• 瀏覽: 24,784
  • 回覆: 257
  • 追帖: 1
+21
美中科技戰,除了電訊設備製造商華為所生產的智慧手機,因為美國的晶片禁令而面臨無以為繼的困境,其他電腦及手機設備也受到影響。據彭博報導,中國最大快閃記憶體晶片製造商長江儲存坦承,很難找到可以替代美國晶片製造設備的方法,這顯示美國進一步限制對中國的技術輸出,對中國半導體產業造成嚴...

華為靠梗你d 記憶體救命
你竟然長他人志氣 滅自己威風

新聞來源連結:

https://tw.appledaily.com/international/20200910/RGKVZ64CA5H7LCKKSUNVCNPVNE/

「爛果新聞」不看也罷。

提示: 違規內容已被屏蔽
毒果又搵個理由, 嚟幫老美奶屎眼.

長江儲存前景及收場,極有可能跟福建晉華類似

落後於人唔緊要,最緊要有鬥心,後來居上並非無可能,不勞而獲的東西不可取,靠自己努力得來的至為寶貴,最後一句,中國加油

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-12 11:43 AM 發表
落後於人唔緊要,最緊要有鬥心,後來居上並非無可能,不勞而獲的東西不可取,靠自己努力得來的至為寶貴,最後一句,中國加油
中國連起樓都未起得好

學咩人講高科技

其實華為都知中芯國際做唔到7nm 唔係點會主動去研究雲手機。。。其實用小小腦都知

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-12 01:40 PM 發表

中國連起樓都未起得好

學咩人講高科技

你看嘢太片面喇,好嘅建設你就唔講,專找的不好的地方放大嚟講,在你眼中,中國一無是處,根本無討論空間,你繼續發掘中國啲衰嘢啦,唔阻你喇

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-12 01:40 PM 發表

中國連起樓都未起得好

學咩人講高科技

大陸邊到黎

中國技術落後老美係正常事ar.
老美係上世紀已是世界科技之首.
不過E+係好L驚中國超越啫.

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2020-9-12 10:10 AM 發表
美中科技戰,除了電訊設備製造商華為所生產的智慧手機,因為美國的晶片禁令而面臨無以為繼的困境,其他電腦及手機設備也受到影響。據彭博報導,中國最大快閃記憶體晶片製造商長江儲存坦承,很難找到可以替代美國晶片製造設備的方法,這顯示美國進一步限制對中國的技術輸出,對中國半導體產業造成嚴...

https://tw.appledaily.com/resizer/WtYrIf46aZTXk-FHKKX-GYy ...
笑話嚟㗎😆

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-9-12 01:48 PM 發表

大陸邊到黎
佢知L咩,佢只係識轉貼

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-12 10:31 AM 發表
毒果又搵個理由, 嚟幫老美奶屎眼.

引用:

中國連起樓都未起得好

學咩人講高科技

香港都冧樓啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]