• 瀏覽: 940,806
  • 回覆: 7,434
  • 追帖: 276
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-18 03:54 PM 發表

大家以後唔准再同大叔講靚女,跟番本版宗旨!

馬兄,見到呢個版主嘅回覆,我第一個印象係:吹毛求疵,多X餘

熱賣及精選
引用:
原帖由 alipaopao 於 2020-10-18 03:14 PM 發表

偶然睇下快手,想不到那首神曲(笑納)竟然咁好聽,詞曲一流又有古意!
抖音神曲,
日日上抖音聽好多次.

不看歌詞, 還以為是外語歌.

https://youtu.be/YW4T-J140Ho

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-10-18 09:08 AM 發表

感謝高sir清潔大隊快閃清理流膿牆。
並得到行政長官社區服務獎狀。
https://www.youtube.com/watch?v=0uSlivz8SNY
  香港好在有這D 有心人, 清走D 漢奸走狗的文宣

不過如果是 港獨文宣, 唔知報警 會唔會拉 及告國安法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-18 06:57 AM 發表

泰國發生甚麽事?就是咁簡單吧!老美不倒,天下無樂土。

泰國 選對了 正義的一方, 未來百年必定 會更好.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-18 03:54 PM 發表

收到,我以後遵守版規。

話時話,我都剛剛被執行操作,扣咗20分,但又立即加番20分。

我覺得係有人投訴囉。

引用:

小的最近也被屏蔽過,理由是議論會員🤫

!!!!!!!!!!!!!!!!!!
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-18 04:47 PM 發表

收到,我以後遵守版規。

話時話,我都剛剛被執行操作,扣咗20分,但又立即加番20分。

我覺得係有人投訴搞事囉。

11725283 11725284 ...
説得對。
派豬磚完貼貼派豬,即是佢係每個貼都睇,大家明白嗎?版主收投訢就要做野,不要以為收隻豬就係一隻豬咁簡單。曾經有個老黃L説過,魔鬼就在細節裏,黃L最善長係以已之長度他人之短,最善長在細節鑽空子的就係黃人喇!
講明先,我對版主及磚完絕冇投訢,在此特別嗚謝幾位樓主給小的機會寫下粗口,發下勞蘇,重溫漢字,此為一等樂事。

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-18 16:07 發表

解放軍(蜂群)。。。
https://youtu.be/Ma3ya_lqCLM
老尾有排驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-10-18 04:32 PM 發表

馬兄,見到呢個版主嘅回覆,我第一個印象係:吹毛求疵,多X餘
講完靚女之餘
再加句: 支持中央!

可以嗎?😏

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-10-18 04:47 PM 發表

收到,我以後遵守版規。

我覺得係有人投訴囉。

...
係咪即係話
以後遵守版規
就有得加20分?
🤩
我好蠢...唔明啊

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-10-18 05:57 PM 發表

係咪即係話
以後遵守版規
就有得加20分?
🤩
我好蠢...唔明啊
你真係(扮)蠢啊!

回覆 引用 TOP

放幾張壩上草原,北京香山,景山公園等地的照片比大家羨慕下,今晚飛阿勒泰,準備去喀納斯等地玩

附件

IMG_20201017_145755.jpg(623.01 KB)

2020-10-18 06:41 PM

IMG_20201017_095935.jpg(490.42 KB)

IMG_20201013_165800.jpg(277.31 KB)

IMG_20201011_153318.jpg(570.7 KB)

IMG_20201016_122053.jpg(599.46 KB)

講講無人機,今次阿塞拜疆跟亞美尼亞開打,阿塞拜疆用的無人機係土耳其製造的 TB2 ,雖然TB2無人機技術來自以色列,但土耳其咁樣一個伊斯蘭教國家能夠製造自己的軍用無人機,仲可以出口外銷,的確算有成就。

在利比亞戰場,利比亞敵對雙方都自稱利比亞合法政府,其中一方受土耳其支持,用的當然係TB2無人機。TB2最大起飛重量只有650公斤,能夠攜帶的武器重量不到60公斤,所以最多掛載兩枚土耳其國產的小型鐳射制導炸彈執行作戰任務,但 TB2偵查能力不足,往往無功而還。TB2內部燃油量非常少,續航里程超低,最大航程只有150公里。
利比亞作戰另一方用中國製造的翼龍2 無人機,翼龍2 續航時間達 20小時,最大航程可以達到4,000公里,於是翼龍2 可以由 TB2 航程以外機場起飛,去到TB2 駐紮機場盤旋伏擊,循環使用三架翼龍2  全天候埋伏,試過一次全殲 14架 TB2 的記錄。

烏黑爛曾經係一個能夠製造世上任何武器的地方,但今日就 ......      佢哋舊年向土耳其訂購 6架 TB2,盛惠 6,900萬尾完,平均每架 1,150萬尾完。埃及曾經向中國採購 12架翼龍1D,每架 180萬尾完,阿聯酋向中國購買翼龍 2,每架大約 300萬尾完,歐洲最窮的國家之一居然比中東油王更豪。阿三滿面鄙夷之色-烏黑爛算豪咩?你哋未見過咩嘢叫做豪。

阿三 shopping 只買貴價貨,睇唔上眼cheap 貨,今次阿三睇中尾國 MQ9 -死神無人機,聽個名你哋就知道係猛料, MQ9 係偵察打擊一體的無人機,這款機比中國翼龍 2 稍強,但亦只係同一級數。尾國開價畀阿三,每架盛惠一億尾完,尾軍自己的採購價為每架 1,200-1,500萬尾完。嫌貴咩? 你可以唔買,而且老尾唔係你想買就會賣畀你,阿三係咁意用手指一指,就要 30架先啦。
於是土豪排行榜,阿三穩居首位,豪買每架1億尾完載重 1,750公斤的 MQ9,烏黑爛買每架1,150尾完載重 60公斤的 TB2,中東油王買每架 300萬尾完載重 480公斤的翼龍2。
其實諗深一層,阿三係冇得選擇,要買可以跟中國比拼的同級無人機,唔買尾國貨仲可以買乜? 尾國大概亦心知肚明,阿三係焗住要買,咁大隻肥羊世上冇幾多隻。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-10-18 06:41 PM 發表

放幾張壩上草原,北京香山,景山公園等地的照片比大家羨慕下,今晚飛阿勒泰,準備去喀納斯等地玩
壩上金秋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-10-18 05:54 PM 發表

講完靚女之餘
再加句: 支持中央!

可以嗎?😏
要咁講:
支持中央,支持靚女!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]