• 瀏覽: 1,003,930
  • 回覆: 7,435
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-18 10:02 PM 發表
今早有點緊張,Moon 姐話廈門果邊响警報,深圳就發信息明天試警報,東部戰區將在台海附近進行戰爭訓練,就這幾果消息了,金市無反應,股市無反應,灣蛙還是哇啦哇啦的吵!最奇是微愽無乜反應,旗揚網接近完全無反應,連天涯都無乜反應!大家大概不當是一回事了,雖然大家都想打,但應該無可能,反正不相信會打!

阿爺發報了台海戰爭訓練也就沒消息了!

可能大家覺得無事,個人卻感覺不妙!如無意外,這場仗打定了!因為 ...
雖然好想阿爺即刻開拖,睇親大陸軍劇都係紅對藍軍,一係就士兵訓練,將來可能有以下新劇本了,1.閃電戰士之加勒萬河谷之榮耀,2.寶島回歸之藍綠覆亡,3.士兵突擊之給日美來個痛快……,但係都希望平頭哥再忍一忍,能忍多一時就會多兩套劇本,1.急凍阿差,2.落選的老普😜

請問大家可以在哪裡買9999金條?
恆生已經2個月無貨!

引用:
原帖由 73662710 於 2020-9-18 10:57 PM 發表
恆生已經2個月無貨!
總行今日有貨

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-18 10:02 PM 發表
今早有點緊張,Moon 姐話廈門果邊响警報,深圳就發信息明天試警報,東部戰區將在台海附近進行戰爭訓練,就這幾果消息了,金市無反應,股市無反應,灣蛙還是哇啦哇啦的吵!最奇是微愽無乜反應,旗揚網接近完全無反應,連天涯都無乜反應!大家大概不當是一回事了,雖然大家都想打,但應該無可能,反正不相信會打!

可能大家覺得無事,個人卻感覺不妙!如無意外,這場仗打定了!因為 ...
當無再發出任何訊號,呢個就係最危險嘅訊號.............

既然三家都想打, 就即管打啦, 我絕對支持國家任何行動 !

引用:
原帖由 ilrl 於 2020-9-18 09:48 PM 發表

yes...入哂味

其實主角是梅菜 扣肉就......
Yeah️.......
而且扣肉會,化做自己身上的肥肉😅

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-9-18 09:44 PM 發表
美國周日起禁線上平台分發TikTok及WeChat

美國商務部發表公告,宣布由9月20日、即是星期日起,禁止網上流動程式平台,分發或維持TikTok或WeChat應用程式、組成代碼或應用程式更新,亦禁止美國公司透過WeChat,以在美國境內轉帳資金或處理付款為目的提供服務。商務部長羅斯在聲明中說,行動是根據總統特朗普在8月6日簽署的行政命令而採取,批評中國共產黨展示了使用這些應用程式,來威脅美國 ...
人民有知情權,一個咁虛弱的政權,離死期不遠🤣

老美派去呆灣官員一路升級,中國軍隊行動也一路升級,即是中國武台現階段仍是被動,環球時報說如老美國防部長訪台,中國會派軍機往台島上空,即是都未係武台時候,只係姿態性壓制台獨。

如果根據中國的造兩棲攻擊艦時間,兩至三年後武台較理想,但老美的舉動是想迫阿爺係大選前動手,今個月尾、下個月中之前最高危,所以毛熊剛話增兵遠東。

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-9-18 09:27 PM 發表

師兄,我唔知你係黃定藍,不過我無打算深入研究。
不過你嘅問題同思路都好有問題吓喎。

美國取消香港關係法何解你會覺得港元一定會被狙擊呢 ???
現有港元在RTGS即時支付結算系統內,金管局已經係完全掌握所有港元資金流動,任何大鱷炒家今時今日係攞唔到港元做子彈去狙擊,更何況金管局同人民銀行有晒貨幣互換協議,有事嘅話人民銀行必定出手,你大可放心。  

另外,假設聯繫匯率係要改變 ...
你心水清(問what colour?),所以我也不花太多時間去答吧

引用:

馬兄,就你呢句:"阿爺又怎樣?可打可不打,不打,幾年後老美倒下,灣灣可以去那。",咁我地又沒有迫切性去打,咁中央又為何非打不可?既然沒有迫切性,打亦中人下懷喲。

引用:

阿爺第一個下手既好可能唔係小本,阿三和灣灣,而係老美

上星期美股連大跌3日,財金版有C兄話巿傳中國沽緊美債,不過9月份的數要等11月才公布,

但如真,巿場內部巳一早知

老美仆,其他3個自然縮

引用:
原帖由 太大星 於 2020-9-18 11:24 PM 發表
老美派去呆灣官員一路升級,中國軍隊行動也一路升級,即是中國武台現階段仍是被動,環球時報說如老美國防部長訪台,中國會派軍機往台島上空,即是都未係武台時候,只係姿態性壓制台獨。

如果根據中國的造兩棲攻擊艦時間,兩至三年後武台較理想,但老美的舉動是想迫阿爺係大選前動手,今個月尾、下個月中之前最高危,所以毛熊剛話增兵遠東。 ...
再撐得到三五年也不必打了,如果沒有熱戰咱們國家撐得到這三五年,老美自然陰乾,其霸權主義及能力亦土崩瓦解。所以我個人反覺得拖得一日就拖多一日吧,不過亦要有隨時開打的準備,皆因老美也知不郁手他們就時日無多。

引用:

3哥在俄羅斯同中國開完會... 之後, 眼見佢地好似無咩退兵表示... 忽發奇想.... 其實背後會唔會是同阿爺夾埋做場戲... 互相叫嚷,打咀炮...搵位後退又唔會樣衰....  本身環境, 阿爺都唔需要沖, 3哥繼續唔走, 大自然都可以收左佢皮...

引用:
原帖由 2015627 於 2020-9-18 10:12 PM 發表

同樣威脅國家安全理由,中國會否禁止……提供服務,包括香港澳門台灣
最好包埋台灣,武統後這個坑才大
填充...
同樣威脅國家安全理由,中國會否禁止…甲骨文…在中國提供服務,

引用:
原帖由 73662710 於 2020-9-18 10:57 PM 發表
恆生已經2個月無貨!
要去中環總行,唔好唸分行嘞!係買趁手嘞!

大陸又檢到印尼凍帶魚包裝有新冠病毒呈陽性

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]