• 瀏覽: 1,003,924
  • 回覆: 88
  • 追帖: 226
+1019
支持

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2020-9-14 12:56 PM 發表

呢啲真係自作孽不可活,好地地有書讀有工返,有得食有得玩,比鬼佬老點去破壞香港。口講食得飽同畜牲冇分別,現在曱甴連畜牲都不如!
佢地千奇唔好返來... 可能一在HK又扮英紅, 做汗奸...

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-14 01:05 PM 發表
抖音一開始就不應該賣,老美的 VPN 是合法的,就叫他們用 VPN 去玩!説到上市撈錢,單中國抖音上市就不止三百億!這個遊戲又是有些詭異!

上帝之鷹 9/14
【消息稱字節跳動不會出售TikTok美國分公司】最新消息,多家媒體報道稱,字節跳動正多方協商不出售美國業務的解決方案。相關消息人士表示,字節跳動不會出售 TikTok 美國分公司,同時“不會將源代碼交給任何美國買家&rdquo ...
唔賣美國可以賣去英國... 張一跪信唔過...

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-9-14 01:13 PM 發表

可能會有人假扮佢地再傳出訊息,話呆灣對佢地好好,仲有,會整容同改名,以後就算家人都搵佢地唔到。
完。
連5個名都出唔到...真有其人+事的話, 蒸發左都有可能... 又或許一直都是老作.... 只想嚇怕班曱甴

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-9-15 08:25 PM 發表
佢會將啲食物傳到枱邊,跟住樓面就上枱,然後mark單,好有效率
間酒樓叫咩名? 有機會去試下先...... 希望好快開關啦...

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-9-16 12:22 AM 發表

叫蝦餃妹,聽個名以為係小店,酒店前台推介,行行吓想問人,點知就聽到有人大大聲問義務交通督導蝦餃妹喺邊。

有好幾間分店,我就去咗廣州賓館隔離間分店,成間大酒樓咁大,啲嘢唔錯。

11617019 ...
... 收到... TKS

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-9-16 10:39 AM 發表
香港狗官當道,墮萬丈深淵之勢不可止,美爆港破。。。

黎智英等26人涉違法集結押10.15再訊 控方指有潛逃風險申禁離港,但巳被批可離港

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200915/bkn-20200915010035448-0915_00822_001.html ...
裁判官 ?? 無寫GE

引用:
原帖由 nldw 於 2020-9-16 05:27 PM 發表
以耶教治國有一個好處,在災難發生時,人民只會求神保佑,不會求政府,
不過可能尾國政府跟本唔會幫忙,只能求神

下面是尾國西岸火災後的無人機影片,留言都是求神保佑
https://www.youtube.com/watch?v=KrQHpsAHDRI ...
大自然的力量...
燒左間屋但佢前面D 樹又好似無被燒...

引用:
原帖由 乾坤360 於 2020-9-16 10:49 PM 發表

唔使擔心,父母也可以帶上大陸居住,港人最怕係國內醫療服務條件與本港所提供的服務有差異,相信問題不大,國內醫療水平不比香港差。
工聯會好似爭取到覆診可以去深圳港大醫院, 唔洗下下返HK先可以

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-9-17 05:09 PM 發表

有幾個太極友係話共產黨好殘忍架,唔係人喎。
好似今次檢測,就話唔去檢,因為會攞佢DNA喎,真係激死。
其中一個65歲,黃到出汁(但又在大陸鄉下買左樓喎)
另外其中近60左右,是退休護士呀,都係咁講死未。

我唔明白點解佢地咁反政府 ...
其實會唔會有部份原因是為左有共通話題, 唔想做孤獨老人....家人朋友都鬧,佢就要跟.... 特別是果個大陸樓都買埋, 佢是為左咩買?

引用:
原帖由 nldw 於 2020-9-18 10:32 AM 發表

愚港好多人身在福中不知福,沒看過這些境像,(微博圖,未知實際地點,某地方的萬人坑)

...
睇完令我想到...
我想講是... 外族的陰險, 明槍易躲 暗箭難防
如果真是引發任何暗中破壞,大壩等各類大工程將成為目標, 同樣亦會令人民大量傷亡...

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-9-18 01:01 PM 發表
... 唔洗打都收到... 只是用嚇已夠... 魯尾又無反應, 步步進迫, 遲D 再來幾個登陸實戰演練... 就可以統一.... 只是呆島D人不自知.... 為同賀中國國慶, 唔知到時其他強國會唔會冷處理....  另外, 又可以制造嘈音俾浸浸助選, 夠薑就開戰, 到時連選都免....

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2020-9-18 03:49 PM 發表
台灣指多架解放軍戰機越台海中線 台軍機廣播驅離

正在台灣訪問的美國國務院次卿克拉奇,稍後將與蔡英文總統會面,解放軍東部戰區今日起在台海附近組織實戰化演練。台灣防衛部門表示,多架大陸戰機越過台灣海峽中線,進入西南部的防空識別區,台灣派出戰機監視。台方的聲明說,解放軍出動兩架轟6戰機、8架殲16戰機等飛機,台灣軍機升空作出廣播驅離。

會不會走火呢&hell ...
正在台灣訪問的美國國務院次卿克拉奇 >> 有機會用來制造藉口俾美國入....

引用:
原帖由 2015627 於 2020-9-18 07:31 PM 發表

五大素求
嗱住嗱住
睇到就直覺似標杷... 中5槍....

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-9-18 10:02 PM 發表
今早有點緊張,Moon 姐話廈門果邊响警報,深圳就發信息明天試警報,東部戰區將在台海附近進行戰爭訓練,就這幾果消息了,金市無反應,股市無反應,灣蛙還是哇啦哇啦的吵!最奇是微愽無乜反應,旗揚網接近完全無反應,連天涯都無乜反應!大家大概不當是一回事了,雖然大家都想打,但應該無可能,反正不相信會打!

阿爺發報了台海戰爭訓練也就沒消息了!

可能大家覺得無事,個人卻感覺不妙!如無意外,這場仗打定了!因為 ...
3哥在俄羅斯同中國開完會... 之後, 眼見佢地好似無咩退兵表示... 忽發奇想.... 其實背後會唔會是同阿爺夾埋做場戲... 互相叫嚷,打咀炮...搵位後退又唔會樣衰....  本身環境, 阿爺都唔需要沖, 3哥繼續唔走, 大自然都可以收左佢皮...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]