• 瀏覽: 6,580
  • 回覆: 10
+4
國泰航空(00293)公布,國泰集團內的國泰航空及國泰港龍將不會就第二輪保就業計劃提出申請。由於保就業計劃涉及不裁員協定,市場料國泰有關決定意味公司將會啟動裁員行動。國泰集團重申,需要就新常態部署旗下

評論

大家仲記唔記得國泰致香港人的書.. 現在睇番有咩感受?

佢地有無想到.. 一年後既今日. 間公司比佢地解決了?

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2750136/【國泰危機】國泰、國泰港龍齊不申請次輪「保就業」計劃 市料快將裁員、香港快運倖免(第二版)

引用:
原帖由 sunday8999 於 2020-9-11 13:31 發表
開始炒人
唔知仲有無一本新國泰比香港人的書..

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-11 13:38 發表
毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,制造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用嘅工具。 ...
害人中害己.

引用:
原帖由 jacob_bb 於 2020-9-11 13:44 發表
國泰裡面咪大量曱甴囉,得嘗所願攬炒成功 !!
呢D 公司比黃人綁架左. 理論上航空公司要支持全民檢測令到無哂病毒, 再重生, 但又因為黃絲唔比, 出唔到聲.

當日........

今日.......

引用:
原帖由 hatejap 於 2020-9-11 14:07 發表
黃絲曱甴黑暴 佢哋不斷倡議 攬炒香港, 我舉腳贊成國泰炒撚曬啲曱甴汰弱留強, 等佢哋 嗰班城市狗渣品嚐下被人攬炒滋味, 明白都害人之心不可有。

等呢班人渣 嘗試個苦果或許能 反躬自省 追本溯源,重新由一隻曱甴 抬頭做人! ...
要承受番自己做既野, 就會靜哂. 你地睇下仲有無空姐暴徒? 相反有D 行業, 如黑醫護呢D. 仲未有"後果". 所以日日都呀G 呀JOR.

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-9-11 14:19 發表
當日班飛雞空鴨好勇武咁趕客, 遊客喊咁口係到求佢地比佢上飛機的情境仲瀝瀝在目
機管局有唔小內鬼.

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-11 15:50 發表
工會呀頭利用曱甴罷工上位,冇腦曱甴就做炮灰
吳敏兒.. ..... 自己風山水起, 但比佢拉入去搞政治既工司死哂.

引用:
原帖由 wavehand 於 2020-9-11 16:01 發表
致國泰人的輸
香港人要回信比佢地?

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-9-11 22:15 發表

呢班飛曱甴今次仲唔死?收後唔使罷工喇!
唔知仲敢唔敢佔領機場呢?

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-9-12 13:05 發表
上次邊個跟姓吳嗰條八婆罷工班撚樣今次一定淆到仆街,罷工吖嗱。
唔知有無當日罷工名單呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]