• 瀏覽: 1,003,723
  • 回覆: 7,435
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 scottiehong 於 2020-9-20 09:57 AM 發表
真係有心買硬野嘅,點都會親身落中環打個轉。

一心一意想要做嘅話,就會不惜代價。

當年個價⋯賤過地底泥,無人問無人排更加無人敢買,我同個老友講⋯千載難逢,由跌穿千二蚊(1170)開始叫佢買,第二次叫佢買係1070,第三次係升返上1170。

第三次係最後一次叫佢買硬野,佢講左一句:買獅子錢莊收息有現金流喎,買金⋯咪玩啦。

我聽完佢呢句之後,突然如釋重負,作為朋友⋯乜野責任,義務都盡哂啦,仲有乜 ...
咁!我哋一齊😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 tigerLili 於 2020-9-15 08:37 AM 發表

飯兄,加拿大首都係渥太華。温哥華去多倫多搭飛機也要4個半鐘呀!
飯兄寸緊黃豬瘋呀

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-9-20 11:59 AM 發表

不可能,不戰而屈人之兵,前提是之前出現過一場大型戰事,並全面性壓倒,使世人震驚並懼怕!
美國正是原爆日本後才能立威的。

當年成吉思汗打遍亞歐,但真正的戰疫只在初期,其他大多未戰先降的。。。

所謂的不戰而屈,亦需出現一場震撼之戰先,其後就可用恐嚇方式,減少血腥了。。。

今次要睇吓係印度唔好彩,還是東海諸國(流年不利)了。。。

總有人/國將會被祭的。。。
🙏 ...
印三哥:局部戰一戰就打敗印度不難也不出奇,但它太大人太多,沒可能一下子全國全面性KO它,否則跌入泥沼長久拖著,四方八面的敵人就乘勢出手一起找咱們麻煩,那就要我最擔心的!
小日笨:安倍炸病認慫,他不會俾位我地入去找他麻煩的。
呆彎:真動真格收拾它一兩天的事而已,紙老虎(老美)決不敢真身出手,所以極其量只是一場小型代理人戰爭。

綜合上面,出現一場大型震撼之戰,機率不大吧?!

引用:
原帖由 ho618 於 2020-9-20 12:03 PM 發表

同意,正所謂唔打過都唔知自己咁好揪,你唔打痛人人地又邊識驚所以打左先,打完先有得屈
係,現時巳是風雲色變,中共已太平了幾十年,再忍讓下去就真係出事。。。
想想,美國有今天的強橫主因久不久就出兵打吓人,嚇吓鬼。。。
但中國人不是鬼畜,不喜歡亂殺人,所以只要一次(強而有力的)回應世界就可以了。。。

引用:
原帖由 wpk 於 2020-9-20 12:21 PM 發表

印三哥:局部戰一戰就打敗印度不難也不出奇,但它太大人太多,沒可能一下子全國全面性KO它,否則跌入泥沼長久拖著,四方八面的敵人就乘勢出手一起找咱們麻煩,那就要我最擔心的!
呆彎:真動真格收拾它一兩天的事而已,紙老虎(老美)決不敢真身出手,所以極其量只是一場小型代理人戰爭。

綜合上面,出現一場大型震撼之戰,機率不大吧?! ...
日印方面唔識分析,拿下台灣相信只係幾日,呢一役帶來的震撼一定不得了,相信台灣都亦係滿佈老美同西方(包括日本)間諜/情報中心的地方,西方啲反應估計仲大過立港版國安法

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-20 10:31 AM 發表

系本樓,個人也不停釋放美元 3000 之下不問價入貨的信息,就是這個意思,其實,即使到了 3000,我就回釋放 4500 的信息。不錯,信的人有,不信的,由字裏行間亦看出不少。個人壓力是沒有的,因我不是大師,也不是 Moon 姐,我祗是將我的睇法分享,都係果句,做得幾多得幾多,命吧! ...
無論如何,都係要多謝各位師兄,買金,唔買金,都唔係人講就信,自己睇多D,想多D,估多D,覺得需要買就去買,買中咗,唔使多謝人,買錯左,更加不可以怨人,買/賣是自己決定!利申 ,已經約30%積蓄購買黃金,買一個保險!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2020-9-20 11:23 AM 發表
冬至之日,我會叫大家買一樣野。

時間未到,唔駛心急。
靜待大師提點 !在此先行謝過 !

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-9-20 11:01 AM 發表

我都係,假若舊年今日見到馬兄的文章,一定一早入貨,但可惜在十月先知道有誠意推介買金的文章,知得太遲了
你玩野呀? 舊年今日同十月只係相差十日咋!

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-9-20 11:43 AM 發表
哈哈,對不起。。。
實在忍不了由心底內發出的恥笑,一個上海的高人,一個香港的專業講師,兩位都是享受着現今資本界好處的申上流人士當然不想打扙或美元崩潰啦!
上海簫教授之言同之前主和的解放軍少校一樣,喜享樂怕戰爭,
上次主和派解放軍將領走出嚟講經濟,今次行個教書嘅來講打扙,真的笑大人個口。。。
怕自身在外國資金將消失而已。。。

香港呢件仲更鬼話連編。。。
第一點
中央派人去歐洲係談經濟、傾現局之利弊 ...
展示硬實力源於軟實力!
中國倡導世界共贏和平建設路,世界軟實力如何回應?
軟實力取向,令中國暫停和平建設路,今天中國走上光復大國路,逼國家展示硬實力。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2020-9-20 11:23 AM 發表

時間未到,唔駛心急。
俾多少少提示丫, 駛唔駛準備好多現金等架?

引用:

時間未到,唔駛心急。
等待大師

引用:
原帖由 scottiehong 於 2020-9-20 11:10 AM 發表

當日勸老友買金儲金⋯歷歷在目⋯似問佢借錢⋯自此之後⋯唔再講金

食幾多著幾多⋯整定嘅
喺馬兄呢度撞到大師,我認為係我嘅緣份,我幾乎睇哂大師所有嘅貼文,到我出手買硬野,我嘅平均價係14xxx/兩,呢個價就係我食幾多著幾多嘅價

最好嘅朋友我講過哂,冇一個有行動。親人有一個行動,都要係金開始大升之後回調才買。

有時想小本新尚是否傀儡,壞事低民調由新人頂,咁反而要好小心小本,新尚負責做壞人做殺手,完全唔會理會小本人的利益,只為藏鏡人服務。

引用:
原帖由 wpk 於 2020-9-20 12:21 PM 發表

綜合上面,出現一場大型震撼之戰,機率不大吧?! ...
師兄咁講吧。。。
今天的現代科技戰已不是二戰時期了。。。
在下純粹斷估,不一定中,極有可能是其他。。。
中國若先打印必是一場表演戰,將有很多新科技武器(晒)出來,亦是以快打方式的,打完第一扙,就會交個波比尼泊爾及巴鐵,而且開打的地方又真的就是現在對歭的地方嗎?
而打台灣在下估計,是不會出現台島巷戰的,同理武台亦是一場表演戰,如何不損一兵一卒的方式(廢掉台灣)。。。

打印若是現時對峙點將是用火箭隊狂轟,那印方數十萬大戰將會全。。。
但真的是在那裡開打嗎?

而武台,真的還要理會台灣日後的民生問題?
戰爭是殘酷的 。。。

當然戰事一旦發生,由其是中國東南海發生戰事,香港以至環球股市必爆,世界糧食一定大幅通漲,美元港元匯。。。

看吧!只要中央決定開打,必定是精彩的、震撼的。。。
🙏🙏🙏

引用:

時間未到,唔駛心急。
先多謝大師

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]