• 瀏覽: 1,003,948
  • 回覆: 88
  • 追帖: 226
+1019
引用:
原帖由 dustin 於 2020-9-25 07:49 PM 發表

今日我買係264一兩,4兩裝銀條任買
4條9 ? 264 約219/安士... 好似同買銀幣差不多價....

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-9-25 08:55 PM 發表

我其實留意左利記銀價一段時間, 以今朝你買$1075一條4兩計, 即係大約4.8安士

今朝LPM一安士富格林銀幣賣價係$207, $207x4.8=$993.6

不過, 利記嘅回收價亦好似比LPM高一截, 好似係銀價減35蚊, 即係大約900蚊左右, LPM回收價係$170一安士, 即係四兩只係$816

所以如果係將來賣返俾利記, 大致同將銀幣賣返俾LPM差不多。 ...
知唔知利記收銀幣會點計?

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-9-25 09:15 PM 發表

唔收, 佢地只收自己貨
IC... 之前家人問過佢地話會收金幣, 不過又話要熔要磅又計咩火號等等... 以為銀幣都會一樣...

引用:
原帖由 lonely_wanderer 於 2020-9-26 02:04 PM 發表

既然大家已經有既定立埸又無法說服我接受你地武統的觀點,又何必回覆、講粗口、謾罵?大家不妨叫馬兄在標題寫明,不歡迎不同觀點?
好得意....好幾個長期POST都有類似情況... 好明顯這類POST一早已打明方向主題... 當中又可以各吹各的而已... 但點為之" 不歡迎不同觀點"??

就單單因為反對者以你認為屬於不禮貌的回應就一野斷定樓主個POST 是不歡迎不同觀點?? E度時公開的論壇, 表達方式各人有各不同,  各位C兄都有自己見解,角度...包括你... 你認為屬於不禮貌的回應 >> 你咪唔理佢LOR, 就算人地有POINT有理都可以當佢透明, 從來無人打算去洗你腦...

如果你是咁有原則..限制於回應者, 麻煩以後出自己POST 時多打一句...抱異議者, 唔好回覆... 而唔是叫樓主去標明, 問題是在於你... 你E個要求, 在我角度來睇已經是好冒犯樓主同出過POST的C兄,

引用:
原帖由 dustin 於 2020-9-26 04:01 PM 發表

會唔會假建制想搞事,自己爆完搞大件事想引人上街,然後就屈係何生爆呀?
有可能... 早幾日報導過, 佢個律師資格好似/有可能被英國取消...

引用:
原帖由 boco2002 於 2020-9-26 11:09 PM 發表

假如係咁,就要飛去台灣大喊一場喇,因為可以聽到義勇軍進行曲👍😁
期待可以用回鄉証入呆彎....

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-9-26 11:22 PM 發表

2017年新聞?
... E+ 總數有幾多轉左人仔呢?  10倍? 100倍?

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2020-9-27 06:36 PM 發表

主要也要看武統理據是否足夠?或國際的反應會否很大?
我反而覺得是收台的影響... 連帶中美反枱的格局, 而當中會產生波浪.... 影響東盟的穩定?...是海嘯定小波浪 ?

只單說武統呆蛙...阿爺根本已經唔需要咩更多的理由.... E+是疫情期間, 更是好機會..其他國家都被疫情牽制住, 動武或制裁是有心無力...

引用:
原帖由 yaomn 於 2020-9-30 05:03 PM 發表
11661262 今晚坐定定睇國慶晚會
... 是咪忘記件溶早E... 是黃, ED 大節目都要有佢份... 即是佢個背後好硬....

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-10-1 06:53 AM 發表
即時廣州南站!
香港人,慢慢自己玩吧!
11663124 11663125
... 舊年特別在30日上深圳行街, 市民廣場睇燈,過1夜, 10.1 在TV 一早睇閱兵...

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-10-3 01:31 PM 發表

姜子牙首歌“請篤信一個夢”很好聽。
套戲網上有得睇嗎?

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2020-10-4 03:39 PM 發表

上一個經濟低潮時,某商場搞左個優惠,凡幫襯佢消費到某一數目,可成 VIP會員,此會藉其中一個優惠,就係以後每日泊車入去停車場,首鐘頭免費,而無需任何消費,而只要再象徵式 $1消費,又可再泊多個鐘.佢話個優惠係永遠既.
剛好我親戚弄璋之喜,我就走去商場金鋪買左個金牌做禮物,順便成為 VIP會員(佢地叫另一個名).
以後我基本上可以在此鬧市商場免費泊車,當日買金牌之價錢亦離歸本不遠矣. ...
是邊個商場?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-10-5 02:38 PM 發表

其實講開資本主義,即係由資本家控制社會 ! 好多人好奇怪覺得由資本家控制就冇問題但由黨派當權者控制就認為一定有問題 ! 根本美國幕後控制最高領導人正正就係銀行家 ! 資本家的貪婪就係老美自己公報的1比99財富比例 ! 貧富懸殊正正就係佢地做成 ! 好多人有錯覺獨裁主義一定對平民差,卡達非主政時好多野都係免費,結果俾老美摧毀咗而家人民無比後悔 ! 無論什麼主義都要有領導,只要領導將1比99改為 ...
佢地是吹 "機會" .... 向上爬的機會, 改善自己生存環境的機會, 權力/金錢遊戲的參與機會.... 以上種種都只有在資本世界先可能, 再加上對1黨管冶的誤解(歷史+洗腦的傳播), 另一樣是資本家極之了解/掌握人的天性,貪念,宗教的影響等,  心理戰好勁....

所以中國只可用事實勝於雄辯, 用實事去証明, 最基本要得到的人民支持.... 勿忘初心, 保存真我... 藉以宣揚

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-10-5 03:59 PM 發表
在下本已不欲再談及香港政府問題。。。
但身為在香港生活了幾十年的華人該用什麼心情看待呢件事?
香港回歸都已經廿多年,中國今與英美鬼畜巳是(無乜好傾)的地步。。。
司法制度能否給人信心是在於判案是否公平,在法律面前是否人人平等,若非,說什麼也枉然!

再次使用外籍終審法官?
先勿理此西人是否會來港判案,就只是點解可以隨隨便便就送錢畀人洗???
哈哈,真心唔明、真心唔明!? ...
.... 唔知CY 有無咩睇法?

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2020-10-5 05:35 PM 發表

最怕佢唔反, 反就可以 將歷史的帳一次過算清, 告訴世界誰是真正主載
日本有無想過.... 佢地個地理位置可能是接受唔到幾個導彈, 隨時引發地震, 成個日本都沉埋... ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]