• 瀏覽: 1,004,077
  • 回覆: 7,435
  • 追帖: 226
+1019
呵呵!我國台灣地區了

台媒披露,不同以往的狀況是,今晨在空軍廣播驅離后,解放軍首度發話回應,內容稱“我國台灣地區,我是中國人民解放軍,正在進行例行訓練,請不要干擾我正常行動!台灣地區,我是中國人民解放軍,正在進行例行訓練,請不要干擾我正常行動!”

“台灣西南空域”粉絲專頁管理員許先生分析長期記錄,指出過去回應內容只聽過“正在執行任務”,沒有聽過“正在進行訓練”,更是第一次記錄到大陸軍機直接發話稱“台灣地區”,顯見中國大陸已經把西南空域當自家,反而認為台空軍驅離是干擾。

侵侵叫停佩洛西撥款刺激經濟方案,呢單又係好好笑,咁即係要脅選民投佢啦 lol 😆

特朗譜周二在社交媒體上表示:“我已指示我的代表們停止談判,直到大選結束。一旦我獲勝,我們將立即通過一項大規模的刺激法案,重點放在幫助勤懇的美國人和小型企業上。"

引用:
原帖由 太大星 於 2020-10-7 07:54 AM 發表

尾真香好似係升架波公司,克橋先係呆灣的。
美珍香原於星加坡成立。八十多年歷史公司己發展去很多亜洲華人社區。如果對該鍾肉乾有興趣而又有機會去星加坡,一定要試林志源(海外冇分店).

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2020-10-7 09:30 AM 發表
多一個角度看首宗高院審漢奸有關陪審員問題!

截圖取自文匯報apps

講真,我嘅良知話無論陪審團成員有冇政治立場都好,佢哋都有機會受到對立人士嘅威脅我真心唔希望佢哋人身安全受損

引用:
原帖由 不基大大流彈 於 2020-10-7 09:03 AM 發表
學校好易攪,炒校長,十幾萬一個月,還有退休金,即時安靜。
校長唔知點解每次學校有事都唔需要問責,炒咗個老師就交差,咁校長收咁高人工值咁高人工?

引用:
原帖由 太大星 於 2020-10-7 07:58 發表
想問聲防漏噴濟同埋補牆膏係未唔可以集運過關,因為好似話液體同膏狀唔得,但我唔知點定義?

萬一真係過唔到,集運公司點處理?
我買過幾次填縫劑、防漏劑經集運到港完全冇問題,我用Dimbuy 集運😂

正如大師所料,有一百萬人了!

其實大師話係"非正常"流失一百萬
而我個人理解 移民/移居 都屬於"正常"流失
所以我都希望係我理解錯,否則.....

引用:
原帖由 太大星 於 2020-10-7 07:58 AM 發表
想問聲防漏噴濟同埋補牆膏係未唔可以集運過關,因為好似話液體同膏狀唔得,但我唔知點定義?

Ching, 用私集送到貨
我早排先買咗支補牆膏,過到關無問題✌🏻

引用:
原帖由 hanE 於 2020-10-7 10:52 AM 發表

校長唔知點解每次學校有事都唔需要問責,炒咗個老師就交差,咁校長收咁高人工值咁高人工?
這次九龍塘宣道小學的校長好像也滾蛋了

引用:
原帖由 太大星 於 2020-10-7 07:58 AM 發表

我用私集淘過補牆膏同補牆漆
照寫膏同漆話係禁品
但改寫補牆用品就可以集運來香港

引用:
原帖由 littlemermaid 於 2020-10-7 10:39 AM 發表
侵侵叫停佩洛西撥款刺激經濟方案,呢單又係好好笑,咁即係要脅選民投佢啦 lol 😆

特朗譜周二在社交媒體上表示:“我已指示我的代表們停止談判,直到大選結束。一旦我獲勝,我們將立即通過一項大規模的刺激法案,重點放在幫助勤懇的美國人和小型企業上。" ...
傻侵真係當自己係上帝
咩都由佢話事

引用:
原帖由 Loving11 於 2020-10-7 11:40 AM 發表
正如大師所料,有一百萬人了!

移民就隨便
但千祈唔好再返嚟

引用:
原帖由 小市民0009 於 2020-10-7 12:06 PM 發表
其實大師話係"非正常"流失一百萬
而我個人理解 移民/移居 都屬於"正常"流失
所以我都希望係我理解錯,否則.....
不情願的移民應該算是逃亡吧! 愛因斯坦都是非正常地從德國移民去了美國

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-10-7 12:21 PM 發表

我用私集淘過補牆膏同補牆漆
照寫膏同漆話係禁品
但改寫補牆用品就可以集運來香港
哦, 試過買牙膏要比多十蚊走綠色通道

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]