• 瀏覽: 7,716
  • 回覆: 20
+5
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-15 08:38 AM 發表

樓上開題以降就不斷講科學統計唔完整搵笨
說穿了就是叫蟻民只信官方版本
信唔信官方版本係一回事
信你班戇鳩仔係另一回事
唔信政府不等於要出街搞搞震
你呢D 戇鳩仔信埋D 戇鳩理論先會
呀係,唔記得左你唔敢出去,只敢做冷氣軍師添,手足叫晒救命話全世界要去救,你都大條道理鳩縮
問題係你當手足係契弟,你手足會點報答你呢?

時間會證明一切,侵侵前兩日先話開槍射警察既契弟係畜牲,點呀,塊臉痛唔痛?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-16 11:21 AM 發表

我幾時有話科學不會提出限制自由既理論?
我1直都係講政治
我係指出你地出帖嘅political overtone
係有半桶水老羞成怒走去叫人跳樓當拗贏人 ...
七左就唔好扮啦。
你口中既科學根本就係隨你立場改變。
我係半桶水無錯,呢個世界邊個唔係? 你真係以為專家乜都識呀?
但我半桶水得黎真係識你唔識又要扮識既野,你一滴水都無
真正識得科學既人永遠都唔會扮晒野,拎張圖出黎大人,點知會唔會比內行人笑架?

對你班戇鳩仔,根本無道理好講
話乜野科學不會限制自由,挑,樓都唔敢跳,笑撚死
科學就係同你講,呢個世界無你幻想中咁美好咁簡單,你死蠢到根本唔知自己做既野等於跳緊樓
人地講科學,你講立場,你等住戇鳩死啦

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-16 11:18 AM 發表

首先你認咗你貼埋啲嘢冇用先啦
我拎出嚟,其實樓上都有人提過吓
近年科學自我推翻糾正
你地仲講呢地平論說事,其實人地更似只係1種文化
但例如西醫,宇宙/粒子
都越嚟越印證中國理論哲學
反而係你地而家想學以前教庭打壓伽利略哥伯尼
...
中國理論哲學,最常用係科學既,就只有一句
知之為知之,不知為不知,是知也
你連張圖代表乜,實驗做緊乜都唔知,講乜野印證中國理論哲學?
科學同玄學完全無關係,點樣自我糾正,都唔可能咁樣放張大極圖出黎做對比。完全不符科學方法。
你等於話千年蟲可以靠食藥

你呢D戇鳩理論,正正係證明你係不學無術,但求速食,不肯下苦功既白痴仔
其實你速食左都算了,自己打下飛機無所謂,反正死蠢係你自由,想拎你套白痴理論出黎演野,人地就有自由恥笑你
你好意思講哥伯尼,知道哥伯尼挑戰既正正係你呢班唔用腦既仆街嗎?
怪唔之得係黃人,真係黃營通病
唔順氣呀,香港三四間大學都有物理系,咁多個講師教授,逐個send email 去問,睇下人地點覆你?

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-9-18 06:26 PM 發表

淫生上致天文下至地理,無所不識😎
戇鳩仔係物以類聚. 佢返登登就掂晒.

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-16 08:44 PM 發表

你睇吓易經先啦GG為GG
咩係“擺脫”,“引力”,“量子”你都不甚了了
又點睇得到張圖嘅奧妙
1開口已知咩水平
都唔使再講西醫宇宙粒子果啲
你當鴛鴦炒飯算啦 : ...
你連自已用果張圖出處都唔知,講乜七,下次分分鐘人地用photoshop 執出黎你當係寶
完全唔講科學方法,唔該叫玄學
科學方法幾百年競爭下將玄學完全壓倒淘汰,主要原因都係玄學係吸引你呢D 又唔識又要扮野既戇鳩仔,旁門左道都嫌辛苦,作得就作,自然劣幣驅逐良幣

你呢D 戇鳩仔有種去各大學挑下機,睇死你唔敢,到死都係鍵盤戰士

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-19 09:38 AM 發表

偏偏西醫,宇宙,粒子理論
高度發展後竟然趨近中國古代智慧
你點面對呢個事實?
spooky action,班愚蠢地球人仲喺度multiverse, 個rabbit hole係咩根本睇唔穿
本科生又點分科學玄學定係哲學? ...
科學一定係用科學方法
你所謂趨近,根本係搞笑
你果D 妄想,根本就係唔識唔肯學又要扮野既最佳證明

都係果句,你搵張圖出黎,連佢出處都唔知,你又知唔係PS做出黎?
果然黃人都係咁戇鳩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]