• 瀏覽: 32,375
  • 回覆: 300
  • 追帖: 3
+21
12名港人上月底涉嫌潛逃台灣時被廣東海警截獲,現被扣押在深圳鹽田區看守所,港人家屬昨日(12日)在民主派立法會議員朱凱廸、涂謹申及本土派鄒家成陪同下召開記者會,要求港府將12人接回香港。涂謹申其後在私人臉書發文提及事件,豈料意外點燃傳統泛民及本土派之間的戰火。事緣涂謹申黨友、民主黨議員黃碧雲在貼文留言,提及民主派有關立法會去留問題,指若朱凱廸辭任議員,就不能以議員身份協助港人家屬,言論即惹起本土抗爭派人士不滿。鄒家成隨即留言反問:「請問鄒家成有冇議席?」意即不需要立法會議員身份,亦可協助港人家屬。涂謹申現時已經將貼文刪除,《香港01 》正向黃碧雲查詢...........

奸邪妖獸戀棧權位,藉「十二暪徒」事件發難,聲稱議員身份何其重要。一臉無恥吞食人血饅頭,可惡至極!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/523023/朱凱廸助12港人家屬-黃碧雲一句激嬲抗爭派-總辭就無議員身份幫

佢哋熟唔熟大陸d野
小心越幫越忙

無議員身份幫到咩,就係繼續搞禍件事

根本真心要幫, 就唔係靠咩議員身份, 最低消費係要有Return Home Card.

12瞞逃搵錯人幫了, 假民主議員又返唔到大陸又同唔到大陸人員聯絡, 幫條毛咩, 搵佢地托咩!!!

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-9-13 02:25 PM 發表
無議員身份每月無在10萬人工先係重點幫忙係其次

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-9-13 02:25 PM 發表
衆籌

引用:
原帖由 男E 於 2020-9-13 02:25 PM 發表
12瞞逃搵錯人幫了, 假民主議員又返唔到大陸又同唔到大陸人員聯絡, 幫條毛咩, 搵佢地托咩!!!
叫班“家屬”驗晒DNA同拎家庭合照出嚟先

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-9-13 02:17 PM 發表
12名港人上月底涉嫌潛逃台灣時被廣東海警截獲,現被扣押在深圳鹽田區看守所,港人家屬昨日(12日)在民主派立法會議員朱凱廸、涂謹申及本土派鄒家成陪同下召開記者會,要求港府將12人接回香港。涂謹申其後在私人臉書發文提及事件,豈料意外點燃傳統泛民及本土派之間的戰火。事緣涂謹申黨友、民主黨議員黃碧雲在貼文留言,提及民主派有關立法會去留問題,指若朱凱廸辭任議員,就不能以議員身份協助港人家屬,言論即惹起本土抗 ...
d犯係大陸
犯民同暴徒抗爭派都冇嘢做到架啦
有本事咪返大陸囉

點解手足唔去鹽田區看守所聲援佢地

議員身份都冇用架,至少都要「港區人大代表」先夠班,好學唔學就學埋晒班區議員,只做埋晒d唔係佢地自己範疇的工作,真係自大到冇朋友呀!

一定啦,
出來9up一下就有工資,
塗緊身有咁易賺既錢
都唔預埋一舊雲?
一舊雲肯定不妥你啦!

引用:
原帖由 sables1 於 2020-9-13 02:34 PM 發表

佢地講黎講去都吾想總辭啦
辭咗無糧支

人哋三白眼高佬話搞緊!
你哋嘈乜7嘢啫!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]