• 瀏覽: 9,416
  • 回覆: 172
+6
因管理不善而在全球最佳航空公司排名榜跌出三甲的國泰航空,又再令乘客大失預算。有一家三口2個月前已購買直航機票本月前往澳洲...

八月尾我都係到出過post
不過板主del左
同樣收到國泰回覆
boot 左機票,最後飛到!

各位移民朋友買機票前琳清楚!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200910/mobile/bkn-20200910003051567-0910_00822_001.html

引用:
原帖由 $hady 於 2020-9-10 02:22 PM 發表
不過板主del左
同樣收到國泰回覆
boot 左機票,最後飛到!
...
乜野叫做boot呀
咁既文化仲移民澳州

而家咁既形勢,各國隨時封關,改政策..一定要有多手準備,否則一有變動就自己中招...

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-10 02:26 PM 發表

乜野叫做boot呀
咁既文化仲移民澳州
好心你,讀下英文先笑人

只可以怪自己唔好彩,呢啲嘢係呢一刻好難講。
BTW,你移去澳洲邊度? 唔方便,可以唔講嘅。
引用:
原帖由 $hady 於 2020-9-10 02:22 PM 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名榜跌出三甲的國泰航空,又再令乘客大失預算。有一家三口2個月前已購買直航機票本月前往澳洲...

?20200910123408

不過板主del左
...

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-10 02:29 PM 發表
而家咁既形勢,各國隨時封關,改政策..一定要有多手準備,否則一有變動就自己中招...
無得準備,大部分公司停飛,
佢地係明知位有限(入境人數)
照賣機票俾你,到琳上機前三日先send 個notice俾你。

我地都書面同佢地嘈左兩日,最後原定上機!

本來係樓又退租,塭哂移民公司搬運!

飛一轉, 國泰蝕幾拾萬, 不如冇L飛.

引用:
原帖由 $hady 於 2020-9-10 02:29 PM 發表

好心你,讀下英文先笑人
就係我唔識,所以唔移民而留底香港囉

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-9-10 02:32 PM 發表
只可以怪自己唔好彩,呢啲嘢係呢一刻好難講。
BTW,你移去澳洲邊度? 唔方便,可以唔講嘅。:lovel ...
brisbane, 我當時係買機票由hk-syd- bne

佢理由係nsw lack of quarantine facility

佢其實係俾人上機
不過全部business/first class機票

引用:
原帖由 $hady 於 2020-9-10 02:35 PM 發表
佢其實係俾人上機
不過全部business/first class機票
既然移民咁大件事,在呢個時段真係要買BUSINESS機票保機位...

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-10 02:37 PM 發表

既然移民咁大件事,在呢個時段真係要買BUSINESS機票保機位...
係丫
佢地取消機位之後再睇
原本e-con 機票5000 per head one way(13 hrs flight), 變15000(20hrs flight)

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-10 02:33 PM 發表

就係我唔識,所以唔移民而留底香港囉
禁既文化水平加禁既人格收養留係香港🙊

引用:
原帖由 $hady 於 2020-9-10 02:45 PM 發表

禁既文化水平留係香港🙊
緊係啦!香港樣樣都咁好,點捨得走

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-10 02:50 PM 發表

緊係啦!香港樣樣都咁好,點捨得走
香港係好多野都好
捨吾捨得係每個人對自己人生視野不同而作出既選擇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]