• 瀏覽: 7,768
  • 回覆: 79
+2
懲教署高度設防的赤柱監獄爆出保安漏洞。《香港01》獲悉,該院所8月底有囚犯被搜出包括《龍虎豹》、《藏春閣》等多本成人雜誌,部分於今年中出版。

咸濕仔邵家臻又成功 圍髮達異

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/01偵查/522136/赤柱監獄爆保安漏洞-囚犯被搜出-龍虎豹-懲署夥執法機構調查

好書

泛暴派議員邵家臻早前因「佔中」案入獄,刑滿出獄後就積極探望囚友。他日前在facebook發帖,聲稱要繼續為囚友爭取所謂「七大訴求」,包括不可阻攔入成人雜誌、改善食物質素、改善沖涼時忽冷忽熱及水壓不足、香煙只有兩個牌子可供選擇,要求增加薄荷煙可供選擇等。他聲稱,已經寫信給赤柱監獄總監督,希望正視問題雲雲。

「坐監啊,你估酒店啊!」一眾網友紛紛揶揄邵家臻。若果邵家臻不說,鄭晴也不知道有兩款香煙可供選擇,不如要求監獄提供電子煙和加熱煙吧!要享受自由,就應該在犯事之前想清楚,而不是事後埋怨為何沒有薄荷煙,不是高呼「我要睇鹹書!」入獄就是要接受懲罰,若果可以享受到外面的自由,坐監的意義何在呢?

附件

20191224042329209.jpg(53.02 KB)

使唔使搵滅屎潘來疏道下犯人嘅需求?
引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-9-11 08:38 AM 發表
懲教署高度設防的赤柱監獄爆出保安漏洞。《香港01》獲悉,該院所8月底有囚犯被搜出包括《龍虎豹》、《藏春閣》等多本成人雜誌,部分於今年中出版。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200910/380833931680944128.jpeg/DVBq9tohb3v0_A9x9s8jFo7trdfBcA9F7Qimn-0Ipp8

咸濕仔邵家臻又成功  ...

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 11/9/2020 08:38 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200910/380833931680944128.jpeg/DVBq9tohb3v0_A9x9s8jFo7trdfBcA9F7Qimn-0Ipp8

咸濕仔邵家臻又成功  ...
原來之前多到入倉嗰啲書係龍虎豹

龍虎豹 停刊咗幾耐

龍虎豹好睇 好睇 但係又好鬼貴 圖畫美麗 顏色美麗 立體咁滯 

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-11 08:53 AM 發表
龍虎豹 停刊咗幾耐
代代相傳

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-11 08:40 AM 發表
呢D經書
相信係一代傳一代落黎
部分於今年中出版

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-11 08:40 AM 發表
呢D經書
相信係一代傳一代落黎
如果真係世代相傳 , 本書應該已經揭唔開啦 ...

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-11 08:53 AM 發表
龍虎豹 停刊咗幾耐
應該重有出版 ..

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-11 09:06 AM 發表

部份
咁舊個D呢?
有新嘅話,舊嘅都可以係新帶入去

主題標籤 #懲教署
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]