• 瀏覽: 5,306
  • 回覆: 60
+2
引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-9-11 10:14 AM 發表
同意上便幾位 Ching 講中美日市場既分別. 鴻蒙下年 open source 開放代碼, 淨係中國其他品牌做自家 UI同大陸程序開發人員搞 apps已 經霸晒中國市場.

睇到幾隻井底曱甴講咩 Android 已經笑到仆街. 鴻蒙可以行 APK, 當然會有大量 Android codes, 不過佢係全生態 OS, 唔通 Android又係? .......... 井底曱甴真係無知得可憐.  ...
華為和比亞迪,國藥結成策略聯盟.
又投資太陽能逆變器..
未來智能駕駛,智慧醫學..在5G網絡下有好大發展..
新能源汽車,叉電模式有機會大突破,..
華為手機近年突圍,只係原有手機巨頭三星蘋果不思進取,
令華為在市場上多一項傑出項目,
但華為主力始終在網絡軟硬件及標準制定,服務發展上...
看目前走勢,中國在5G未來應用上,3-5年間又會令世界耳目一新...

終於出來了!

果D話鴻蒙係假的盲反中要收皮了吧! 

管好食物及人生安全...................西方國家最喜歡人家臨門一腳殺人......!!
日本當年都死了不少人..........不過他們政府一直沉默........畢竟是戰敗國.....!!

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-9-11 11:52 AM 發表
終於出來了!

果D話鴻蒙係假的盲反中要收皮了吧!
你太輕敵...........當年香港出了一隻中藥洗頭水........之後被各大報章雜誌抹黑....!!
你知不知道當時香港的洗頭水市場.........日本牌子佔了八成左右........!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-9-11 11:57 AM 發表

你太輕敵...........當年香港出了一隻中藥洗頭水........之後被各大報章雜誌抹黑....!!
你知不知道當時香港的洗頭水市場.........日本牌子佔了八成左右........!! ...
哈哈, 咁又係. 裝睡的人是叫不醒. 盲反的人可以繼續盲反唔奇.

又係呢 d 死屍發布會

要人等咁耐,放個beta 俾人玩吓先啦!

好期待,試下鴻蒙系統。

明明打算換小米的,而家都要換華為!

期待鴻蒙手機

唔知舊機可以升級到鴻蒙呢? 可以就好了.

美國佬寫程式嗰啲傻佬好鍾意不斷寫所謂更新,每次都不必要地佔用更加大量嘅系統資源,逼人換機,睇嚟呢招以後成為絕唱喇。

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-9-11 10:14 AM 發表
同意上便幾位 Ching 講中美日市場既分別. 鴻蒙下年 open source 開放代碼, 淨係中國其他品牌做自家 UI同大陸程序開發人員搞 apps已 經霸晒中國市場.睇到幾隻井底曱甴講咩 Android 已經笑到仆街. 鴻蒙可以行 APK, 當然會有大量 Android codes, 不過佢係全生態 OS, 唔通 Android又係? .......... 井底曱甴真係無知得可憐.  ...
關係圖

為長遠一定要行呢一步,只條路絕對唔容易

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-11 09:57 AM 發表

以前美國市場係日本既三至五倍大,日本極度依賴美國市場,但日本國內市場又唔開放..
結果美國一封殺,日本沒有反制手段,唯有投降...

反而而家國內係世界最大市場,美國商家積極投入中國市場中..
美國玩割裂,先傷自己後傷敵..
中國只係在政策宣布一些新例,股即時大反應,
如果中國用美國模式反制美國,美國經濟重創程度會比中國更甚... ...
其他國家見到中國捱打都唔搵美企祭旗
依下先高章
以後冇其他國家會去方仗國做生意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]