真的愛國也是在賣國!

上帝之鷹 10/18
泰國,抗議者組成人鏈傳遞頭盔等裝備
電視也看到,完全是同出一門,除左無黑妓黑護外,完完全全搞老翻。點解人地無黑妓黑醫護既?人地真專業,水平高囉,腥港的所謂專業,吾該快去照照鏡吧。

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-18 03:54 PM 發表
大家以後唔准再同大叔講靚女,跟番本版宗旨!

小的最近也被屏蔽過,理由是議論會員🤫

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-18 04:47 PM 發表

收到,我以後遵守版規。

話時話,我都剛剛被執行操作,扣咗20分,但又立即加番20分。

我覺得係有人投訴搞事囉。

11725283 11725284 ...
説得對。
派豬磚完貼貼派豬,即是佢係每個貼都睇,大家明白嗎?版主收投訢就要做野,不要以為收隻豬就係一隻豬咁簡單。曾經有個老黃L説過,魔鬼就在細節裏,黃L最善長係以已之長度他人之短,最善長在細節鑽空子的就係黃人喇!
講明先,我對版主及磚完絕冇投訢,在此特別嗚謝幾位樓主給小的機會寫下粗口,發下勞蘇,重温漢字,此為一等樂事。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]