• 瀏覽: 1,004,421
  • 回覆: 7,435
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 Astro_0 於 2020-9-18 03:42 PM 發表
R.I.P 9.18 - 為抗日先烈致最崇高敬意!
有兩問題想問馬兄:
1. 為何北京仍不放棄香港,在政經戰略上有何考慮?
2. 未來中國會怎樣看待討厭、敵視中國的香港人?
謝。 ...
1. 點解要放棄?
2. 西藏人現在不是大部份都安居樂業嗎!

台灣指多架解放軍戰機越台海中線 台軍機廣播驅離

正在台灣訪問的美國國務院次卿克拉奇,稍後將與蔡英文總統會面,解放軍東部戰區今日起在台海附近組織實戰化演練。台灣防衛部門表示,多架大陸戰機越過台灣海峽中線,進入西南部的防空識別區,台灣派出戰機監視。台方的聲明說,解放軍出動兩架轟6戰機、8架殲16戰機等飛機,台灣軍機升空作出廣播驅離。

會不會走火呢……

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-9-18 01:01 PM 發表
... 唔洗打都收到... 只是用嚇已夠... 魯尾又無反應, 步步進迫, 遲D 再來幾個登陸實戰演練... 就可以統一.... 只是呆島D人不自知.... 為同賀中國國慶, 唔知到時其他強國會唔會冷處理....  另外, 又可以制造嘈音俾浸浸助選, 夠薑就開戰, 到時連選都免....

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-18 03:42 PM 發表

沈大師話十兩金可買香港納米樓!不過好多人唔信。我都講過,聖經的神創造人的時侯俾左一個天真無牙的心俾人,於是人睇乜都係正面,股票一定升,樓一定升,靚女一定温柔,老公一定愛你……,誰不知這個世界的變面絕對可以係一夜之間,我間唔中都會翻睇 1942,一個小地主點樣家破人亡其實就係一瞬間! ...
馬師兄,請問1942是否電影?全名是什麽?

引用:
原帖由 csso 於 2020-9-18 03:54 PM 發表

馬師兄,請問1942是否電影?全名是什麽?
就叫 1942。

https://youtu.be/48dDIrownLs

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-18 03:26 PM 發表
前二日有人問中國樓盤,我話恒大七折,實際一百萬樓收 59 萬!今日有個新鮮熱辣的珠海姐姐(我估)介紹恒大珠海一個盤,95 平方,折實 87 萬!大家知我五年內唔會投資樓盤,不過大家有興趣就睇下,介紹得好細緻,自己睇吧!

https://youtu.be/6cOtPT4SnRQ ...
好係等2022年安全啲

引用:
原帖由 muihin 於 2020-9-17 20:06 發表

其實會唔會有部份原因是為左有共通話題, 唔想做孤獨老人....家人朋友都鬧,佢就要跟.... 特別是果個大陸樓都買埋, 佢是為左咩買?
第日返去養老喎,她時常和佢老公返去架,好似話係廣州落少少,又話第日去佢上面間屋住下,周圍玩下。
不過,這是黑爆前囉,而家都唔會真心再同佢做朋友,見面都係打下招呼算,道不同不相為謀。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-9-18 03:49 PM 發表

正在台灣訪問的美國國務院次卿克拉奇,稍後將與蔡英文總統會面,解放軍東部戰區今日起在台海附近組織實戰化演練。台灣防衛部門表示,多架大陸戰機越過台灣海峽中線,進入西南部的防空識別區,台灣派出戰機監視。台方的聲明說,解放軍出動兩架轟6戰機、8架殲16戰機等飛機,台灣軍機升空作出廣播驅離。

會不會走火呢&hell ...
唔知會唔會直接飛越蛙島上空呢?

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-9-18 04:08 PM 發表

第日返去養老喎,她時常和佢老公返去架,好似話係廣州落少少,又話第日去佢上面間屋住下,周圍玩下。
不過,這是黑爆前囉,而家都唔會真心再同佢做朋友,見面都係打下招呼算,道不同不相為謀。 ...
佢講到共產黨咁冇人性, 第日返去養老唔怕俾人活摘器官咩?

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-9-18 16:12 發表

佢講到共產黨咁冇人性, 第日返去養老唔怕俾人活摘器官咩?
千萬不要摘她的腦,因為已經無用,唔會思考。😅

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-9-18 04:10 PM 發表

唔知會唔會直接飛越蛙島上空呢?
狙擊呆蛙戰機……

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-18 03:42 PM 發表

沈大師話十兩金可買香港納米樓!不過好多人唔信。我都講過,聖經的神創造人的時侯俾左一個天真無牙的心俾人,於是人睇乜都係正面,股票一定升,樓一定升,靚女一定温柔,老公一定愛你……,誰不知這個世界的變面絕對可以係一夜之間,我間唔中都會翻睇 1942,一個小地主點樣家破人亡其實就係一瞬間! ...
身家大轉移, 有喜有悲, 一日未蓋棺一日都唔知咩結局, 但相信平安過活就由呢一段起步開始.

引用:
原帖由 AlexxT 於 2020-9-18 14:45 發表

未必架師兄,例如電視台咁,都有記者駐內地,但仍然會有黃記者,例如會有友線中國組呢啲淨係報導內地負面新聞的台。
舊年講台個黃記利乜乜都上內地架(地點唔記得) ...
係呀,佢地好怪架,又要反中,但又返去中國喎,除了工作需要返中國,還會去深圳吃喝玩樂。
行為完全令人難以明白。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-9-18 03:49 PM 發表

會不會走火呢&hell ...
正在台灣訪問的美國國務院次卿克拉奇 >> 有機會用來制造藉口俾美國入....

引用:
原帖由 Astro_0 於 2020-9-18 03:42 PM 發表
R.I.P 9.18 - 為抗日先烈致最崇高敬意!
有兩問題想問馬兄:
1. 為何北京仍不放棄香港,在政經戰略上有何考慮?
2. 未來中國會怎樣看待討厭、敵視中國的香港人?
謝。 ...
你會放棄你的屋企人嗎?那怕那就算是最頑劣的一個

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]