• 瀏覽: 1,004,338
  • 回覆: 95
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 神..六 於 2020-9-20 03:25 PM 發表

臘鴨唔得既....

我估係買樓,大6樓,因為匯水即將變化,100萬樓會無端端變200,有錢就要快上車......
滙水變化換人仔就得
樓我等世界進入咗蕭條先買,雖然而家真係好吸引

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-9-20 05:01 PM 發表

有時升值係逼不得已, 而家老美係咁放水, 如果人民幣唔升值而跟其他國家一齊放水, 最後就會好似08年咁幫美國泄洪, 到時超通反而害死自己。若果真係咁, 學半噸大師咁九成資產買金就真係圍骰通殺喇! ...
還有一個原因,阿爺加快放貨

引用:
原帖由 ice0625 於 2020-9-20 07:41 PM 發表

台灣真係死性不改,到呢個時候仲玩口術打嘴炮,真係以為國際政治好似係台灣咁任你吹咩?國際政治拳頭就係真理,歷史都係由勝利者寫的
升兩架機比人六架機壓住飛,真係死剩把口

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-9-20 10:24 PM 發表

這隻砵砵仔最多坐12人,最多做多幾轉
其實我都好喜歡大海的雖然只bb時期做過漁民,有這機會買返隻細砵砵仔玩下
12門徒😱

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-9-20 05:25 PM 發表

係呀, 我係另一個帖都係咁講呀!

鍾唔鍾意炒番幾味?
公寓唔比用明火

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-9-20 05:29 PM 發表

睇下羨慕下啫, 我唔會買別墅黎住嘅, 人丁單薄根本住唔到咁大地方, 而且年紀大左都唔方便行上行落啦!
別墅諗到兩個缺點一個優點
1.蛇蟲鼠蟻真係好煩,住過就知道
  而且班嘢越嚟越毒,琴日有條友比紅火蟻咬咗,即刻上車走,迷迷糊糊揸咗落河
2.別墅有地下層相對較便宜,落雨去水同渠水倒灌都係大問題,諗住儲糧嘅地方水浸就大大鑊
3.講得地球越來越恐怖,優點就係缺水時泳池可以儲水,落雨可以接水

引用:
原帖由 Keychain 於 2020-9-20 11:27 PM 發表

https://youtu.be/hEjUlMqgCLM

江門呢款四合院別墅唔錯, 最細嘅92平方, 一層過.
打風落雨去飯廳食飯都要擔遮
春夏抽濕抽不停
冬天半夜肚餓想淥碗麵都煩

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-9-21 08:06 AM 發表

獨立屋(別墅)保安方面會否唔好呢?
注意窗同騎樓
騎樓三兩下就可以上咗去,騎樓入屋位注意安全
窗有D左右推嘅無卡死,可以成塊窗托起,同埋小心直接伸手入窗內取物
後門有些門裝活鎖方便出入,包括盜賊岀入
可以的話戶外花園裝攝像頭,其他同平層保安差不多

引用:
原帖由 crazyjulysunny 於 2020-9-21 08:09 AM 發表

叫買金都仲好d 睇住佢升,d人就會心郁郁 。 叫買人民幣,說人民幣唔值錢,個個國家都印銀紙,差在印幾多,說人民幣印仲多 。 聽到都反眼, 連中國人本性儲蓄都忘了 。 ...
若發行若干億數字貨幤,在市場上收回同等人仔,人仔就會升值

引用:
原帖由 mandy_girl 於 2020-9-21 10:25 PM 發表
黃金跌穿1900,白銀跌穿25
真係想去1820,又要諗辦法買小金金

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2020-9-22 08:26 AM 發表

浴缸生口位
不過有外傭除外,我試過整浴缸拆開發現有我家遺失物品在內

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-22 10:44 AM 發表
驚了,受壓了,多野講了
你們都是大國一份子,記着自己說要負起責任呵!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2020-9-22 11:24 AM 發表
之前有版友講起Do姐,可能太耐唔記得唔出奇,廿年前左右,鄭九組比楓葉國稅局追數,兩個報稅年合共千萬港元,如無意外⋯佢大姐應該放棄左楓葉國護照。

另外一單呢⋯⋯都好多年前⋯國內中央廣播電視台邀請佢,個節目就係春晚。佢大姐爆響口⋯無酬金,仲要自費酒店機票及其他一切費用。大姐當然⋯no money no talk 啦

其實呢⋯⋯香港最多就係呢類人,有錢收就愛國,無著數就話之你係親生老豆啦。

好奇之 ...
沒出生時辰都能測?

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-22 10:49 PM 發表
再提提大家,統一戰開打後,世界就即時二極化。香港係靠貿易生存的,在二極化下,香港係完全無生存空間,大家要有心理凖備!
重有美元,打又死,唔打又死

引用:
原帖由 danelee 於 2020-9-22 10:40 PM 發表

借問聲。揸人仔能保值嗎?
每個貨幣都有外國貨幣影子,環環相扣
大師説有一個唔掂就會火燒連環船
即係有事就全部唔掂,只差跌多跌少
都係買硬嘢啦……小金金,小銀銀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]