• 瀏覽: 2,299
  • 回覆: 35
+4
患有過度活躍症的18歲青年,聲稱參與社會運動時受朋輩影響,今年1月夥同兩名男子向葵涌警署停車場的閘門投擲汽油彈,企圖燒毀

18歲過度活躍症重新做人,改過自新未遲真正朋友唔會叫你做犯法野

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200911/bkn-20200911143707378-0911_00822_001.html

嗰啲朋輩儘早疏遠佢地,專心學業

還押至 9 月 28 日,我認為判坐三年監或以上才合理 😷

承認因貪玩及想燒毀警車而犯案

DKLM,掟汽油彈會死人架

葵涌警署一名警長涉嫌妨礙司法公正被捕,他被指「自編自導」本月中區內一宗汽油彈案,案件由新界北總區重案組調查。

據了解,被捕的警長38歲,駐守葵涌分區特遣隊,將被停職。有人被指有份策劃、安排其他人擺放汽油彈,以及時「偵破」案件。

藍絲警察自編自導害人不淺原來汽油彈掟警局是香港藍絲警察主謀

引用:
原帖由 green2016 於 2020-9-11 02:59 PM 發表
他承認於今年1月29日連同兩名身份不詳人士,企圖用火損毀葵涌警署內的警車;他另承認在葵涌金發工業大廈二期某單位內,管有11樽汽油彈、2支通渠水及3個玻璃樽,意圖摧毀或損壞財產。

三年都少啦

藍絲香港警察都係咁犯法, 但拉到的只是冰山一角

願香港和平

曱甴柢L死!!!

藏有汽油彈就1年!掟埋唔會小過一年掛?
狗官定清官?買定離手!

今次呢個就過度活躍症,YC果然無個正常架喎

引用:
原帖由 LEE1989 於 2020-9-11 02:56 PM 發表
患有過度活躍症的18歲青年,聲稱參與社會運動時受朋輩影響,今年1月夥同兩名男子向葵涌警署停車場的閘門投擲汽油彈,企圖燒毀

18歲過度活躍症重新做人,改過自新未遲真正朋友唔會叫你做犯法野

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200911/bkn-202009111 ...
遇唔上水水,無得做優秀嘅細路!

引用:
原帖由 愛之基 於 2020-9-11 03:08 PM 發表
藏有汽油彈就1年!掟埋唔會小過一年掛?
狗官定清官?買定離手!
遇見水水,掟埋都係優秀嘅細路!

自認壞榜樣就最好入去
坐一年半載自己檢討一下!

引用:
原帖由 green2016 於 2020-9-11 02:59 PM 發表
3日都唔會啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]