• 瀏覽: 1,003,991
  • 回覆: 59
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 papaj 於 2020-9-29 03:43 PM 發表

呢間 潮X
原本係呢間
之前真係唔知
咁好似屋企樓下門口貼野個啲易避啲

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2020-9-29 06:49 PM 發表
香港人 受硬不受軟,唔鐘意比人哄,鐘意受折騰,
鐘意諉過於人,浪費時間,正宗賤骨頭

不過,港府同亞爺有的就是時間,不怕疫情問題 週而復始,半生不死,
反正香港就是中國固有領土,受保護、監控、規管,就是亂不了,出不了大事,
而香港問題會直至香港市民、資本、黃畜妥協為止,始終為生活 會向現實低頭的

..................................... ...
黃屍鬧咁樣會毒喎
始終唔信內地防疫好過愚港

引用:
原帖由 RockMe 於 2020-9-30 01:40 PM 發表

我公司個司機,六十歲,
日日買份毒果。
上個月同我講,深圳福田疫情爆L到七彩。
我話無咁嘅事,我琴日才跟住在福田的舊同事微信吹水。
佢就無聲出。 ...
佢地深信大陸疫情嚴重架
所以傳考慮比港人大陸返來唔洗隔離14日
佢地即刻話咁咪來港播毒囉

引用:
原帖由 科姐 於 2020-9-30 05:49 PM 發表

有師兄/姐住旺角架

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-30 06:49 PM 發表
宜家以為好爽,二年之後就成為二腳羊!

自己上沉船

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-1 06:53 AM 發表
即時廣州南站!
香港人,慢慢自己玩吧!
11663124 11663125
好想返大陸四處玩

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-1 07:04 AM 發表
日本城是怎樣起家的,年青的一定不知。日本城的老板就在 97 時看到香港經濟不振,就彷效日本平價店銷售平價家用品,結果俾佢殺出條血路。
香港人宜家未訓醒,個個都等咁運到,所以樓價微跌,租微跌,物價不跌反升,Staycation 狂暴……
11663129 ...
幻想緊過左疫情經濟會好轉嘛
好似之前黑暴就以為無左黑暴經濟會好返一樣

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-1 07:53 AM 發表
到今天,香港人試撫心自問,香港人還可靠甚麽生存,陳師兄係國慶日好唔客氣咁評香港人,佢咁寫:

《香港得天獨厚,上世紀五十年代的工業化,是把內地工業全盤轉移過來,有大量政治難民可充廉價勞工,但更重要的是香港的天時。........

單從工業發展的起落,便可以看到香港有天時,沒有人的奮鬥與創新力量,天時一改便落伍。即使內地開放,香港迎來另一輪天時,但不足一、二十年,工業盡失,服務業落伍。香港比不上深 ...
有幾多香港人明白?
沒有人材香港沒落是必然

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-1 10:54 AM 發表
今次完全百份百支持佢地!
支持
不過可能又係得過講字

引用:
原帖由 奶少 於 2020-10-2 01:22 PM 發表

有d假 啱啱先辯論完之後就話確診 如果佢確診咁拜登都危險 因為佢地幾個互噴口水個幾鐘
一齊中係咪可以乘機延後

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-3 06:36 AM 發表
大台報金毛進入軍方醫院,軍方醫院說這是防預!
這是急轉直下的消息,因為昨日他還說要留在白宮做事,今天就入院了……
讓子彈繼續飛吧! ...
會搞到用ecmo嗎

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-4 05:03 PM 發表
旗揚的文章通常係深思熟慮的,一些以詫傳詫的訊息,他絕少發佈,今次他寫這篇文,值得大家深思!

旗揚 10/4
有媒體報道,美國要退出聯合國,關閉聯合國大廈,組建民主國家聯盟。

這一消息無異于政治海嘯,果真如此,將掀起驚天駭浪。

有媒體9月6日報道說,特朗普最近表示:“我正在下一盤很大的棋。”

于是,就有媒體刊文披露,美國有可能退出聯合國。文章轉述白宮官員最近披露的消息 ...
咁做會搞到隨時開戰

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-5 10:23 AM 發表
金毛應算是未知之數,還要多看幾天!

孤煙暮蟬 10/5
醫學專家指出,川總服用的類固醇藥物不是針對輕症患者的,血氧水平也出現了波動,(如果川家醫療團隊說的都是真的)證明川總病的不輕(就這樣還出來走動,不是真瘋就是假戲真做) ​​​
11679118 ...
坐定定睇戲

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-6 10:31 AM 發表

完全無錯!
一個軍禮!
一個誓師儀式!
一場戰爭的揭幕!
不要再幻想金毛會病死,就算佢病死,佢後面班人都唔會叫我地好過!
再感受他的眼神吧 - 佢話俾中國人聽,百多年前印第安人的收場,就係中國人的收場!
11681987 ...
誓師眼神
看來遲早一戰

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-10-9 10:04 PM 發表
我今日來咗北京,大興機場好大好靚,然后一到酒店,北京朋友就帶咗我去食果木烤鴨,以為好食嘅地方而已,但原來另有乾坤,看圖說話
好閃啊
好想要去北京

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]