• 瀏覽: 1,003,736
  • 回覆: 100
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-10-12 05:27 PM 發表
東部戰區披露的這次完整登陸演練,台媒直呼有“警告”意味2020
10/11
北京青年報政知道昨晚至今晨,包括央視軍事等官方媒體相繼發布視頻,披露了近日在東南沿海進行的一場多兵種聯合立體渡海登陸演練。執行此次演練任務的是解放軍駐紮在福建的第73集團軍。
沖!東南海域多兵種聯合登島演練自動播放

撰文 | 李岩
東部戰區官網微信號今晨(11日)發布視頻披露,近日,一場多兵種聯合立體渡海 ...
但變相話俾敵人聽將會點部署,會不會是不太好

引用:
原帖由 carloswkw 於 2020-10-13 12:25 AM 發表
台灣士林地方檢察署證實,已接獲受台灣殺人案疑犯陳同佳委任3名律師的委任狀,呼籲香港特區政府務實回應,協助將犯人繩之以法,實現司法正義。

案中死者潘曉穎的母親質疑,陳同佳為何未有按台方提供的投案途徑,辦理赴台手續,重申如果陳同佳本月23日前,仍未踏上台營航機,將不再為對方求情。 ...
我覺得佢而家自願投身做政治籌碼,只會越來越無人同情佢

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-10-13 10:21 AM 發表

係咪指poon C9?
如果係,我認同。
無錯,呢單野某程度係佢搞大左,死者係絕對同情同要向佢討回公道,但係點解搞到咁大獲

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-14 12:41 PM 發表
宜家遊戲咁玩法,祗要俾中國睇得起,財源就滾滾來,重點係中國

柳佳衣10/14
只要中國對哪個國家好,這個國家就成了香饃饃
看看 ,中國剛跟柬埔寨簽署了最高的經貿協議。
柬埔寨就成了香饃饃了
昨天日本贈送了柬埔寨幾千萬元
今天越南又要送錢給柬埔寨。
美國也來拉攏討好。
說不定,接下來,印度都要送錢給柬埔寨了 ​​​ ...
大陰帝國密謀取消外國在英國地方的投資喎,終於恢復賊仔的本色,另馬兄點睇馬道賊想叫佢老婆接任呢單野,是不是想永續皇朝

引用:
原帖由 Y-hk 於 2020-10-14 05:27 PM 發表

除非佢真係有內幕消息, 如果只係自己估下而咁講我覺得都係要將佢歸入信唔過之列.
我覺得中央係有權對香港既施政報告俾意見. 但係應該唔會去到咁盡要突然殺停由頭做過.
我反面係信林鄭既講法. 係佢同中央傾緊一D野, 希望可以加落今次既報告.
剛好有機會面聖就可以盡量把握時機傾掂佢. ...
只希望佢有特定條件換張居住證就好

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-10-14 08:08 PM 發表

其實我覺得傻侵根本唔敢去台灣 ! 中央已經蠢蠢欲動仲要冒險呢個時候走去真係咁大膽 ?!
堂堂美國總統公然超越紅線登陸台灣 , 咁老解即刻出兵武統點解唔得 ?!
就係要佢老美肉酸到爆 ! 武統台灣然後傻侵成為人質 ! 最後仲要佢留低見証中國成功統一台灣的歷史性時刻 !
然後就係習主席和呢位特別嘉賓足酒慶祝 ! 真係笑死 !

:smi ...
反而係度諗會不會係轟炸機場的時候連侵侵都捉埋,美國人到時狂係度拍手掌完全無人救佢

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-14 07:10 PM 發表

其實侵侵唔係坐(兇軍一號)去台灣,而係坐(吉祥民航)直抵韓國整埋容,跟手從青島去上海!!!😎
我好期待兇軍一號被攔截果刻

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-10-16 08:10 PM 發表

撥地之後要用三層鐵絲網圍住這個區嚴防內地人進入,區內施行普通法,歸臭港司法管轄,好似國中之國咁,有人在深圳殺人販毒,只要走入這個區就冇事,因為冇送中條例,臭港法院對內地又冇管轄權,內地警察又唔可以進入此區拘捕疑犯。港豬覺得自己係天之驕子,中國十四億人都要遷就港豬。

臭港真係冇地建住宅?

11718038 ...
多謝大橋兄分享有用的資訊

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-10-16 07:50 PM 發表

我同大家講,鄉港原來有啲村落喺無路到嘎,我第一次聽到都覺得好神奇
最近好熱鬧的沙螺灣村都係無路去

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-16 10:23 PM 發表
通常有這些訊息就代表我們已經完全自主了

【光刻機可能面臨重大突破的前夜】10月14日,ASML首席財務官Roger Dassen對向中國出口光刻機的問題作出了表態。他表示,ASML可以從荷蘭向中國出口DUV(深紫外)光刻機,無需美國許可。
這周我聽說中科院已就光刻機重大突破向中央做了匯報,很快就聽到了ASML的表態。
技術干總有突破的機會,不干永遠不可能突破。面對芯片的壓力 ...
而家要預防美國係運送的過程中搞搞震

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-10-16 10:38 PM 發表

世上所有科技成果都係人類開創,以往明清守舊自滿,先令中華落後於人,今日中國站穩腳步,急起直追,方向正確,以中國人嘅民族性同底蘊,有咩現存技術不可以突破甚至超越?需要嘅係追回失去嘅時間,而所需嘅時間,已經大大壓縮。 ...
聽聞康熙帝係好鍾意學新野,但真實歷史有待求證

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]