• 瀏覽: 1,389
  • 回覆: 18
新冠肺炎疫情反覆,衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君今午(10日)公布,香港新增12宗確診個案,其中7宗為輸入個案,包

九月六號班曱甴又攪聚衆,現在又可能開始病毒爆發,真正曱甴無腦四處爬

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200910/bkn-20200910114718172-0910_00822_001.html

飯要一口一口食
我個人就咁,只要有人遊行過。系果幾日我就唔出去食飯,口罩都帶兩個。。你傳你既事啦

是不是又要禁堂食 ? 

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-10 05:25 PM 發表
我個人就咁,只要有人遊行過。系果幾日我就唔出去食飯,口罩都帶兩個。。你傳你既事啦
我都講過啦只要邊個出來遊行過既捉佢入去自費隔離14日咪得囉,為咗全香港咁樣公平呀係咪先

食肆咁多人中招

食肆員工應該要強行檢測

有工做.就驗到............學生.失業.通街走果d人無事...

所以想回復健康城市,
立即檢測,
為己為人,
香港全面開通市面,靠你哋啦

150萬人 去左驗  驗出有十幾單隱形人, 

但冇驗 個550萬人當中 d隱形人 周街走!! 
好難講會否 持續低感染了

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-9-10 05:30 PM 發表
食肆咁多人中招

食肆員工應該要強行檢測
唔使強行要驗 咁專制既,  若食肆員工唔想驗 可選擇關門唔做生意

齊心協力,全民抗疫

引用:
原帖由 希夷 於 2020-9-10 05:32 PM 發表
所以想回復健康城市,
立即檢測,
為己為人,
香港全面開通市面,靠你哋啦
要檢都無理由用大陸假試劑

由啲淘寶醫護去檢

其實。。。。。中山公園果套野,如果香港人面皮厚d,俾少少錢。接收左佢,跟住攪十零個採樣點,當然交通要超方便。又或者各政團各有各做。對象乜乜乜自理。政府酌量收番d成本,甘所有什麼中港司機,校巴司機,的士,小巴,保安。飲食業,服務性行業從業員可以去做,收費當然特平啦。但水平當然不可跌。其他當然香港政府磚家死守嘅貞節牌坊深喉或私家醫院2500元嘅貴族服務啦。

又揾多兩宗,全民檢測真係好有用。

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-9-10 05:35 PM 發表
150萬人 去左驗  驗出有十幾單隱形人, 

但冇驗 個550萬人當中 d隱形人 周街走!! 
好難講會否 持續低感染了
啲中國人又免檢疫入境

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-10 05:38 PM 發表

要檢都無理由用大陸假試劑

由啲淘寶醫護去檢
中國貨你乜都唔信,
第一樣野,唔好飲水先,
其他中國食品衣物都唔好用,
最後香港係中國地方,
見人道立場,通關有飛機好走。

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]