• 瀏覽: 4,011
  • 回覆: 33
https://www.hk01.com/議事廳/521709/中國003型航母最新航拍照曝光-軍迷熱議殲-31會否上艦

綜合9月9日消息,中國社交媒體流傳出一組網友在飛機上拍攝的003型航母照片。照片中,003型航母船體模塊整齊排列在乾船塢內,艦艏、艦舯與艦艉三個結構體清晰可見,部分分段已合攏。
根據中國海軍大校此前透露的消息,003型航母將是具有電磁彈射器、排水量78,000噸和第四代隱形戰鬥機的常規動力航空母艦。
由於003型航母規模及排量較大,它將搭載60架至80架戰鬥機。就艦載機而言,它可以搭載的機型包括殲-15彈射型艦載戰鬥機、殲-15D電子戰飛機、空警-600艦載預警機、直-18反潛直升機等。
另有分析稱,中國為003型航母配備的最新艦載機是FC-31鶻鷹。近日亦有消息稱,FC-31鶻鷹3.0驗證機正在試飛。

希望係最新型號,可以隱形

呢隻才是中國幾十年來工業結晶

31會唔會上戶口就唔知
就算係,003服役時都唔會係佢
3號機都唔係艦載型,邊有可能咁快

個人從不睇好31,越多新聞越唔可靠,老解一慣作風

追趕美軍軍力,加油呀解放軍

引用:
原帖由 pooh24680 於 2020-9-10 18:45 發表
31會唔會上戶口就唔知
就算係,003服役時都唔會係佢
3號機都唔係艦載型,邊有可能咁快

個人從不睇好31,越多新聞越唔可靠,老解一慣作風
按某篇雙過半八股,可能明年先飛

引用:
原帖由 機龍 於 2020-9-10 07:20 PM 發表

按某篇雙過半八股,可能明年先飛
係有咁傳過
就算係真,由首飛到服役點都要3/5年,004都下左水 lu

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-9-10 23:32 發表

FC-31由2012一直試飛緊,你估仲係新機咩
塗層都上左幾年啦,幾年前已可宣佈服役
一日未上八一軍徽就唔會接收入列,而且艦載化部機差唔多係設計兩次

如果21年首飛同時003下水,過幾年同003一齊接收入列都係有可能

引用:
原帖由 機龍 於 2020-9-11 12:02 AM 發表

一日未上八一軍徽就唔會接收入列,而且艦載化部機差唔多係設計兩次

如果21年首飛同時003下水,過幾年同003一齊接收入列都係有可能
fc-31係外貿機不會變,以航母步伐21年首飛雙ws19 艦載戰機,會以35001出現不會設計兩次,會比較現實。

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-9-10 11:32 PM 發表

FC-31由2012一直試飛緊,你估仲係新機咩
塗層都上左幾年啦,幾年前已可宣佈服役
冇老解立項泵錢開波
試飛多10年都冇意義
一間公司,仲要係601嘅「良好記錄」,可以自資做倒5代機,全世界都有啦

老解立項,上戶口,吹左幾多年?

同20高低配吹過,邊個國家落實投資又吹過
除左海4外佢仲有乜嘢好吹
以佢同海軍嘅關係,我從來唔排除佢有機會吹倒個戶口
不過一日未見八一 logo , 我都係繼續聽下就算

還有重型雙坐艦載戰機會相繼出現。

鍵盤翻頁
左右