• 瀏覽: 5,883
  • 回覆: 91
+6
引用:
原帖由 pp49pp 於 2020-9-13 12:31 PM 發表
賺咗幾十年錢,點解捱唔到半年呀!咁你賺咗嗰啲去咗邊呀!
袋左入袋既錢就係屬於自己, 同個D黑暴議員一樣, 個D河童咩思潮, 解散左, 錢就係屬於自已架啦!

政府直接請暫時工就可以

佢啲僱主攞曬僱員一蚊都代唔到

引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-9-13 10:02 AM 發表
在第一期計劃獲批補貼逾七億元的國泰航空,已明言國泰航空及國泰港龍不會申請第二期計劃,保就業計劃恐沒法保打工仔就業。

保就業計劃根本九唔搭八
正苦d嘢有時唔抵撐

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0913_00176_006.html ...
炒咗上年罷工果d冗員先囉
唔夠就執咗佢啦

HK市面要比鬼島更蕭條,黑暴還須努力

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2020-9-13 02:13 PM 發表

袋左入袋既錢就係屬於自己, 同個D黑暴議員一樣, 個D河童咩思潮, 解散左, 錢就係屬於自已架啦!
放心,錢總有日呃晒,到時要搵錢開飯冇時間遊行示威

引用:
原帖由 healchu 於 2020-9-13 11:14 AM 發表
年年賺大錢嘅養和都攞成億就知保就業計劃只係一個笑話
何生死咗無咗個大客

吊鹽水解決唔到問題,本身就係考驗止蝕的技巧。而企業裡面大大聲叫罷工的瘀血太多,唔清理左D瘀血,遲早都係死。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-9-13 11:02 AM 發表
政府擔心的失業率會上升。
只係為怕數字上升,超市勁賺錢都可以申請保就業,簡直是浪費

恭喜各位攬炒L

引用:
原帖由 cowcow07 於 2020-9-13 12:08 發表
炒人潮開始,黑暴黃狗賤曱甴被踢走之日到嘞,去瓏門乞食啦,垃L圾。
曱甴陰影永遠存在,啊門!

引用:
原帖由 金刀劍 於 2020-9-13 01:47 PM 發表

個政府真係好廢,而且淨係識得利益輸送。
名義上就係保就業,其實就係益晒D老闆。
有d連老闆都益唔到
益哂業主

引用:
原帖由 地獄理性的獅子 於 2020-9-13 02:23 PM 發表
佢啲僱主攞曬僱員一蚊都代唔到
全中!
但你睇返#9
就知有班柒頭根本唔知呢個漏洞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]