• 瀏覽: 1,367
  • 回覆: 28
警方拘捕一名18歲女大學生,涉嫌在電話騙案中假扮特務,騙取4名受害人合共240萬元,最大一宗的損失金額達150萬元。 東九龍總區重案組第三隊總督察莫子威表示,其中兩名有報案的受害人分別84和77歲,而被捕女生並非主腦,警方不排除有更多人被捕。

香港嘅大學生喎!
唔好嘥公帑啦!
做騙徒邊洗讀書㗎!直接入行就得!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1549049-20200911.htm?spTabChangeable=0

有請小鳳

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-11 12:58 PM 發表
警方拘捕一名18歲女大學生,涉嫌在電話騙案中假扮特務,騙取4名受害人合共240萬元,最大一宗的損失金額達150萬元。 東九龍總區重案組第三隊總督察莫子威表示,其中兩名有報案的受害人分別84和77歲,而被捕女生並非主腦,警方不排除有更多人被捕。

香港嘅大學生喎!
唔好嘥公帑啦!
...
點都係入過暴大深造再入行好啲。

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-9-11 01:03 PM 發表

點都係入過暴大深造再入行好啲。
改咗去荔枝角上堂啦

依家香港啲大學生,唔係做暴徒,就是做騙徒🙈🙈

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-11 12:58 PM 發表

香港嘅大學生喎!
唔好嘥公帑啦!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/ ...
垃圾大學生
去偷呃拐騙

電視劇睇壞人🙈🙈

18歲傑青

大學牲

引用:
原帖由 vanga 於 2020-9-11 01:00 PM 發表
有請小鳳
只係拘捕

邊間大學既學生?

警方到葵涌石籬東邨疑犯住所搜證,公屋真係多奇怪人士

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-9-11 01:15 PM 發表
只係拘捕
袋住先

引用:
原帖由 謀人寺 於 2020-9-11 01:08 PM 發表
依家香港啲大學生,唔係做暴徒,就是做騙徒🙈🙈
或者係囚徒

女18歲可能係關鍵詞,大學生一毫子都唔値。這類案件太複雜了。當事人不是身有屎,就係衰鹹濕,自以為華倫天奴,同埋錢照係問題。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]