• 瀏覽: 1,425
  • 回覆: 29
壹傳媒﹙0282﹚上月中爆炒,警方毒品調查科昨日﹙10日﹚拘捕15人,指他們涉嫌干犯「串謀詐騙」及「洗黑錢」,利用WhatsApp作為溝通工具,透過頻繁

證奸出手未? 查到D 咩, 仲等緊?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/財經快訊/522619/壹傳媒股價涉操控-警方先行動-證監-已準備好回應對方協助要求

諗極都諗唔明,如何可以沽空壹傳媒?警犬活係平行時空?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-11 08:51 PM 發表
最奇怪係警察可以輕易隨時睇到所有交易記錄
唔係只有證監睇到?
唔怪得咁多外資要撤走了
笑撚死。有錢賺佢會走?

證監想郁唔敢郁,交比警方查搞掂

引用:
原帖由 ax7ax 於 2020-9-11 21:09 發表
證監想郁唔敢郁,交比警方查搞掂
證監一向唔做野.. 查案等幾年.

282 是冇得沽空的, 有貨沽出是沽貨, 不是沽空, 沽貨是不犯法的. 所有人都是在低位收貨, 高位沽貨, 但那個位叫高, 那個位叫低? 當日高位放貸者是否全犯法? 成個局更似警犬做市, 砌一些人生豬肉.

唔止查一隻282
當日多隻異動曱甴股都會調查

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2020-9-11 10:04 PM 發表
282 是冇得沽空的, 有貨沽出是沽貨, 不是沽空, 沽貨是不犯法的. 所有人都是在低位收貨, 高位沽貨, 但那個位叫高, 那個位叫低? 當日高位放貸者是否全犯法? 成個局更似警犬做市, 砌一些人生豬肉. ...
即是叫班282苦主死得安心罷。HaHa

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2020-9-11 10:04 PM 發表
282 是冇得沽空的, 有貨沽出是沽貨, 不是沽空, 沽貨是不犯法的. 所有人都是在低位收貨, 高位沽貨, 但那個位叫高, 那個位叫低? 當日高位放貸者是否全犯法? 成個局更似警犬做市, 砌一些人生豬肉. ...
15人佔24%成交。

好快停牌調查
想出股票當人工都唔得囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]